Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής απαγορεύεται να μετακινηθούν οι Αθηναίοι

Κοινοποίηση:
Ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, στην παρουσίαση των Γενικών Σχεδίων με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών, το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Ηράκλειτος για την Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή οδηγία SEVESO III  και το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Τάλως για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Από σήμερα το πρωί, αίρονται στην πλειοψηφία τους οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών, ωστόσο κάποιες εξακολουθούν να παραμένουν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας στις μετακινήσεις που επιτρέπονται από αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου, στην Αττική.

Οι μετακινήσεις όπως είπε, «είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου».

Δηλαδή ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας όπως το Περιστέρι μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, ο κάτοικος της Νέας Μάκρης μπορεί να πάει στην Μάνδρα.

Οι κάτοικοι του Πειραιά μπορούν να πάνε στον Κάλαμο.

(σ.σ. η Νέα Μάκρη, η Μάνδρα και ο Κάλαμος δεν βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου, αλλά τέλος πάντων. Εννοεί εντός των ορίων της Αττικής στο σύνολό της. Μάλλον ο κ. Χαρδαλιάς αγνοεί ποιο είναι το λεκανοπέδιο. Στο μάθημα γεωγραφίας απουσίαζε.).

Οι κάτοικοι της Αττικής δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στις Σπέτσες.

Οι κάτοικοι της Αττικής δεν μπορούν να μετακινηθούν επίσης στον Δήμο Τροιζήνας ή στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωσή του, επαναλάμβανε συνεχώς πως οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες για ένα καλύτερο αύριο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως «εάν δεν τηρούμε τους κανόνες ο κίνδυνος για έξαρση του κορωνοϊού και για νέους περιορισμούς θα είναι μονόδρομος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Επίσης στην Αίγινα πώς απαγορεύεται η μετακίνηση; Ο Βαρουφάκης δεν πηγαινοέρχεται συνέχεια;

  2. Σιγά μην απουσίαζε μόνο από το μάθημα της Γεωγραφίας ο κομπλεξικός. Κι από το μάθημα της κοινωνικής αγωγής απουσίαζε, όπου μαθαίνουμε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη και για το Σύνταγμα, και από παντού αλλού.

Comments are closed.