Χαμός σε Πορτογαλία και Γαλλία! Ραγδαία άνοδος της Εθνικής Δεξιάς! Τι ισχύει για την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
Jordan-Bardella_lepen_france

Προ πολιτικών αλλαγών η Ευρώπη;
Αναταράξεις προκαλεί η άνοδος της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην Πορτογαλία αλλά και η τελευταία δημοσκόπηση στην Γαλλία.

Στην Πορτογαλία με ασθενές προβάδισμα και χωρίς να επιτύχει την αυτοδυναμία επικράτησε ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας.
Το σχήμα του οποίου ηγήθηκε ο Λουίς Μοντενέγκρο (Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και δύο μικρότερα συντηρητικά) συγκέντρωσε το 29,5% (79 έδρες) ενώ οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Νούνο Σάντος, παρά το γεγονός ότι το κόμμα κατέβηκε στις εκλογές υπό την σκιά σκανδάλου διαφθοράς της κυβέρνησης Κόστα έφτασε στο 28,7% (77 έδρες).

Ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ήταν το ακροδεξιό κόμμα του Chega (σημαίνει “φτάνει” στα ελληνικά) το οποίο εκτοξεύτηκε στο 18%.

Η διεθνιστική κεντροδεξιά ισχυρίζεται πως δεν επιθυμεί να συμμαχήσει μαζί του έτσι ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Chega που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον πρώην σχολιαστή ποδοσφαιρικών αγώνων, Αντρέ Βεντούρα, συγκέντρωσε ποσοστό 18% εκλέγοντας 48 βουλευτές υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του!

Από την άλλη, στην Γαλλία λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, η «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν ανοίγει την διαφορά έναντι του κόμματος «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν και των συμμάχων του!

Μπορεί η Μαρίν Λεπέν να εξακολουθεί να είναι το κεντρικό πρόσωπο της γαλλικής ακροδεξιάς, ωστόσο, ο χαρισματικός πρόεδρος του κόμματός της, του Εθνικού Συναγερμού (RN), φαίνεται ότι της κλέβει όλο και περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας.

Η «Εθνική Συσπείρωση» υπό τον Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει ποσοστό 31% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ εκείνων που δηλώνουν σίγουροι ότι θα πάνε στις κάλπες, δηλαδή 13 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από την «Αναγέννηση» του Μακρόν.

Ο προεδρικός συνασπισμός πέφτει κάτω από το 20%, στο 18% και προηγείται με λιγότερο από 7% των Σοσιαλιστών του Ραφαέλ Γκλυκσμάν (11,5%).

Βάσει της πρόσφατης δημοσκόπησης, ο Μπαρντελά θα μπορούσε να οδηγήσει την γαλλική Εθνική Δεξιά στην μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα. Το κόμμα του αναμένεται μάλιστα, να συγκεντρώσει σχεδόν το 30% των ψήφων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μένει να φανεί τι ακριβώς θα συμβεί και πού θα οδηγηθούν τα πράγματα στην Ευρώπη!

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς τα λεγόμενα μικρά δεξιά κόμματα εντός και εκτός Βουλής δεν συμμερίζονται τις δυναμικές αντιδράσεις εθνικοδεξιών πολιτικών άλλων χωρών! Αντιθέτως αναλώνονται σε διαμάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η μοναδική «ουσιαστική» φαινομενικά «δεξιά» φωνή να είναι αυτή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κρατά όσες δεξιούς ψήφους μπορεί στην ΝΔ! Κερδίζει δε όλο και περισσότερο έδαφος η άποψη πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει παρουσία σοβαρής Εθνικής Δεξιάς, καθώς οι πάντες αριστερίζουν, με τον Μητσοτάκη να συνιστά κυρίαρχο της ελλαδικής πολιτικής σκηνής, χωρίς δεξιά αντιπολίτευση να βάζει «φρένο» στην διεθνιστική πορεία της χώρας!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. `Νικόδημε`.Αυτά που λές-και είναι πολύ σωστά-ισχύουν μόνον στις Η.Π.Α.Στην Ελλάδα-τρόπος του λέγειν,διότι τέτοια χώρα δεν υπάρχει πλέον-αυτά δεν ισχύουν και ούτε θα ισχύσουν ποτέ.Διότι έτσι θέλει ένα μικρό ποσοστό του λαού,που όμως είναι αρκετό να βγάζει τις κυβερνήσεις που βλέπουμε εδώ και 50 χρόνια.Το πιό μεγάλο ποσοστό δεν ασχολείται,αηδιασμένο από τα τεκταινόμενα.Δυστυχώς!

  2. Ιδεολογική Δεξιά στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει όσο και να αυτοαποκαλούνται κάποιοι έτσι.
    Ούτε ο Κασιδιάρης την αντιπροσωπεύει, όπως λένε κάποιοι, ούτε κανείς.

    Δεξιά σημαίνει ανεξαρτησία της Ελλάδος κατ αρχήν. Σημαίνει έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κατάργηση ΟΛΩΝ των νόμων από το 1975 και μετά και επαναφορά του Συντάγματος του 1974 χωρίς αστερίσκους και αλλαγές και χωρίς δυνατότητα να γίνει αναθεώρηση χωρίς δημοψήφισμα 2/3.

    Σημαίνει ολοκληρωτική κατάργηση όλων των προσωπικών φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια κλπ) όπως επίσης κατάργηση όλων των παροχών που δεν καλύπτονται από τον μικρό εταιρικό φόρο (το μόνο που μένει) και την εκμετάλευση των φυσικών πόρων για ΙΔΙΑ χρήση, και όχι εξαγωγές. Δούλεψες ΝΟΜΙΜΑ και μπορείς να φτιάξεις σπίτι, πισίνες και 10 αμάξια; Το κράτος δεν είναι νταβατζής στην περιουσία σου, λες και έχουμε Οθωμανούς και κομουνισμό όπως σήμερα.

    Πρεσβεύει την απόλυτη ελευθερία των πολιτών, όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν ακόμα και ζωσμένοι με όπλα (όπως γίνεται σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ) και να ρίχνουν στο ψαχνό αν απειληθούν, γιατί η ασφάλεια του καθενός είναι το υπέρτατο αγαθό.

    Δεξιά σημαίνει μηδενικό κράτος (κυβέρνηση-δημόσιο) που δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ έξουσια ούτε να αλλάξουν καρέκλες στα γραφεία τους, η νομοθετική εξουσία θα νομοθετεί ΜΟΝΟ 1-2 μήνες το χρόνο, αφού πρώτα ο λαός έχει αποφασίσει με δημοψήφισμα για αλλαγές ή νέους νόμους (45 πολιτείες των ΗΠΑ έτσι δουλεύουν) και μετά πίσω στις δουλειές τους. Τέρμα οι επαγγελματίες κηφήνες.

    Οποιαδήποτε παρεκτροπή των παραπάνω, δεν είναι ιδεολογική Δεξιά.

    Και δεν είναι κάποια ουτοπία. Έτσι δουλεύουν σχεδόν 30 Ρεπουμπλικανικές πολιτείες στις ΗΠΑ, με μεγαλύτερους πληθυσμούς και οικονομία η κάθε μία από την Ελλάδα.

  3. ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΠΠΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΙ ΤΟ 18 ΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΜΙΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ….

  4. στην Ελλαδα εχουμε τον ηγέτη του πολιτικου χώρου της Εθνικής (συντηρητικής) Δεξιάς πολιτικο κρατούμενο.!!

  5. Μαζέψτε το ρε, άκου ακροδεξιό μόρφωμα

  6. Βλέπω καλά;
    To κόμμα Chega της Πορτογαλίας το ονομάζετε ακροδεξιό μόρφωμα;
    Mήπως έχω μπεί σε σάιτ των αντίφα και δεν το έχω καταλάβει; O κ..Χίος το γνωρίζει αυτό;

Comments are closed.