Άνω κάτω στον Χριστιανισμό: Γνήσιος ο πάπυρος που αναφέρεται στη Μαρία, σύζυγο του Ιησού!

Κοινοποίηση:
papiros

Την αξιοπιστία τμήματος παπύρου, ο οποίος μνημονεύει την ύπαρξη συζύγου του Ιησού Χριστού, ενισχύει η πρόσφατη μελέτη του από ομάδα επιστημόνων, αποδεικνύοντας ότι το μελάνι και ο πάπυρος είναι αρχαία και δεν αποτελούν σύγχρονη απομίμηση.

 

Η αρχική δημοσιοποίηση του παπύρου το 2012, από την καθηγήτρια Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Κάρεν Κινγκ, είχε προκαλέσει σάλο. Πολλοί ειδικοί είχαν σπεύσει τότε να απορρίψουν την ανακάλυψη της δρος Κινγκ, η οποία είχε εντοπίσει την πρωτοφανή για τις Γραφές φράση «Ο Ιησούς τους είπε: “Η σύζυγός μου”…». Το απόσπασμα περιέχει επίσης τα λόγια: «Θα μπορεί να γίνει μαθήτριά μου», μια φράση η οποία πυροδότησε από μόνη της νέο γύρο συζήτησης σε πολλά χριστιανικά δόγματα γύρω από τη χειροτόνηση γυναικών στον κλήρο.

Το μικροσκοπικό τμήμα παπύρου υποβλήθηκε τώρα σε ανάλυση από καθηγητές Χημικής Μηχανικής, Χημείας και Βιολογίας των Πανεπιστημίων Κολούμπια, Χάρβαρντ και ΜΙΤ. Ολοι τους ανέφεραν ότι το κομμάτι μοιάζει με άλλους παπύρους, που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι και τον 8ο αιώνα. Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που προχώρησε και αυτή σε χρονολόγηση του παπύρου, απεφάνθη αρχικά ότι το κομματάκι προέρχεται από τα προχριστιανικά χρόνια, δημοσιοποιώντας έτσι η ίδια ότι τα αρχικά αποτελέσματά της ήταν αναξιόπιστα.

Όπως γράφεται σε δημοσίευμα οι μελέτες αυτές δεν αποδεικνύουν, ασφαλώς, ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο ή γυναίκες-μαθητές, αλλά μόνο ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί τμήμα αρχαίου χειρογράφου και όχι προϊόν της εργασίας ταλαντούχου παραχαράκτη. Η καθηγήτρια Κάρεν Κινγκ, που πρώτη εντόπισε το χειρόγραφο, είχε δηλώσει εξαρχής ότι ο πάπυρος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ότι ο Ιησούς ήταν νυμφευμένος, αλλά μόνο ως ένδειξη ότι οι πιστοί των πρωτοχριστιανικών χρόνων συζητούσαν ανοιχτά τα θέματα της αγαμίας, του σεξ, του γάμου και της μαθητείας.

«Ελαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου τα σχόλια μεγάλης μερίδας ειδικών, οι οποίοι προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο να βρίσκομαι μπροστά σε προϊόν παραχάραξης», είπε η δρ Κινγκ σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα, στην οποία τονίζει πλέον την απόλυτη πεποίθησή της για τη γνησιότητα του παπύρου. «Οταν όλα τα στοιχεία δείχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρότι αυτό δεν σημαίνει 100% βεβαιότητα -αδύνατη στην Ιστορία- πρέπει να συμφωνήσουμε με τα στοιχεία», λέει η δρ Κινγκ.

Η νέα μελέτη μπορεί, όμως, να μην αποδειχθεί επαρκής για να πεισθούν ειδικοί και ερασιτέχνες, που επιμένουν ότι ο πάπυρος αποτελεί το έργο ελάχιστα ταλαντούχου παραχαράκτη, με στόχο του να επηρεάσει τη σύγχρονη θεολογική συζήτηση.

Η Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ, που δημοσίευσε με μεγάλη καθυστέρηση τη μελέτη της δρος Κινγκ, δημοσιοποιεί παράλληλα απάντηση από τον καθηγητή Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου Μπράουν, Λίο Ντιπουί. Ο δρ Ντιπουί χαρακτηρίζει πλαστό πέρα από κάθε αμφιβολία τον πάπυρο, λέγοντας ότι «είναι κατάλληλος για σκετς της ομάδας Μόντι Πάιθον».

Η δρ Κινγκ είχε παρουσιάσει με φανφάρες το τμήμα του παπύρου σε συνέδριο στη Ρώμη το 2012, αντιμετωπίζοντας αμέσως κύμα αμφισβήτησης από ακαδημαϊκούς κύκλους, καθώς και από το ίδιο το Βατικανό, που δημοσίευσε κύριο άρθρο στην εφημερίδα του παπικού κρατιδίου υπογραμμίζοντας ότι το χειρόγραφο είναι πλαστό.

Η μελέτη μελανιού και υλικού σε τόσο μικρά τμήματα παπύρων είναι ιδιαίτερα δυσχερής, λόγω της ευαίσθητης φύσης τους. Ο καθηγητής Ντιπουί στέκεται, όμως, στα χονδροειδή -όπως τα αποκαλεί- γραμματικά σφάλματα του κειμένου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

62 Σχόλια

  1. Έχουν πλάκα οι φασίστες όταν γινεται αναφορά σε θρησκευτικά θέματα γιατί είναι διασπασμενοι. Αλλοι είναι “χριστιανοι” και καλα (μεγιστοι υποκριτές, χριστιανσμός και ναζισμός-ρατσισμός-μισανθρωπισμός είναι τα άκρα αντίθετα) και βρίζουν τους εβραιομασόνους [ου πολεμάνετον Χριστό, άλλοι είναι μισότρελοι αρχαιολαγνοι δωδεκαθειστές και βρίζουν τον εβραίο γιαχβέ, άλλοι ακολουθουν τον πακιστνό κουασιμόδο-φυρερίσκο τους και είναι εωσφοριστές. Ότι να ναι.
    Οργανωθείτε ναζιστοειδή γιατί γίνεστε διαρκως ρεζίλι
    ΥΓ Οι πιο σιχαμεροί είναι αυτοί που το παιζουν χριτιανοί. Μίσος, κακία ρτσισμός ναζισμός απ τη μια και Χριστος που μιλαγε για ισότητα και αγαπη απ την άλλη. Που κολλάνε;
    ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ

    1. όταν σου λένε την αλήθεια και δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις, ο πρώτος σου λόγος είναι φασίστες ναζιστές και άλλες αερολογίες, αυτό δείχνει το πως σε μεγάλωσαν οι γονείς σου, και σίγουρα θα αδιαφορούσαν, αυτά που γράφεις σίγουρα είναι η ιδεολογία που φύτεψαν στο άδειο σου κεφάλι κάποιοι
      που προσπαθούν να φέρουν την διχόνοια, δηλαδή αν κάποιος έχει διαφορετικό θρήσκευμα στην οικογένεια σου από εσένα, είσαι ικανός να των σκοτώσεις,

  2. Για κυττάχτε καλλίτερα, δεν γράφει “Μαρία”, “Μάριος” γράφει…

  3. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΤΟΥ,ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ?? ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΕΣΑΧ ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ “Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΑΧΒΕ” – Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. τη νύχτα κατά την οποία θα εξολόθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων (ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟ), ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει. ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΟΥΔΑΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΟΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΣΙΜΩΝ – ΠΕΤΡΟΣ, ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΣ ΚΛΠ.) ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΣΑΧ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ ΙΕΣΟΥΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ “ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ” ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΕΣΟΥΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ – ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!

    1. Αθηνά, είσαι μια όασις στην έρημο των χριστια(μ)νών.
      Οι εβραίοι δεν υπήρξαν ποτέ δούλοι των Αιγυπτίων, το αντίθετο συνέβαινε. Οι Αιγύπτιοι τους κυνήγησαν για την δολοφονία και το σκύλευμα του αιγυπτιακού λαού.
      Πουθενά στην Π.Δ. δεν γράφει ότι ο Μωϋσής είπε “Let my people go” (άσε τον λαό μου να φύγει) όπως λέει ο Τσάρλτον Χέστον στο παραμύθι του Χόλλυγουντ.

      1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ 14-4 οὗτοί εἰσιν οἳ μετὰ γυναικῶν οὐκ ἐμολύνθησαν· παρθένοι γάρ εἰσιν. οὗτοί εἰσιν οἱ ἀκολουθοῦντες τῷ ἀρνίῳ ὅπου ἂν ὑπάγῃ. οὗτοι ἠγοράσθησαν ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων ἀπαρχὴ τῷ Θεῷ καὶ τῷ ἀρνίῳ· 5 καὶ οὐχ εὑρέθη ψεῦδος ἐν τῷ στόματι αὐτῶν· ἄμωμοι γάρ εἰσιν.

  4. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΕΔΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΖΗΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ!!ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΩΣ ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ!!Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΘΕΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ!ΕΣΥ ΡΩΜΙΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ?!

  5. ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕ…ΤΥΧΑΙΟ?

  6. Ναι ρε Χίο μπράβο…ωραίες αναρτήσεις βάζεις πασχαλιάτικα για αυτό θα σου πάνε όλα καλα!!!….καλά ρε τόσα χρόνια δεν κατάλαβες ότι κάθε φορά πριν το Πάσχα οι αντίχριστοι ανακαλύπτουν μια τέτοια παπαριά;;;;….

    Χίο …στα παπάρια μας ο πάπυρος….

    και που σαι Χίο…ποιος σου λέει ότι δεν βρέθηκαν άγραφοι αρχαίοι πάπυροι και μελάνι….το θέμα είναι όχι τι ηλικία έχει το χαρτί του πάπυρου…αλλά πότε γράφτηκε…..

  7. σίγουρα κάποιος αριστερός της τότε εποχής θα είχε γράψει αυτές τις παπαρολογίες!!!

  8. ο πάπυρος είναι γνήσιος….. αυτά που λέει είναι άλλο …. θα μπορούσε να λέει ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Παπαριακός…. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ !!!

  9. ΠΑΠΑΡΙΕΣ

    Το μικροσκοπικό τμήμα παπύρου υποβλήθηκε τώρα σε ανάλυση από καθηγητές Χημικής Μηχανικής, Χημείας και Βιολογίας των Πανεπιστημίων Κολούμπια, Χάρβαρντ και ΜΙΤ. Ολοι τους ανέφεραν ότι το κομμάτι μοιάζει με άλλους παπύρους, που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι και τον 8ο αιώνα. Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που προχώρησε και αυτή σε χρονολόγηση του παπύρου, απεφάνθη αρχικά ότι το κομματάκι προέρχεται από τα προχριστιανικά χρόνια, δημοσιοποιώντας έτσι η ίδια ότι τα αρχικά αποτελέσματά της ήταν αναξιόπιστα.

    Οι μελέτες αυτές δεν αποδεικνύουν, ασφαλώς, ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο ή γυναίκες-μαθητές, αλλά μόνο ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί τμήμα αρχαίου χειρογράφου και όχι προϊόν της εργασίας ταλαντούχου παραχαράκτη. Η καθηγήτρια Κάρεν Κινγκ, που πρώτη εντόπισε το χειρόγραφο, είχε δηλώσει εξαρχής ότι ο πάπυρος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ότι ο Ιησούς ήταν νυμφευμένος, αλλά μόνο ως ένδειξη ότι οι πιστοί των πρωτοχριστιανικών χρόνων συζητούσαν ανοιχτά τα θέματα της αγαμίας, του σεξ, του γάμου και της μαθητείας.

  10. Κάθε πάσχα έχει παρατηρηθεί ότι διαχεόνται στον τύπο τέτοιου είδους γελοιότητες. Οι εχθροί του χριστιανισμού πολεμούν 2000 χρόνια την θρησκεία μας με πολούς και διάφορους τρόπους είτε ευθέως είτε με πονηριά και ύπουλα, όπως και να έχει πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα χειρότερα και να μην τσιμπάμε σε αυτού του είδους τις προπαγάνδες που πιστεύω ότι στο άμμεσο μέλλον θα πολλαπλασιασθούν.

  11. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΕ ΕΞΩΓΑΜΑ ΜΑΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΦΡΙΚΑΝΑ. ΑΝ ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ,ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ,ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ,ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ,ΒΡΕΘΕΙ ΘΑΜΕΝΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΣΟΥΝ ΚΟΜΠΟ ?ΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ,ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ..

  12. ο Χριστιανισμός, σε κάποιους δεν αρέσει που είναι τόσο φιλάνθρωπος.. η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή από τους Έλληνες..μετά διαλαμπαδόθηκε σε όλω τον υπόλοιπο κόσμο και από εκεί και πέρα, ρώσσοι, γιουγκοσλάβοι κλπ, την υιοθέτησαν..Αλήθεια, τί κρύβεται πίσω από αυτούς που θέλουνε να διαστρεβλώσουνε την ιστορία και την Θρησκεία μας..Μα δεν βλέπουν ότι το μόνο που κάνουν, είναι να καταστρέφουν την ψυχή τους… όσοι δεν πήγατε στα ιεροσόλυμα, πάτε να δείτε το μεγαλείο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…πάτε να δείτε τί εστί Ορθόδοξοσ… ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΗΜΑΣ…ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν, είμαι σίγουρος πως έστω και μια φορά στην ζωή τους ψέλλησαν ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ”…ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  13. τους θεωρει γκογιμ,που σημαινει βοοειδη

  14. ανω κατω στον ιουδαισμο/δειτε πως αποκαλει το ταλμουδ τους μη ιουδαιους ,τους θεωρει που σημαινει βοοειδη ,μοσχαρια,και υπανθρωπους,δηλαδη πας μη ιουδαιος βοοειδες και υπανθρωπος ,αυτοι ειναι οι ιδιοι που παρεμβαινουν στην Ελλαδα και το παιζουν αντιρατσιστες

  15. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ.. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ! ΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΑΤΑΝΑΣ!ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!ΜΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
    ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ!
    ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.. ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΣΟΥΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ?!ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΡΙΑ! ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ?ΟΜΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ!
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..Ο ΒΟΥΔΑΣ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ!
    Ο ΜΩΑΜΕΘ ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΚΚΑ!
    ΜΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ!

  16. Στο τέλος θα μας πούνε ότι ο χριστός δεν τάϊσε ένα ολόκληρο χωριό με 2 ψάρια και ένα κιλό κρασί!!!

  17. Mηπως ειχε και παιδια ο ΧΡΙΣΤΟΣ ? Σαν δεν ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ λιγακι. Μασωνοι, ιαχωβαδες , σατανιστες και λοιπα … μπουμπουκια, ανημερα ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ βγαζουν ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕ΅ και ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ με σκοπο να χτυπησουν τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Μονο καποιους ηλιθιους θα καταφερουν να ξεγελασουν. Τα ματια σας ανοιχτα ΑΔΕΛΦΟΙ.

  18. Ως γνωστών οι κρυφομοφυλλόφιλοι και οι οδηγητές τους (παπάδες) με αφύσικα ποσοστά παιδόφιλων και λοιπών ανώμαλων, θέλουν τον Χριστό ανίκανο ψιλογκέι και αυτό τους χαλάει τη μόστρα.

  19. ολα τα λαμογια της νεας ταξης πραγματων κατα του χριστου.ψεματα και βρομια

  20. Το τι πιστεύει ο καθένας μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια, της οποίας ”στύλος και βάση ειναι η ίδια η Εκκλησία”. Από εκεί και πέρα, εκτός του ότι δεν διδάσκει τέτοια πράγματα, ο Χριστός είναι ο Θεός Λόγος που ενανθρώπησε. Συνεπώς, είναι άκυρο τελείως θεολογικά ότι παντρεύτηκε. Διότι δεν ήρθε για αυτό. Ευλόγησε τον γάμο με την παρουσία του στην Κανά, αλλά υπήρχε καμία τέτοια σκοπιμότητα από πλευράς του, διότι είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος με προ πτωτική ανθρώπινη φύση, ενώ ο γάμος είναι μεν ευλογημένος, αλλά είναι μετα-πτωτικό φαινόμενο.

  21. ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ -ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΓΝΩΣΙΑ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΛΠ….ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕς ΜΑΛΑΚΙΕΣ….ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ….ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΑΖΟΥΛΗΣ…ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΣΑΧΛΕΣ .
    ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΝΤΑΙΝΙΓΚΕΝ (ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΥΦΟ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ…ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ….ΜΕ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΣΠΗΛΜΠΕΡΓΚ) ΚΛΠ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΟΥ.
    ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ…ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ…ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΒ…ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.
    ΟΣΟΙ….ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ……ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

  22. Ειμαι Ελληνιδα Χριστιανη ορθοδοξη και πιστευω οτι ο Χριστος που προσευχομαι και αγαπω,ηταν παντρεμενος και εχει αφησει απογονους.Που ειναι το κακο σ’αυτο?Εαν ειναι αληθεια,αυτο θα σας κανει να αλλαξετε την πιστη σας?Οι απογονοι του υπαρχουν μεχρι σημερα…αυτο πιστευω εγω και η πιστη μου δεν θα αλλαξει ποτε προς τον Κυριο μου ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

    1. αν εισαι Ορθοδοξη και πιστευεις τετοιες αηδιες,τοτε εχεις μεγαλο προβλημα,για πες μας που τα εμαθες ολα αυτα τα ηλιθια,που τα ειδες γραμμενα και σε πιο κατηχητικο τα διδαχτικες;

    2. Για να εισαι Ορθοδοξη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ,κανεις Ορθοδοξος δεν πιστευει και δεν διδαχτηκε ποτε τετοιες αηδιες,μονο οι αντιχριστοι,μασωνοι,αιρετικοι και τα τσιρακια τους λενε τετοια πραγματα

    3. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
      ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ) Κ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    4. εισαι ελληνιδα χριστιανη ορθοδοξη και βρηκες το μερος να μας κανεις κατηχηση.
      ελα απο δω να σου ριξω μια κατακεφαλα με την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΗ να δεις τον σαμαρα στρατηλατη!

  23. Το αν είναι αρχαίο ή μη, δεν λέει τίποτα από μόνο του. Διότι, υπάρχουν και αρχαία κείμενα Γνωστικής προέλευσης (συνεπώς μη χριστιανικά), τα οποία λένε πράγματα ανακριβή. Αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι αν πρόκειται περί κάποιου χριστιανικού έργου, και επίσης το ΠΌΤΕ περίπου γράφτηκε. Πρέπει να γνωρίζουμε προέλευση και περίοδο συγγραφής. Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο, [..]Το μικροσκοπικό τμήμα παπύρου υποβλήθηκε τώρα σε ανάλυση από καθηγητές Χημικής Μηχανικής, Χημείας και Βιολογίας των Πανεπιστημίων Κολούμπια, Χάρβαρντ και ΜΙΤ. Ολοι τους ανέφεραν ότι το κομμάτι μοιάζει με άλλους παπύρους, που χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι και τον 8ο αιώνα [..].

    Επομένως, δεν είναι του πρώτου αιώνα, συνεπώς είναι γραμμένο από μη αυτόπτη. Ή τουλάχιστον, ο αντιγραφέας μεταξύ του 4ου -8ου αιώνα, δεν επιβεβαιώνεται από άλλους αντιγραφής παλαιότερης εποχής (αν καθ’υπόθεση το πρωτότυπο ανάγεται στον πρώτο αποστολικό). Επίσης, θα πρέπει να διερευνηθεί αν μαρτυρείται κάπου στην χριστιανική γραμματεία παρόμοιο πράγμα. Δεν μαρτυρείται,ούτε στην πρωτοχριστιανική ούτε πουθενά αλλού.

    Ο Χριστιανισμός δεν φοβάται την έρευνα.

  24. Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά Στέφανε για το παρόν θέμα αλλά δεν θα το κάνω. Θα γράψω μόνο δύο λόγια και τέλος.
    Άνω κάτω δεν είναι η Ορθοδοξία με την περίφημη ανακάλυψη των εβραίων.
    Άνω κάτω είναι η ζωή του κάθε ψευτοκουλτουριάρη προοδευτικού ψευτοεπιστήμονα εβραιοτρεφούμενου που προσπαθεί μάταια να διαφθείρει το όνομα του Θεού.Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε καθόλου Θεό μέσα σας ή όχι; Όταν/αν πας Στέφανε να ανάψεις κερί τη Μεγάλη Παρασκευή ή το βράδυ της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού ελπίζω να του ζητήσεις συγνώμη για αυτή την κατάπτυστη κατηγορία που του φορτώνεις εσύ και οι λοιποί δήμιοι της αλήθειας. Να σταθείς μπροστά στο Σταυρό του και να του ζητήσεις συγνώμη που τον κάρφωσες στο Σταυρό με αυτό το άρθρο που ανέβασες. Φυσικά αυτό προυποθέτει ανθρωπιά και πίστη. Αν την έχεις τότε σταμάτα να βρίζεις τον Θεάνθρωπο.Αν δεν την έχεις τότε ο Θεός να σε ελεήσει. Καλό στάδιο και καλή Ανάσταση χριστιανοί.

    1. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΙΟΣ .
      ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΝΕΙ.
      ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ NOVA Ή ΑΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
      Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ .
      ΑΝ ΑΥΤΗ ΧΑΘΕ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
      ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
      ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ “ΚΟΡΑΚΙΑ” ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ “ΤΣΙΠΡΑΪΣΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
      ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Ή ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΩΝ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ,Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΘΕΟ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑΧ, ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΑΛΛΙΩΝ,ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΙ ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ .
      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ , ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
      ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ Ή Η ΣΤΑΜΝΑ ΣΤΗ ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
      ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ,ΕΜΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,ΣΥΜΠΑΝ ,ΚΟΣΜΟ.
      Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ Ή ΜΑΣΟΝΟΣ ,ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΗ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

  25. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΙΚΡΟΛΑΘΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΒΙΑΖΟΜΑΙ.
    ΄ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ .
    ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΙΛΗΣΑ ,Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΤΕΛΟΣ !
    Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ,ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
    ΘΑ ΠΑΩ, ΘΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ , ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ , ΘΑ ΚΑΘΙΣΩ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ,ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ,ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΣΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ,ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΘΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΟΣ,ΕΥΕΞΠΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ.Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΑ .
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.
    ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΗ .

      1. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
        ΕΧΟΥΜΕ “ΞΕΦΥΓΕΙ” ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

  26. ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΑΓΝΟΙ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΟΝ ΘΕΟ , ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ,ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
    ΤΟΥ ΛΕΩ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΩΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :
    ΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ .
    Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ ,ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΚΟΜΕΝΑ , ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΡΟΒΑΤΑ,ΣΚΥΛΟ.
    Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ,ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΥΛΑ ΜΕΛΕΜΕΝΙΑ.
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ,ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΚΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΟΥΣΟΥΡΙ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1975 Ή 1976 ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ,Η ΠΑΝΑΓΙΑ ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΜΕ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΙΟ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ,ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΩ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ.
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑ, ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ , ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ.

    1. Αδερφέ καλή Ανάσταση για σένα και την οικογένειά σου!Μακάρι να είχα κι εγώ την ακλόνητη πίστη σου!

      1. ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ , ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
        ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.
        ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ,ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ .
        ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΠΟΥΡΟΥ-ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ (ΠΡΟΣΦΟΡΑ,ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ,ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΠ ΚΛΠ…ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ) .
        ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
        ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ .ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ.
        ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ.
        ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΕΙ .
        ΠΗΓΑΙΝΩ ΟΠΟΤΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Ή ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ.
        ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΜΕ (ΣΥΓΝΩΜΗ) ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
        ΑΠΛΑ ΚΛΕΒΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΤΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΛΕΙΡΟΥΡΓΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΕΝΑ ΚΕΡΙ.
        ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.
        ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.
        Η ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ Ή ΜΙΑΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ.
        ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ.
        ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ.
        ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ,ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ , ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ “ΘΕΟΣ”.
        ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
        ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ;
        Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
        ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ.
        ΟΙ ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

    2. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΑΝ ΕΙΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΚΟΜΕΝΑ?
      ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
      Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΔΕ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?

      1. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ Σ’ ΑΡΈΣΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ.
        ΑΚΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΟ, Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ,ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
        ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
        ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ,ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ;
        ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ.
        ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ,ΤΟ ΒΟΥΔΑ ,ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ, ΤΟΥΣ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ,ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ LIONS ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ Ή ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.
        ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ.
        ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
        ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ.
        ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ.
        ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΣΤΗ “ΚΟΛΑΣΗ”(ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ )
        Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ.
        ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
        ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΗΣΕ ,ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟ “ΠΛΗΡΩΣΕ” ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ , “ΠΛΗΡΩΣΕ” ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
        ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ .
        ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.
        ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΛΛΑΞΩ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.
        ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ,ΑΛΛΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΒΙΩΜΑΤΑ,ΕΧΟΥΜΕ.
        ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

  27. Βρωμόσκυλα του κερατά, καταραμένοι εβραιοσιονιστές, κάθε φορά παραμονή Πάσχα, ξερνάνε το δηλητήριο που έχουν μέσα στο βρώμικο μυαλό τους και στην μάυρη ψυχή τους……δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με βουδιστές, ισλαμιστές, γκουρού, δωδεκαθειστές κλπ. Το πρόβλημά τους ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας!!! Τραβάτε μεγάλο ζόρι ψοφίμια!!! Σας καίει και σας ψήνει Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!! Αλλά δεν φταίτε εσείς, φταίει το σιχαμερό κράτος που έχουμε και σας έχει αφήσει ασύδοτους!!! ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ…….
    Εδω πρέπει όμως να θυμηθούμε και την δήλωση Μπαλτάκου στον Κασιδιάρη: είχε υποσχεθεί στους εβραιοσιονιστές, ότι θα χώσει στην φυλακή την Χ.Α !!!! Ετσι για να δούμε ποιός κυβερνάει!!! Ψηφίστε σαμαρά……………..ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ…..

    1. Εσύ αν ψηφίζεις ναζιστές εγκληαμτίες και μιλάς για Χριστό είσαι για γέλια και για κλάματα. Η εγκληματική ρατσιστική νοσηρή συμμορία των ναζιστών είναι το ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθτο από αυτο που πρεσβευει ο Χριστός

      1. ρε σουτ άσε της παπαριες και άνοιξε κανένα βιβλίο, η ναζιστές που λες ήταν η ίδιοι η Εβραίοι, από μόνοι τους τα κάνανε αυτά, στην ευρωπη είχανε γίνει τόσα εκατομμύρια και δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για αυτό που είναι γνωστή, το να μετράνε συνεχεία τα λεφτά τους, η πιο πλούσιοι ένιωσαν πως δεν βγάζουν περισσότερα λεφτά γιατί υπάρχουν τόσα εκατομμύρια εβραίοι, και έτσι ανάλαβε ο εβραίος χιτλερ, τον πλήρωσαν
        για να εξοντώσει τους ποιο φτωχούς εβραίους, και οι πλούσιοι την κοπάνησαν στην αμερική, όπου από εκεί ελέγχανε την κατάσταση, και όταν ένιωσαν την ασφάλεια πως δεν κινδυνεύουν πλέων να μοιράσουν το αγαπημένο είδωλό τους το όβολο, τότε έστειλαν τους αμερικάνους για να κάνουν τους σωτήρες της Ευρώπης, αυτά ήταν προμελετημένα από πριν και ξέρεις πόσα λεφτά πήρανε αποζημίωση, η εβραίοι ήταν αυτό που λες ναζιστές, η πιο πλούσιοι εβραίοι εξόντωσαν τους ποιο φτωχούς εβραίους, και για να μην πουν την αλήθεια κατασκεύασαν των χιτλερ, και μην λες τώρα κάποιον που σου γράφει για ΧΑ είναι ναζιστής, έλεος μας πρήξατε με τους ναζιστές, τους αριστερούς τους έδωσε την άδεια ο Καραμανλής για να μπουν στην βουλή, και μέχρι εκείνο το σημείο ήταν κυνηγημένοι από τους πάντες, γιατί άραγε? γιατί η Ρωσία έγινε σύμμαχος με των χιτλερ, και στην συνέχεια γίνανε αντίπαλοι, στο σημείο να χαλάσει και τα σχέδια των εβραίων, μια και η εβραίοι εκείνα τα χρόνια θα κατακτούσαν ολόκληρο των κόσμο, άλλα τα βρήκαν δύσκολα με τους Ρώσους, αυτά είναι τα καθίκια η εβραίοι

      2. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥΤ…..
        Αυτό κατάλαβες φωστήρα μου….οτι είμαι Χ.Αίτης???? Το άλλο με τον σαμαρά που υποσχέθηκε στους εβραιοσιονιστές, ότι θα κλείσει στην φυλακή τη Χ.Α. το έκανες γαργάρα!!! Δεν σ΄ενοχλεί που ο Ελληνας πρωθυπουργός υπονομεύει Έλληνες και Ελληνικά κόμματα??? Ξέχασες οτι η Χ.Α. είναι το πρώτο Ελληνικό κόμμα που άνοιξε μέτωπο με τους μεγαλύτερους φασίστες της ιστορίας, τους εβραίους??? Ρε ουυυσσσστ απο δω κοπρίτη…..αδιαφορώ για την Χ.Α. μ΄ ενοχλεί όμως που ο πρωθυπουργός της χώρας είναι έρμαιο του εβραιομασονοσιονιστικού τερατος…..αν εσενα δεν σε πειράζει….αι στα τσακίδια…

  28. Κολούμπια, Χάρβαρντ και ΜΙΤ
    Τα Σιωνιστικά Εκπαιδευτικά Στρατόπεδα της Νέας Τάξης και της Πανθρησκείας των Εβραίων Σιωνιστών.
    Τον σταύρωσαν μια φορά , θα Τον σταυρώσουν και δεύτερη.
    Ό,τι και να κάνετε σκ@τοεβραίοι, την Αποκάλυψη δεν τη γλιτώνετε.
    Ο Χριστός ας σας φωτίσει, Άγιες μέρες που έρχονται.

  29. Κολούμπια, Χάρβαρντ και ΜΙΤ.
    Τα Σιωνιστικά Εκπαιδευτικά Στρατόπεδα

  30. TO MEGA ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ; ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  31. Κάθε χρόνο τα ίδια.Πριν το Πάσχα η τα Χριστούγεννα “επιστήμονες” “ανακαλύπτουν” όλο και κάτι “καινούριο” εναντίον του Χριστού μας!Ολοι ξέρουμε το ΜΙΣΟΣ των Εβραίων για τον ΧΡΙΣΤΟ μας.Οι “επιστήμονες” μέχρι τον ΧΡΙΣΤΟ φτάνουν.Μπροστά στο ισλάμ οι “επιστήμονες” βρωμάνε σκατίλα.Οτι και να λένε οι “επιστήμονες” και εσείς που τα αναπαράγεται ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  32. Άλλη μια ανοησία απο αυτές που σκοπίμως κυκλοφορούν κάθε Πάσχα. Ο πάπυρος είναι αυθεντικός υπο την έννοια οτι χρονολογείται κάποιους αιώνες μετά το Χριστό. Και το βιβλίο της Ρεπούση βέβαια αν ανακαλύψει κανείς μετά απο 1000 χρόνια αυθεντικό θα είναι αφού στην εποχή μας γράφτηκε. Αν όμως διαβάσει κανέις το κείμενο του παπύρου θα δει πως ακόμα και η αυθεντικότητα του αμφισβητείται λόγω χονδροειδών λαθών κλπ.

  33. Τι γίνεται με τα σχόλια ρε Στέφανε;; γράφουμε και δεν εμφανίζονται..Τα ελέγχεις και μόνο αν σου αρέσουν τα βγάζεις;;

  34. Για κανέναν φτερωτό δρακο λέει ο πάπυρος;
    Για UFO τίποτα;;;

  35. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο εβραιοκρατούμενος πλανήτης προσπαθεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να μειώσει την ΚΟΡΥΦΩΣΗ της Χριστιανικής Πίστης.. Παλιά έφερναν στο προσκήνιο κάποια σεντόνια (!!) Τώρα ασχολούνται με πάπυρους.. Σε καμιά πενηνταριά χρόνια που θα έχουμε χάσει το μέτρημα θα φέρουν στο προσκήνιο τίποτε βιντεάκια στο youtube!! ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ.. Κοπρόσκυλα.. Σαμαροβενιζέλοι και αναρχοαριστεροί απάτριδες.. ΆΘΕΑ και απολίτιστα θυλαστικά!!

  36. (γραμματικά σφάλματα του κειμένου)TA TROLAKIA SOU KAI AMORFOTOI POU EXEIS DEN 8A TON POUN AGGRAMATO KAI ANORTHOGRAFO.

    O IASON HTAN ELLHN PELASGOS POUTSARAS, PHDOUSE KAI EDERNE EVRAIOUS KAI RASOFOROUS OLHMERHS.

  37. Ιησούς, το όνομα που καίει έτσι; σας καίει πολύ ε;
    Κάθε χρόνο τα ίδια.. τέτοια εποχή όλο και κάτι βρίσκουν να θολώσουν την πίστη μας.
    Την δουλειά τους αυτοί, και μεις την δική μας.

  38. Έχουμε βαρεθεί τις γνήσιες γελοιότητες των εβραίων που βγαίνουν κάθε Χριστούγεννα αλλά κυρίως κάθε Πάσχα για να κλονίσουν την χριστιανική πίστη. Άνω κάτω για τους άπιστους και για τους ολιγόπιστους που άγονται και φέρονται αυτός είναι ο σωστός τίτλος.

Comments are closed.