Ένα γράμμα από τους σύγχρονους Ακρίτες της Στρογγύλης

Κοινοποίηση:
strogyli

Σας γράφω από την ακριτική Στρογγυλη. Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζετε καν που πέφτει οπότε θα σας πω… Βρίσκομαι στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας . Στην μικρονησίδα που βρίσκεται ανατολικά του καστελοριζου.. Εδώ 20 εθνοφύλακες , απλά παιδιά μέχρι χθες, επιλεχθηκαμε τυχαία για να υπηρετήσουμε την πατρίδα και το έθνος ! Δεν θα σας αναλύσω ούτε κάτω από ποιες συνθήκες το κάνουμε αυτό , ούτε θα σας αναλύσω την γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση του νησιού αυτού ! Θα σας πω μόνο ότι εδώ λέμε όλοι ένα βροντερό όχι ! Δεν θα το πούμε μόνο την Κυριακή ..

Εμείς εδώ το λέμε καθημερινά! Κι αυτο οχι γιατί είμαστε ήρωες άλλα γιατί το προστάζει η ανάγκη ! Άλλα βλέποντας κάποιους ανθρώπους και κάποια κανάλια που δυστυχώς δεν αποτελούν την προβλεπόμενη κακή μειονότητα, αναρωτιέμαι τι κάνω εδώ και κυρίως για ποιους το κάνω ! Γιατί με στείλατε εδώ κύριοι αφού θέλετε να τα χαρίσετε ; Για ποιον λόγο στέκομαι 8 και 10 ώρες κάτω απ τον ήλιο για να παρατηρώ τα δικά σας σύνορα ; Γιατί ξαγρυπνώ την νύχτα ; Ναι ξέρω , δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με εμενα γιατί το ΑΤΜ δεν βγάζει περισσότερα από 60 ευρώ και δεν φτάνουν για την αστακομακαροναδα ..

Ίσως για εσάς είμαι χαζός και να πράττω δίχως λογική .. Σας απαντώ ότι ειμαι σιγουρος για τις πράξεις μου, όταν σηκώνω το βλέμμα στον ουρανό και όταν κάθε πρωί αντικρίζω το γαλάζιο του αιγαίου ! Η νίκη ποτέ, τουλάχιστον στην δική μας ιστορία δεν ήταν λογική .. Και ξέρεις γιατί ; Γιατί η Ελληνική ψυχή ορίζει την δική της μοίρα και υπερβαίνει ακόμα και την λογική ! Και αυτό το έχει διδάξει η ιστορία ! Πες το ναι λοιπόν και σκυψε το κεφάλι.. Σίγουρα εσύ θα περάσεις καλύτερα ! Για λίγο βέβαια ! Δεν θα σας πω το όνομα μου γιατί γιατί είμαι ο κάθε στρατιώτης που φυλάει τα δικά σας σύνορα..

ΥΣ «Τιμή σε αυτούς που την ζωή των όρισαν και φυλαττουν Θερμοπύλες »

 

Αναγνώστης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. μείς εδώ το λέμε καθημερινά! Κι αυτο οχι γιατί είμαστε ήρωες άλλα γιατί το?

  2. Έχασε όλη την σοβαρότητα του το κείμενο στο σημείο που μιλάει για “αστακομακαρονάδα”.
    κρίμα…

  3. Τιμή σε εσένα και στη σπορά σου.Μην κοιτάς τους γραικύλους και τους νεοραγιάδες των Αθηνών.Είναι τόσο ασήμαντοι που η ιστορία δεν θα τους καταγράψει ούτε ως ένα κόκο άμμου στο μεγάλο τροχό της ζωής.Ο κάθε Άνδρας έχει απέναντί του μόνο τους προγόνους του και το καθήκον.Τίποτα άλλο δεν υπάρχει,δεν τους βλέπεις τους νεοραγιάδες γιατί δεν υπάρχουν.Ένιωσα δυστυχής όταν διάβασα την επιστολή σου γιατί εγώ είμαι κλεισμένος σε μια γκρίζα πόλη,παντού γύρω μου βλέπω σκυφτούς και φοβισμένους ανθρώπους που το σκατό έχει πάει στην κάλτσα.Θα ήθελα πολύ να είμαι κ εγώ δίπλα σου αδερφέ,σε κάποια ξέρα στις εσχατιές του νοτιοανατολικού αιγαίου – να αντικρύζω το δικό σου μπλε και να μιλάω με τους νεκρούς που κάθε Έλληνας φέρει μαζί του και μέσα του.

  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ….

Comments are closed.