Χωρίς πόσιμο νερό παραμένει ο Κρόκος Κοζάνης- Εμφιαλωμένα νερά προμηθεύονται οι κάτοικοι

Κοινοποίηση:
Choris-pos-

Κοζάνη: Η έντονη δυσοσμία κινητοποίησε τις Αρχές – Τι λέει ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ

Με εμφιαλωμένο νερό καλύπτουν τις ανάγκες τους οι κάτοικοι του Κρόκου στον Δήμο Κοζάνης, καθώς η ΔΕΥΑΚ απαγόρευσε τη χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Η έντονη δυσοσμία στο νερό που διαπιστώθηκε από τους κατοίκους του Κρόκου κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες που προχώρησαν στην απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού. Την ίδια στιγμή ερευνώνται επίσης τα αίτια πίσω από το φαινόμενο ενώ παράλληλα διενεργούνται και εργαστηριακοί έλεγχοι από την ΔΕΥΑΚ με δειγματοληψίες που λαμβάνονται και αποστέλλονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή. Οι κάτοικοι του Κρόκου έως τότε δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό από το δίκτυο και να μαγειρεύουν αλλά να χρησιμοποιούν το νερό μόνο για την προσωπική τους υγιεινή.

Η ΔΕΥΑΚ με ανακοίνωσή της προτρέπει τους κατοίκους να προχωρήσουν στο άδειασμα της υδραυλικής εγκατάστασης των οικοδομών τους, καθώς έτσι θα συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Ματιάκης δηλώνει πώς οι απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και μόλις διασφαλιστεί πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα θα ενημερωθούν αμέσως οι κάτοικοι της Τ.Κ. του Κρόκου. Ωστόσο οι κάτοικοι μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά από τον χώρο του παλιού Δημαρχείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποιό κόμμα είπαμε βγήκε νικητής στην περιοχή στις βουλευτικές εκλογές του 2023;
    Βρε καλά σας κάνουν!

Leave a Response