«Χρυσώνει» τους διεθνείς η ΕΠΟ με 4,5 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης

Κοινοποίηση:
Εθνική Ομάδα

Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται να δώσει απέναντι στο Καζακστάν (21/3, 21.45) την πρώτη μεγάλη μάχη στο δρόμο προς τα τελικά του Euro 2024 και η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της παρουσίας στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Ελλάδα έχει να δώσει το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση από το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας καθώς στη συνέχεια δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 και στα Euro του 2016 και του 2020. Δέκα χρόνια μετά λοιπόν η Εθνική έχει ιστορική ευκαιρία για να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Γίνεται αντιληπτό ότι οι Έλληνες διεθνείς δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρο αφού και μόνο η προοπτική παρουσίας σε ένα Euro, αποτελεί όνειρο ζωής για όλους.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της Ομοσπονδίας επέλεξε να τα δώσει όλα προκειμένου να κινητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές αλλά και για να τους επιβραβεύσει σε περίπτωση πρόκρισης. Όπως αποφασίστηκε λοιπόν η ΕΠΟ θα δώσει στους διεθνείς πριμ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ εφόσον καταφέρουν να στείλουν την Εθνική στο Euro. Πρόκειται για το 50% των χρημάτων που θα καταβάλλει η UEFA στην ελληνική ομοσπονδία σε περίπτωση πρόκρισης (το ευρωπαϊκό πριμ ξεπερνά τα 9 εκατ ευρώ). Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα αστρονομικό ποσό…
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ είναι εκεί στην ΕΠΟ!
    Η διεθνής θα παίξουν για τα λεφτά η για τη Φανέλα;

Comments are closed.