Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Κοινοποίηση:
ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι αιτήσεις από απόδημους που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου έφτασαν τις 29.000 καθώς χθες Μ. Τρίτη ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους απόδημους Έλληνες την τελευταία στιγμή να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό και καθώς πλησίαζες η λήξη της προθεσμίας εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν οι εκλογείς ώστε να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού ήταν οι εξής:

  • να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
  • να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος. Ως «φορολογική δήλωση», νοείται η υποβολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ( Έντυπο Ε1), αναλυτικής δήλωσης εισοδημάτων από μίσθωση ακινήτων ( Έντυπο Ε2), κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα ( Έντυπο Ε3) ή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Έντυπο Ε9), όπως κάθε φορά ισχύουν. Εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών εξαιρούνται του περιορισμού της υποβολής φορολογικής δήλωσης εφόσον: α) δεν έχουν συμπληρώσει τα τριάντα (30) έτη και β) έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού, κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Ο Ολυμπιακός

Η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους των αποδήμων έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα λόγω του γεγονός ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει ισχυρές πιθανότητες να είναι παρών στο Final Four της Euroleague που θα γίνει στις 19 και 21 Μαΐου στο Κάουνας της Λιθουανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτεία είχε προβλέψει την ύπαρξη τμημάτων στην πρωτεύουσα της Λιθουανία Βίλνιους, αλλά και στο Κάουνας, εφόσον υπάρχει ο ελάχιστος αριθμών των 40 εγγεγραμμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι οπαδοί του Ολυμπιακού γράφονταν συνεχώς, ενώ εκτιμάται ότι, αν ήταν βέβαιη η πρόκριση, θα είχαν γραφτεί πολύ περισσότεροι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Tα ”κόμματα εξουσίας” (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) ξεκατινιάζονται, γιά να τραβήξουν την προσοχή των -αδιάφορων- ψηφοφόρων, αλλά αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα ουσιώδη, όπως οικονομία, ποιότητα ζωής, εγκληματικότητα ειδικά εις βάρος ανήλικων παιδιών, εθνικά θέματα.

    Ο απόδημος Ελληνισμός, ως θεατής, παρακολουθεί τις ”κόντρες”, επειδή με τον νόμο-έκτρωμα αδυνατεί να ψηφίζει από τον τόπο κατοικίας του. Oι απόδημοι ‘Ελληνες, αν είμαστε στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, ψηφίζουμε κανονικά, όπως όλοι, στο χωριό ή στη πόλη μας. Και το αστείο είναι ότι τα κόμματα, όταν ψήφιζαν τον νόμο (Δεκ. 2019), αγνόησαν προκλητικά τις δύο λέξεις ”επιστολική ψήφος”, που ξεκάθαρα αναφέρονται στο Σύνταγμα.

    Δεν λέμε τίποτα οι εκτός συνόρων, επειδή δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους ‘Ελληνες πολιτικούς, που βάζουν το ατομικό-κομματικό συμφέρον, υπεράνω αυτού, του ‘Εθνους. Και δεν ξεχνάμε ότι «στα ξένα είμαστε ‘Ελληνες και στην Ελλάδα ξένοι».

    Λέγεται ότι μόνο 26.000 ‘Ελληνες εξωτερικού έκαναν αίτηση γιά να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων εγγράφηκαν, είναι νεομετανάστες της οικονομικής κρίσης, που ζουν στην Ευρώπη (τελευταία ημέρα γιά αιτήσεις, 10 Απρ. ’23). Πόσες αιτήσεις θα εγκριθούν (λέγεται περίπου 20.000) και πόσοι θα καταφέρουν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, άγνωστο, με δεδομένη την αχρηστία των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    H ΝΔ έκανε μεγάλη προσπάθεια γιά να εγγραφούν απόδημοι ‘Ελληνες στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους. Τα υπόλοιπα κόμματα, αδιαφόρησαν.

    Από το 60% του απόδημου Ελληνισμού (ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία) λέγεται ότι έκαναν αίτηση συνολικά, περίπου 1.500 Ομογενείς. Και το κωμικό είναι, σε ότι αφορά την υποχρεωτική συμμετοχή τριών συνολικά βουλευτών από τον απόδημο Ελληνισμό (βουλευτές Επικρατείας) στην νέα Βουλή, τα κόμματα προβάλουν άτομα με ”επιστημονικό όνομα”, αλλά με μηδενική σχέση με Ομογένεια, απόδημο Ελληνισμό. Και αυτή την ατιμία θα την ”βαφτίσουν” ως δήθεν ”εκπροσώπηση της Ομογένειας”.

    ‘Ετσι, το -περίπου- 30% του ‘Εθνους, ο απόδημος Ελληνισμός, θα εκπροσωπηθεί (τυπικά, όχι ουσιαστικά) από 3 βουλευτές στην Βουλή των 300. Δηλ., ποσοστό 1%.

    Οι επόμενες διπλές εκλογές, έχουν μια διαφορά με τις προηγούμενες. Δεν ασχολείται ο λαός. ‘Εχει καταλάβει ότι δεν αξίζει να ασχολείται με ένα σάπιο κράτος, που το έκαναν πελατειακό οι ψεύτες, των κομμάτων που κυβέρνησαν. ‘Οσο και να θέλουν να ”φανατίσουν”, τα κόμματα δεν συγκινούν τον λαό, εξαιτίας αναξιοπιστίας και έλλειψης ουσιαστικών προγραμμάτων. Οι δε ”συγκεντρώσεις” των αρχηγών, απογοητευτικές. Ούτε 500 ”οπαδοί-κλακαδόροι”.

    Καθοριστικός παράγοντας αυτών των εκλογών, οι νέοι ψηφοφόροι οι άνω των 17 χρονών σε ηλικία. Ξεπερνούν τις 400.000, ενώ πέθαναν περισσότεροι από 500.000 τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό το γεγονός οφελεί ολίγον τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα αντιπολίτευσης.

    Και τι σύμπτωση!!! Βλέπουμε ταύτιση απόψεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά παραχωρήσεις στην Τουρκία γιά ”συνεταιρισμό” στο Αιγαίο, ”ρίξιμο” της Κύπρου υπέρ Τουρκίας σε ότι αφορά φυσικό αέριο και αγωγό (έγινε ήδη) και ολική υποταγή στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορήθηκε δημόσια από τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη γιά ”ενδοτισμό” και προώθηση συμφερόντων της…Τουρκίας, ενώ η Ελλάδα ήταν εκείνη που ”σκότωσε” τον αγωγό φυσικού αέριου ΕastMed, γιά όφελος της… Τουρκίας!!! Γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, εντυπωσιακή η αφωνία των διαπλεκόμενων ασοβάρευτων κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

    Και -”μουλωχτά”- γίνεται επίσης, αποστρατιωτικοποίηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την απαίτηση της Τουρκίας και πίεση των ΗΠΑ. Δικαιολογία, η δήθεν αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

    Το ”Κ” έχει ήδη εκτιμήσει από Οκτώβριο ’22, ότι στο τέλος, αν δεν υπάρξει λύση γιά σχηματισμό κυβέρνησης, τα δύο ”καλά και υπάκουα παιδιά”, δηλ. ο Κούλης και ο Αλέξης, θα κάνουν συν-κυβέρνηση, πιθανά με τρίτον πρωθυπουργό, επειδή αυτό θα απαιτήσουν οι ”μεγάλοι” και οι δανειστές (η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη σε αυτούς γιά κοντά 100 χρόνια).

    Γιά να γίνει έτσι και η ”δουλειά” (συμφωνία) με την Τουρκία, η οποία ηρέμησε τελευταία, επειδή αναμένει αυτό το γεγονός και όχι εξαιτίας…σεισμών ή των γραφικών λεγόμενων του υπ. Εξωτερικών, Ν. Δένδια. Και φαίνεται -πολύ πιθανό- θα χαρούμε π.χ. Γεωργιάδη και Πολάκη δίπλα-δίπλα στα βουλευτικά έδρανα, όπως έγινε και πριν 10+ χρόνια, με την συν-κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, που -υποτίθεται- ”σκοτώνονταν” γιά 35 χρόνια!
    ( Κ – 10 Απρ. ’23 )

    https://www.kalami.us/2023/ellada/ekloges-2023a.html

Comments are closed.