Αθώοι «ελλείψει δόλου» για τα δάνεια που δεν έγιναν σπίτια

Κοινοποίηση:
tsigganoi1

Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου όλους τους τσιγγάνους του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια, που κατηγορούνταν για τη μη απόδοση δημοτικού κτήματος κατ’εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τους , εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρχε δόλος από την πλευρά τους όταν έπαιρναν τα δάνεια , ότι δηλαδή είχαν σκοπό να μην φύγουν από τον καταυλισμό

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο τότε Δήμαρχος Αλικαρνασσού Βαγγέλης Σισσαμάκης και οι αντιδήμαρχοι Μαυράκης, Κυπραίος και Περισυνάκης, υποστήριξαν ότι ο ρόλος του Δήμου στην όλη υπόθεση ήταν “μεσολαβητικός” προκειμένουν οι δικαιούχοι να πάρουν εγγυήσεις, υπογράφοντας Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι όταν εκταμιευτούν τα χρήματα και αγοραστούν τα σπίτια, θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό.

Όλοι οι εκπρόσωποι του τότε Δήμου Αλικαρνασσού υποστήριξαν ότι οι ενδιαφερόμενοι ήξεραν πολλοί καλά τι ακριβώς υπέγραφαν και μάλιστα είχε δημιουργηθεί και ειδικό γραφείο από το Δήμο για την ενημέρωση τους.

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος των κατηγορουμένων Σαμψών Ορφανουδάκης υποστήριξε ότι οι πελάτες του στην πλειονότητα τους είναι αναλφάβητη και δεν γνώριζαν τι ακριβώς σήμαινε η Υπεύθυνη αυτή Δήλωση. Ο κ. Ορφανουδάκης επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι από τους 137 κατηγορούμενους μόνο οι 78 παρίστανται στη δίκη μέσω της εξουσιοδότησης προς το πρόσωπό του και ότι οι υπόλοιποι κανένας δεν ξέρει που βρίσκονται

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων, κ. Καλαμιώτης επεσήμανε στην κατάθεση του ότι το όλο θέμα της μετεγκατάστασης δεν κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση, ότι τα 60.000 ευρώ που δίνονταν δεν επαρκούσαν για την αγορά σπιτιού και ανέφερε: “έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν διαφορετικά, είμαστε πολιτισμική και όχι εθνική μειονότητα. Είμαστε Έλληνες”

cretalive

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΣΩΠΑΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟ………
    MIA XAΡA ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ANΘΡΩΠOI EINAI.

    “ΔΟΛΟ”…… ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΤΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ”………..

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ……… ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ…….

  2. Οι άνθρωποι ήταν αναλφάβητοι και δεν ήξεραν. Τα επιδόματα όμως ξέρουν να τα παίρνουν. Εκεί δεν είναι αναλφάβητοι, μαθαίνουν ξαφνικά γράμματα και καταλαβαίνουν τα πάντα για το τι “δικαιούνται” και τι χρειάζεται να κάνουν για να το πάρουν !

  3. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΓΩΝ ΕΥΡΩ…. ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;; ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

  4. κοιταξτε κατι ελληνες ρε!και οπως παντα αθωοι απο το δικαστηριο..ετσι..πρεπει να γινουμε γυφτοι για να εχουμε δικαιωματα κι εμεις..

Comments are closed.