Χρυσόγονος: Ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί

Κοινοποίηση:
xrysogonos

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού, ακόμα και αν φυλακιστεί, μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να μισθοδοτείται κανονικά.

Μάλιστα τόνισε πως για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη.

Ο κ.Χρυσόγονος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV διευκρίνισε πως, ακόμη και αν ο καταδικασθείς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, συλληφθεί και φυλακιστεί, θα εξακολουθεί να έχει θεωρητικά το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, καθώς στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτοί που έδωσαν την έγγραφη άδεια -γιατί στο κουβεντιαστό δεν ισχύει τίποτα- στους αόρατους διοργανωτές, του να στηθεί ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ έξω από το Δικαστήριο (γνώριζαν ακριβώς τι θα γίνει, γιατί από την προηγούμενη έδιναν οδηγίες για το ποιοι δρόμοι θα είναι ελεύθεροι) γνωρίζοντας σαν ειδικοί, ΠΩΣ Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΜΕΖΕΑ κάνει στροφή και φεύγει, όταν τα άτομα που μαζεύονται δεν είναι 10 (μέχρι 9 άτομα επιτρέπονται νόμιμα) αλλά 20.000 (νούμερο που δεν το είδα στον ύπνο μου, αλλά το ανακοίνωσε η Ελληνική αστυνομία) ξεχνάνε σαν τα χρυσόψαρα που θυμούνται μόνο τα τελευταία 10¨, ο ΓΛΕΖΟΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ, οπότε σε απλά Ελληνικά σημαίνει πως ο Λαγός αν φυλακιστεί, πράγμα λίγο δύσκολο, γιατί 1. δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και 2. έχει και την ασυλία του Ευρωβουλευτή, οπότε παραμείνει ευρωβουλευτής και να μισθοδοτείται κανονικά, εκτός αν φέρουν τον κόσμο πάνω κάτω και υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη, για την έκπτωση του από το αξίωμα του ευρωβουλευτή, πράγμα που δεν νομίζω πως θα γίνει ! ! !
    β. τεζάρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

Comments are closed.