Άσχημα τα μαντάτα! “Τζίφος”, η γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της Κύπρου…

Κοινοποίηση:
Öùôïãñáößá ôïõ ðëùôïý ãåùôñýðáíïõ "ÁÔËÁÓ" ðïõ êÜíåé ãåþôñçóç óôï êïßôáóìá "Å" áíïé÷ôÜ ôçò ÈÜóïõ, óýìöùíá ìå ôéò ðñþôåò åíäåßîåéò, âñÝèçêå ðåôñÝëáéï êáëÞò ðïéüôçôáò êáé óå ìåãÜëç ðïóüôçôá óå âÜèïò 3.125 ìÝôñùí, Üìåóá áñ÷ßæïõí ôá ôåóô êáýóåùò ãéá íá äéáðéóôùèåß ìå âåâáéüôçôá åÜí åßíáé åêìåôáëëåýóéìï.

“Μη εμπορεύσιμο” χαρακτηρίζεται το κοίτασμα που εντοπίστηκε κατά την γεώτρηση της εταιρείας TOTAL στο θαλάσσιο τεμάχιο 11 (Ονησίφορος) της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κατέδειξαν ότι το κοίτασμα είναι πολύ μικρότερο από τις προσδοκίες και κάτω του ενός τρισεκατομμυρίου κυβικών ποδών.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι επιβεβαιώθηκε το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε και στο Αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ» και κατέδειξε ότι η γεωλογική δομή είναι η ίδια. Η μικρή ποσότητα κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε διαρροές που υπήρξαν και επέτρεψαν την εισροή θάλασσας στον ταμιευτήρα του φυσικού αερίου. Η εταιρεία TOTAL θα διενεργήσει ακόμα τρεις γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ, τις δύο σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ. Ακόμα δύο γεωτρήσεις θα γίνουν και από την αμερικανική EXXONMOBIL.

Η γεώτρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς η Τουρκία περιορίστηκε σε λεονταρισμούς και δεν επιχείρησε να προσεγγίσει και πολύ περισσότερο να παρενοχλήσει τις εργασίες στο West Capella. Η Άγκυρα αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια τακτική και κατά την διάρκεια των γεωτρήσεων που αναμένεται να γίνουν, χωρίς να αποκλείεται και πάλι η αποστολή του Barbaros και πολεμικών πλοίων που θα παρακολουθούν εκ του μακρόθεν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Πιο εύκολα θα βρεθούν τα διαμάντια ρε φίλε…..

    1. Ο,τι και να βρεις,ό,τι και να βρεις,και μιθριλ να βρεις όλα αυτά είναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ μπορεί και για 500 χρόνια!Από ποιον?Από το ισραήλ βέβαια.Η γερμανία πληρώνει συνταξιούχους τάχα μου θύματα του ολοκαυτώματος και το αμέρικα δίνει ένα μέρος από τα έσοδα του στο ισραήλ κάθε χρόνο.Ξέχνα οτιδήποτε πλούτο έχει αυτή η χώρα.

  2. Μην ανυσηχείτε πατριώτες.Μπορεί να μην βρέθηκε τίποτα αξιόλογο στην Κύπρο αλλά θα βρεθεί στο Ιόνιο.Τί στο καλό…μπούρδες μας έλεγαν τόσο καιρό για τον πλούτο της Ελλάδος? Και αν δεν βρεθεί και εκεί τίποτα τότε μας μένει μια ακόμα ελπίδα.Να βρεθούν διαμάντια.

    1. Κι αν δε βρεθουν ουτε διαμαντια ας βρεθει μυαλο τουλαχιστον

Comments are closed.