Ένας ακόμα άοπλος πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Φλόριντα!

Κοινοποίηση:
oplo1_madata_655867575

Κάποιοι γράφουν: Λευκός ΣΚΟΤΩΣΕ μαύρο. Αυτοί βλέπουν χρώματα! Άλλοι γράφουν: Μπάτσος σκότωσε μαύρο. Αυτοί βλέπουν αξιώματα και επαγγέλματα…. Η αλήθεια είναι η εξής: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ δολοφόνησε δίχως λόγο και σκότωσε αοπλο πολίτη. Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε τη Δευτέρα ο Τζέρι Ντέμινγκς, σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα, μετά τον πυροβολισμό ενός μαύρου άοπλου άνδρα από λευκό αστυνομικό. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στις αρχές ότι ο 28χρονος είχε τα χέρια του ψηλά όταν χτυπήθηκε από τα πυρά του αστυνομικού. «Ζητώ από όλους να μην βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και να επιτρέψουν την ολοκλήρωση των ερευνών», δήλωσε ο Ντέμινγκς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ορλάντο. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάποιες από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες όταν συνέβη το περιστατικό έρχονται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός. Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έλαβε χώρα το περιστατικό δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον Κέντρικ Μπαρτί. Ο Ντέμινγκς δήλωσε ότι ο Μπαρτί δεν υπάκουσε στις εντολές του αστυνομικού και «κινούνταν ύποπτα» κάνοντας τον ΜακΚάρθι να φοβηθεί για την ασφάλειά του, όπως διαβάσαμε στο Madata.gr  Ο Μπαρτί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης. Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη. Ο Ντέμινγκς δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προσπάθησε τα λόγια του να είναι όσο δυνατό πιο «διαφανή» εξαιτίας των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ανησυχώ για το πώς μπορεί να αντιδράσει το κοινό». Ο Μπαρτί έχει ιστορικό συλλήψεων για τουλάχιστον 45 κατηγορίες από το 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στη δημοσιότητα ο σερίφης.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ μετά τις αποφάσεις δικαστηρίων να μην ασκήσουν διώξεις κατά λευκών αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται πως ευθύνονται για τον θάνατο δύο μαύρων άοπλων ανδρών στη Νέα Υόρκη και το Φέργκιουσον του Μιζούρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Oταν πυροβολουνται μαυροι οι χρυσαυγιτες εγκρινουν και χαιρονται

Comments are closed.