ΈΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:Παραιτήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Γερμανία 24 ώρες μετά την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο- Ένιωσε…κλητήρας ο δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού!

Κοινοποίηση:
panayiotis-zografos

Έκπληξη προκάλεσε στο διπλωματικό σώμα η απόφαση – σύμφωνα με πληροφορίες – του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη (Νότη) Ζωγράφου, να υποβάλει την παραίτησή του, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρέσβης μας, που είναι δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ένιωσε ότι καταρρακώθηκε το κύρος του, καθώς, ενημερώθηκε τυχαία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αποκλείστηκε από τις διμερείς συνομιλίες.

Ο πρέσβης – που χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης – ένιωσε προσβεβλημένος από το γεγονός ότι ουδείς από το μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά.

panayiotis-zografos-2

Τουναντίον το έμαθε… τυχαία από έναν κατώτερο υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ!

Όταν διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σταύρο Βασιλόπουλο, άκουσε την απάντηση ότι και εκείνος «την ίδια ημέρα το έμαθε»!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο, ήταν όταν είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν 5 προς 5. Αντ’ αυτού στη θέση του ήταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

«Δεν μπορεί να εξαιρείται ο πρέσβης και να μπαίνουν διάφοροι παρατρεχάμενοι, με τι κύρος θα αντιμετωπίσει αύριο τους Γερμανούς;» σχολίαζαν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Ζωγράφος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον ρώτησε γιατί του δόθηκε τετράμηνη παράταση της θητείας του η οποία λήγει, ενώ ο ίδιος δεν το είχε ζητήσει. «Δεν στην έδωσα εγώ, το ΥΠΕΞ στην έδωσε» φέρεται να απάντησε αμήχανα ο Πρωθυπουργός. «Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, έχουμε κρίση θεσμών» φέρεται να είπε ακόμη ο πρέσβης μας σημειώνοντας πως «εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου. Και με τέτοια καταρράκωση του κύρους μου, θεωρώ ότι δεν είμαι».

Δεν κατόρθωσε να τον μεταπείσει ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, του τηλεφώνησε από την Νέα Υόρκη, θορυβημένος, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στο πόστο του.

«Εγώ έχω ήθος,δεν είμαι κλητήρας κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης» φέρεται να ήταν η οριστική του αρνητική απάντηση στην έκκληση Βενιζέλου.

Διεμήνυσε επίσης ότι δεν επιθυμεί να γίνει πολιτική εκμετάλλευση της παραίτησής του.

Μετά την επιμονή του στην παραίτηση, στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ κυκλοφορούν τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του: Ακούστηκε το όνομα του πρέσβη μας στη Λισαβόνα κ. Πάνου Καλογερόπουλου, όπως και του κ. Γιώργου Πουκαμισά, ο οποίος είναι διευθυντής του Α5 του ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Και που να δείτε πόσοι είναι για παραίτηση,πόσους δεν πληρώνουν,πόσοι έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα,πόσους άξιους πρέσβεις μας έχουν “παροπλίσει” και πολλά άλλα.

 2. Ο Καλύτερος πρέσβης θα ήταν δύο….ο Μπόμπολας ή ο Αλαφούζος ως προεδρος του ΠΑΟ που το πάιζει ”πρέσβης”

 3. Ρε παιδια μηπως χρειαζεσται κανενα πρεσβη…. Μπορω και εγω να γινω αμα θελεται….

 4. Καλά έκανε και παρατηθήκε. Ας υπάρχει έστω ένας με πυγμή και κύρος…έτσι για να κάνει τη διαφορά.
  Για την εξαίρεση του κανόνα!
  Για να τονίζει περισσότερο την κατάπτυστη στάση και θέση του φερόμενου ως πρωθυπουργού.
  Είναι βέβαιο ότι περισσότερη εκτίμηση και σεβασμό θα έχουν οι κατακτητές του Δ΄Ράιχ στον πρέσβυ παρά στον ίδιο τον σαμαρά!
  Δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης.
  Φαίνεται ο άνθρωπος το αποδεικνύει με την στάση του δεν είναι ανδρείκελο σαν τον αντωνάκη.
  Κι αν ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης δηλώνει πως έχουμε κρίση θεσμών… η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.

 5. αυτη η κυβερνηση ειναι η κλητηρεϛ τηϛ μερκελ.

Comments are closed.