ΩΡΑ 12:39! Μέσα στον Μάρτιο θα παρθούν οι αποφάσεις για τις εκλογές – Ελπίζει σε θαύμα ο “εθνικός παραμυθατζής”

Κοινοποίηση:
tsipras-alex-prwth-708_9

Απαντήσεις σε ερωτήματα που ανακύπτουν τις τελευταίες εβδομάδες αναμένεται να δώσουν οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.Τρεις παράμετροι επηρεάζουν την εικόνα του σκηνικού της επόμενης ημέρας. Ο χρόνος των εκλογών, η διαμόρφωση των πολιτικών πόλων, και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλο δίνοντας τον τόνο στην αντιπαράθεση.

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης πήραν κατεύθυνση στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης, για «εκλογές στο τέλος της τετραετίας», δηλαδή το Φθινόπωρο. Αυτός είναι και ο λόγος που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους άλλοι μιλούν για Σεπτέμβρη και κάποιοι για Οκτώβρη.

Η μειοψηφική άποψη μέσα στο κόμμα, εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει συντεταγμένα σε εκλογές νωρίτερα, μέσα στην Άνοιξη. Με πολύ ισχυρό πολιτικό αφήγημα να προκαλέσει το ενδιαφέρον, την ελπίδα, και τελικά την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που περνούν δύσκολα. Αυτών που -απογοητευμένοι πιθανότατα- θα καθίσουν σπίτι τους την ημέρα των εκλογών, αφήνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.

Επί της ουσίας, προτείνουν στον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει να ξαναπιάσει το νήμα με τους ψηφοφόρους του κόμματος κατά τις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις (Ιανουάριος ‘15, Δημοψήφισμα, Σεπτέμβριος ’15). Θέτουν θέμα δημιουργίας νέου διλήμματος στους προοδευτικούς ψηφοφόρους επί πολιτικού περιεχομένου.

Ζητούν δηλαδή ένα «αφήγημα ελπίδας» ως όχημα, για πολιτική σύγκρουση με την ΝΔ μέχρις εσχάτων και μέχρι τον Μάιο. Το αφήγημα αυτό, πρέπει να ξεκινά από την επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα επιτρέψει τη μείωση της φορολογίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: