Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Κοινοποίηση:
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν χθες το απόγευμα τα ΑΤΜ για σχεδόν 1.000.000 συνταξιούχους που άκουγαν επί μήνες τα κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαφημίζουν τις περιβόητες αυξήσεις, αλλά είδαν, τελικά, είτε τις συντάξεις τους να παραμένουν παγωμένες είτε να παίρνουν λίγα ευρώ παραπάνω, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις θηριώδεις αυξήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τολμά να καταργήσει την προσωπική διαφορά, ρύθμιση που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387), η οποία κατηγοριοποιεί τους συνταξιούχους σε όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν ή μετά τις 13 Μαΐου 2016. Καθώς ο νόμος αυτός άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων διαχωρίστηκαν λογιστικά, αλλά συνέχισαν να καταβάλλονται στο ίδιο ύψος. Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2018 πανηγύριζε ότι τελείωσαν τα Μνημόνια και η Ν.Δ. πανηγύριζε εξίσου τον Αύγουστο του 2022 ότι τελείωσε και το καθεστώς της μεταμνημονιακής εποπτείας, καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταργήσει την προσωπική διαφορά.

Συνεπώς, όπως παραδέχτηκε το υπουργείο Εργασίας, όσοι δεν θα δουν καθόλου αυξήσεις στις συντάξεις τους είναι 748.110 συνταξιούχοι, καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, η οποία «καταπίνει» τις αυξήσεις ύψους 7,75%. Αντιθέτως, αυτοί θα δουν να μειώνεται η προσωπική διαφορά και θα προσδοκούν αυξήσεις στο μέλλον. Εν τέλει, από τους 2.472.823 συνταξιούχους, αυτοί που θα δουν ακέραιη την αύξηση είναι 1.379.771, ενώ 344.942 είναι όσοι θα δουν αυξήσεις αλλά μικρότερες του 7,75%. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο ακόμη και από το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού για το 2022 που, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., έκλεισε στο εφιαλτικό 9,6%. Οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου άρχισαν με τους 941.400 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Σήμερα το απόγευμα θα εμφανιστούν οι καταβολές στους λογαριασμούς 520.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9, και την Παρασκευή συνταξιούχων των ίδιων ταμείων, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα με τα ποσά που χάνονται

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Οι συνταξιουχοι να μαυρισουν τη Μαφια,ολους τους Μαφιοζους.
    Οταν σε δουλευουν και τους ξαναψηφιζεις,εισαι ηλιθιος και καλα σου κανουνε.
    Μαυριστε τους μαζικα στις εκλογες,διαφορετικα ειστε ηλιθιοι και καλα σας κανουν και σας γαμ..

  2. Κλειδώστε τους κωλόγερους στα υπόγεια την μέρα των εκλογών μπας και σωθεί ο τόπος.

  3. Για να γεμισουν τα χρεοκοπημενα ταμεια μας χρειαζεται να δουλεψουν οι νεοι 10 χρονια χωρις απολαβες οπως μετα τον β’ πολεμο ωστε να παρουν συνταξη οι παλοι. Οι νεοαρχαιοι ελληνες ειναι γεννημενοι για αναρχια, ιντερνετια, κουστουμι, γραβατα, απατη, φραπε, μπουζουκια, τσιγαριλικια και βολεμα στο δημοσιο.

  4. Γαμημενε Κατρουγκαλς και βρωμοσυριζαιοι, 270 ευρω προσωπικη διαφορα μου εχει βγαλει το καθηκι. Δεν προκειται να δω αυξηση ουτε σε 10 χρονια, γαμω το σπιτι σου μαλακισμενο ανθρωπακι.

  5. Επειδη εισαι νεος μ@λ…κ@ς να σου το εξηγησω…. Ποσα πληρωσες εσυ για συνταξη και ποσα πληρωσα εγω να συγκρινεις… Οχι οτι σε βολευει εσενα 38 χρονια επι 25 ημερομισθια καθε μηνα πληρωνα…Στοκε, ε στοκε…

  6. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ……….

  7. 411.67 τον περασμενο μηνα και τους περασμενους πηρε η Μητέρα μου
    και τόσα πηρε και σήμερα
    αυξηση 0,0 %

  8. Δεν κατάλαβα, γιατί να καταργηθεί η προσωπική διαφορά? Εμείς οι νέοι συνταξιούχοι είμαστε β κατηγορίας? Δεν φτάνει που οι παλιοί με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας παίρνουν 500€ πάνω από μας , θα παίρνουν και αύξηση. Φυσικά και δεν πρέπει να παίρνουν για να εξισωθούν , αν ποτέ γίνει αυτό, οι συντάξεις.

  9. Γεια σου ρε κατρουγκαλε που έχεις το θράσος και βγαίνεις και στα κανάλια. Θα μείνεις στην ιστορία. Γεια σου κι εσένα ΝΔ με τις αυξήσεις σε οοοοοολες τις συντάξεις.

  10. αφου ειναι βοδια και πιστευουν την καθε μαλακια που ακουνε καλα τοσα χρονια δεν εμαθαν οτι τα λογια του πολιτικου ειναι φουμαρα για τα ψηφαλακι?

  11. Όταν έχεις πλυθωρισμο 9% για τι αυξήσεις μιλάμε…… και στα τρόφιμα είναι ο διπλάσιος σήμερα έριξα μια ματιά σε σουπερ μάρκετ καινούργιες αυξήσεις εχουμε πάλι σε κάποια προιοντα.

  12. Πήραν τα αρχίδια των πολιτικών απατεώνων ως συνήθως. Ψηφίστε τους κωλόγεροι, θα σας βολέψουν την επόμενη 4ετία.

Comments are closed.