Άρωμα «ολυμπιακής εκεχειρίας» στις συζητήσεις Πιονγιάνγκ – Σεούλ

Κοινοποίηση:
BBD806AA536EA902072D5A1AE7A44211

Η Βόρεια Κορέα θέλει να στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στη Νότια Κορέα, όπως πρότεινε σήμερα, στις πρώτες επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ έπειτα από δύο και πλέον χρόνια.

«Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.

Η Σεούλ ζητά από την πλευρά της διάλογο μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να αποκλιμακωθεί η στρατιωτική ένταση στην χερσόνησο. Παράλληλα, προτείνει συναντήσεις συγγενών, όσων οικογενειών ζουν χωρισμένες και στα δύο κράτη, ενόψει του νέου σεληνιακού έτους, τον Φεβρουάριο.

Όπως γνωστοποίησε ο Τσουν, η Νότια Κορέα προκρίνει ακόμα και το σενάριο κοινής παρέλασης των αθλητών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: