Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν αφίσα με το πρόσωπο του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Προσήχθησαν από την Αστυνομία – Δείτε βίντεο


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη σε διαδήλωση αντιεξουσιαστών για το θάνατο της Ebru Timtik. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Τουρκικού Προξενείου. Δύο Κούρδοι αγωνιστές πυρπόλησαν χάρτινη επιγραφή με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο Κούρδοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και φέρονται να έβαλαν φωτιά στην επιγραφή με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Το τελευταίο διάστημα τα μέτρα περιφρούρησης του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω του τεταμένου κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δείτε βίντεο του thestival.gr από τη στιγμή της προσαγωγής των δύο Κούρδων:

Thestival.gr Προσαγωγή Κούρδων στη Θεσσαλονίκη

https://www.youtube.com/watch?v=Q7EI6jPDOmc&feature=emb_title

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Για ποιον λόγο συνελήφθησαν;;;…. Εγώ έχω κολοχαρτο με την τουρκική σημαία.

  2. Μια ζωή ηλίθιοι ήταν όπως και ο μπουνταλας αρχηγός τους Οτσαλάν.
    Θυμάμαι παλιά για να εντυπωσιάσουν έκαιγαν τα παιδιά τους νομίζοντας ότι θα τους λυπηθούν.
    Α ρε μυαλά.
    Αυτοί ήταν που μας κυνήγησαν στη μικρασιατική καταστροφή διότι τους έταξε εδάφη ο Κεμάλ που ακόμη δεν τα είδαν όμως.

    1. Βλέπω,κάποιοι ξέρουν λίγη ιστορία, η μάλλον πραγματικότητα. Το λοιπόν, επειδή Κι εγώ αλλιώς μου τα είχαν μάθει…. πριν πολύ λίγα χρόνια μου είπε ένας παππούς ποντιοΓεωργιανος: παιδί μου τους δικούς μας δε τους έσφαξαν οι Τούρκοι,τους έσφαξαν οι Αρμενηδες και οι Κούρδοι….Ο παππούς ήταν παλιννοστούντας που γύρισε το 94-95 από Τσάλκα Γεωργία,και όταν έλεγε μας σκότωναν οι Αρμενο Κούρδοι, εννοούσε τους φυσικούς αυτουργούς, γιατί οι ηθικοί αυτουργοί ήταν άλλοι…και βέβαια δεν ξέρω πόσο φταίνε σε αυτό οι σημερινοί Κούρδοι…

Comments are closed.