Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έλιωσε τη Μακάμπι στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στα Final-4 μετά από 12 χρόνια! (81-72)

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Μακάμπι 81-72

Καρδιά και χαρακτήρα σπουδαίου ευρωπαϊκού συνόλου επέδειξε ο Παναθηναϊκός στον πέμπτο καθοριστικό προημιτελικό απέναντι στην Μακάμπι θριαμβεύοντας στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ με 81-72 και πανηγύρισε την επιστροφή του σε Final-4 έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.
Το Τριφύλλι επιστρέφει σε τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το τριήμερο 24-26 Μαϊου. Εκεί όπου το 2009 είχε κατακτήσει το πέμπτο του ευρωπαϊκό τίτλο, με την γλυκιά προσδοκία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης!
Η πολύ αποδοτική άμυνα του δευτέρου μέρους σε συνδυασμό με το καταπληκτικό παιχνίδι των Σλούκα και Ναν σε δημιουργία και εκτέλεση, έβγαλαν τον Παναθηναϊκό από την αμφιβολία και το άγχος που δημιουργούσε το 41-41 της ανάπαυλας και εκτόξευσε τους οπαδούς του στα ουράνια!

Η Μακάμπι παρουσιάστηκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης. Με τους Μπλατ, Μπράουν, Νίμπο και Ντι Μπαρτολομέο να αναλαμβάνουν δράση στο επιθετικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το δεδομένο άγχος που παρουσίαζαν στις προσπάθειές τους οι παίκτες του Αταμάν και βρέθηκαν να προηγούνται με 14-20.
Η είσοδος του Ερνανγκόμεθ σε συνδυασμό με το πολύ μεστό παιχνίδι του Σλούκα άλλαξε τα δεδομένα . Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, έγιναν πολύ πιο πιεστικοί στην άμυνα και με τον Ναν να μπαίνει στην εξίσωση πήραν προβάδισμα με 24-22.
Το παιχνίδι έγινε ροντέο, με τον Σλούκα να κρατάει τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της πρόκρισης, την ώρα όπου τα ποσοστά των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν κάτω από το 35% …
Με τρίποντο του Γουέμπ η Μακάμπι προηγήθηκε 34-37 στο 17’ και με νέο καλάθι του Ριβέρο έφτασε στο 34-39, αλλά ένα καλάθι του Χουάντσο και τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε το σκορ στο 39-39 στο 19’ για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με το σκορ στο 41-41.
Το παιχνίδι απέκτησε τρομερή ένταση στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να επιστρατεύουν τις άμυνές τους. Με τρίποντο του Σλούκα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 49-46 στο 25’ όμως η παροιμιώδης αστοχία του Λεσόρ από την γραμμή των βολών και η κακή βραδιά του Μήτογλου δεν επέτρεπαν στο «τριφύλλι» να χτίσει μία υπέρ του διαφορά. Με τους Νίμπο και Ριβέρο να ευστοχούν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 49-53. Τρίποντο του Χουάντσο και δύο βολές του Ναν έφεραν μπροστά τον Παναθηναϊκό με 54-53, για να ακολουθήσει τρίποντο του Μπλατ για το 54-56.
Η πίεση στην άμυνα, τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, σε συνδυασμό με κάποια αβίαστα λάθη των φιλοξενούμενων επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 64-56 στο 33΄με τρίποντη βόμβα του Ναν και το ΟΑΚΑ πήρε … φωτιά!
Με νέο τρίποντο του Ναν ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 71-61 στο 36’ βάζοντας θεμέλια πρόκρισης
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. γελάνε και οι χελώνες …
    τράκη …πόσα εδωσες στους διαιτητές και στην 4η περίοδο ΣΦΥΡΙΞΑΝ 35 φάουλ υπέρ του βάζελου και μόνο 6 υπέρ της μακάμπι ??? χαχαχαχα υπερομάδα ο βάζελος ΠΑΝΤΑ με την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Leave a Response