Έτσι “δικαιολόγησε” ο Τόσκας το “ξήλωμα” του Μανώλη Σφακιανάκη

Κοινοποίηση:
toskas2

Μαύρες μέρες για την ΕΛ.ΑΣ

Να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει την καρατόμηση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη είπε «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές “πιάνουν”»

Έντονο παρασκήνιο και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας να τοποθετήσει σε μια ανενεργή υπηρεσία έναν από τους πιο μάχιμους και επιτυχημένους αξιωματικούς.

Αν και έκριναν τον Μανώλη Σφακιανάκη διατηρητέο στο βαθμό του Υποστράτηγου, δεν τον διατήρησαν σε μια υπηρεσία που ο ίδιος δημιούργησε και ανέδειξε και παρουσίασε μεγάλο έργο από το 1995. Πλέον σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις ο αξιωματικός που έχει συνδέσει το όνομα του με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τοποθετήθηκε στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου, μια υπηρεσία που δεν έχει ουσιαστικά κανένα μάχιμο ρόλο και οδηγεί τον αξιωματικό σε αποστρατεία.

Αξίζει να τονιστεί ότι η επιλογή απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από την υπηρεσία που ο ίδιος έστησε και ανέδειξε, δεν εξυπηρετεί τους στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά δείχνει ότι κάποιοι δεν ήθελαν τον μάχιμο αξιωματικό στην θέση αυτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μην ξεχνάτε όμως ότι ο Σφακιανάκης είχε δηλώσει ότι δεν είχε πρόβλημα με το επικίνδυνο και ανθελληνικό βοθροιστότοπο indymedia.

  2. Ο/Η ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. λέει:

    Η παρουσία του Σφακιανάκη έδειχνε την μικρότητα και την ανεπάρκεια του Τόσκα.
    Είμαστε για συγκρίσεις τώρα;;;
    Πάρε έναν σαν τον μεταφραστή του τσίπρα “να κάνεις την δουλειά σου”!

    ΥΓ. Όταν λέμε την δουλειά σου δεν εννοούμε να εξιχνιάζεις το ηλεκτρονικό έγκλημα, εννοούμε να παριστάνεις τον προϊστάμενό του.

Comments are closed.