Χανιά: “Θα γίνει μακελειό αλλά θα σας πάρω όλους μαζί μου”- Αναβίωσε στο Εφετείο η ομηρία στον ΟΚΑΝΑ

Κοινοποίηση:
dikastirio4

Η υπόθεση της τρομακτικής ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά το 2017, αναβίωσε στην αίθουσα του Εφετείου στα Χανιά.

Μάρτυρες από το προσωπικό που βίωσαν τον εφιάλτη περιέγραψαν όσα έζησαν εκείνο το πρωινό.

Ο κατηγορούμενος μπήκε μέσα κρατώντας όπλο. Φώναξε ότι το κτίριο είναι υπό κατάληψη και είναι όλοι όμηροι. Ήταν ταραγμένος αλλά είχε και διαύγεια ώστε να δίνει εντολές στο προσωπικό να κλείσουν τηλέφωνα και πορτες και να φωνάξουν τα μέσα ενημερωσης. Όλη αυτή την ώρα προετασσε το όπλο εκφοβίζοντας το προσωπικό. Όταν ήρθε η αστυνομία εκείνος τους αντιλήφθηκε και απειλώντας ζήτησε από το προσωπικό να τους ζητήσουν να φύγουν, όπως και το εξαναν. Οι αστυνομικοί πλησίασαν παρόλα αυτά και τότε ο κατηγορούμενος εξαγριωμένος έπιασε μια υπάλληλο με κεφαλοκλειδωμα, έβαλε το όπλο στο κεφάλι της, βγήκε έξω και απειλώντας, ζητούσε από τους αστυνομικούς να φύγουν. Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν. Εκείνος για να ξαναμπεί στο κτίριο πυροβόλησε στη τζαμαρία της πόρτας και μπήκε. Το προσωπικό είχε προλάβει εντωμεταξυ να κρυφτεί. Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστηριο μια γυναίκα από το προσωπικο “Κλειστήκαμε σε ένα μικρό χώρο 0,80Χ1,00 τρία άτομα. Ήμασταν όρθιες επί 7 ώρες κλεισμενες χωρίς νερο. Εκείνος έξω φώναζε “Θα γίνει μακελειό αλλά θα σας πάρω μαζί μου”.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος τότε είχε διασπείρει τον φόβο μέσα στον ΟΚΑΝΑ τρομοκρατώντας και πυροβολωντας, επικαλέστηκε στο δικαστήριο ψυχική ασθένεια.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ναρκομανής, είχε διαύγεια και ήξερε τι έκανε.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ανέφερε ότι κάθε πρωί έπαιρνε το φάρμακο του στον ΟΚΑΝΑ. Πήγε και πήρε το όπλο του από το χωριό γιατί όπως είπε “είδα ότι όλοι αδιαφορούσαν για να λύσουν την υπόθεσή μου” (πρόκειται για το κλείσιμο του περιπτέρου που διατηρούσε). “Αποφάσισα να κάνω κατάληψη στον ΟΚΑΝΑ γιατί ήθελα να ακουστεί η φωνή μου στα μέσα ενημέρωσης. Άφησα και ανοιχτή την πόρτα για να περνάνε όλη την ώρα οι τοξικομανείς να παίρνουν το φαρμακό τους.” Αρνήθηκε ότι βγήκε εξω απειλώντας με όπλο μια γυναίκα από το προσωπικό, προκειμένου να φύγει η αστυνομία. Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε βγήκε έξω γιατί κάποια στιγμή κατάφεραν να τον κλειδώσουν έξω. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομία. Όπως είπε μπορούσε να πυροβολήσει εναντίον τους αλλά δεν τον έκανε. Πυροβόλησε όμως στην πόρτα για να μπει ξανά μέσα στο κτίριο όπως τονισε. Δεν παραδόθηκε γιατί στόχος του ήταν να φτάσουν στον ΟΚΑΝΑ τα μέσα ενημέρωσης να κοινοποιήσει το πρόβλημά του, υποστήριξε κατά την απολογία του.

Η εισαγγελεας στην αγόρευση της πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις, δηλαδή και την αρπαγή κατά συρροή και την οπλοχρησία.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο κατά πλειοψηφία και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και τριών μηνών.

Πηγή: flashnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.
    ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.
    ΚΑΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ.
    ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
    ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙ
    ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ.
    ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΗΡΙΟΥ

  2. Το παληκαρι εχει πολυτεκνη οικογενεια και εκει οι εντιμοι δικαστες εφαρμοσαν το γραμμα του νομου ντροπη σας παρταλια και πολυτεκνος και μαστουρης και ανεργος

  3. ΟΠΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ…….ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ…. ΚΑΠΠΟΤΕ………… ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ …….ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΕΙΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ …. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΝΤΖΙΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ…….. ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΗ …… ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΟΧΙ ΝΑΧΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΕΙΟ ΛΙΜΑΝΗ….ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ…….ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΗΡΙΟΥ….

Comments are closed.