Έκθετη η Αχτσιόγλου…Ποιες διατάξεις για τα εργασιακά αποσύρθηκαν με εντολή τρόικας

Κοινοποίηση:
4

«Απογυμνωμένο» από σημαντικές διατάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιστρέψουν εν καιρώ βελτιωμένες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο περιελάμβανε ασφαλιστικές παρεμβάσεις και προστατευτικές ρυθμίσεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Ποιες διατάξεις αποσύρθηκαν

Δια παντός αποσύρθηκε η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε ποινικές δίκες των εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τον εργοδότη τους.

Αποσύρθηκε επίσης η διάταξη που προέβλεπε ότι οι εργοδότες παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας θα αποκλείονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από κοινοτικά κονδύλια (ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ) και από τις συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου κ.λπ.

Σύμφωνα με εργατολόγους , ο αποκλεισμός του εργοδότη – παραβάτη από δημόσιες συμβάσεις κλπ, όπως θεσπίζεται, πιθανόν να αναιρεθεί εκ του γεγονότος ότι ο εργοδότης δύναται να δικαιωθεί στο μέλλον δικαστικά για τις παραβάσεις, που του έχουν επιβληθεί και έτσι να αποστερηθεί άδικα του δικαιώματός του να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις κλπ.

Επίσης αποσύρθηκε η διάταξη που προέβλεπε πως ουσιώδεις μεταβολές των εργασιακών σχέσεων σε μια επιχείρηση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων είναι άκυρες, καθώς επίσης και απόσπασμα υπουργικής τροπολογίας που καθόριζε την έννοια του δόλου για τους εργοδότες σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΦΕΡΤΕ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΤΣΑΛΠΙΑΔΕΣ

Comments are closed.