Χαμομήλι: 4 οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα

Κοινοποίηση:
ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Εκτός από την ηρεμία του μυαλού και του σώματος, την ανακούφιση από παθήσεις του στομάχου και το στρες, το χαμομήλι έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στην επιδερμίδα σας. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά μπορεί να το συναντήσει κανείς στις λίστες συστατικών σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς κυρίως skincare. Το χαμομήλι είναι ένα από τα παλαιότερα βότανα που έχουν καταγραφεί και μέλος της οικογένειας Asteraceae, υπάρχουν δύο κοινές ποικιλίες χαμομηλιού με το οποίο χρησιμοποιούνται για τσάι – η γερμανική (Chamomilla recutita) και η ρωμαϊκή (Chamaemelum nobile). Το φυτό παράγει μικρά λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα, τα οποία αποξηραίνονται και βυθίζονται σε νερό για να παρασκευαστεί ένα τσάι.

Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές

Το χαμομήλι μπορεί να αντιμετωπίσει φλεγμονές που προκαλούνται από εξάρσεις ακμής και άλλες δερματικές παθήσεις. Plus: Πολλές φορές χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει φλεγμονές από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος

Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα που κοκκινίζει εξαιτίας κάποιας υποκείμενης φλεγμονής, μειώνοντας τον ερεθισμό/ ερυθρότητα και κατ’ επέκταση και τη φλεγμονή. Το δέρμα είναι λιγότερο κόκκινο και ερεθισμένο.

Είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα

Μελέτες δείχνουν ότι το χαμομήλι είναι ικανό να μπλοκάρει τις προσταγλανδίνες που είναι υπεύθυνες για τη φλεγμονή του δέρματος. Αυτό είναι που κάνει το χαμομήλι το πιο κατάλληλο συστατικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, η εφαρμογή ελαίου χαμομηλιού στο δέρμα μπορεί να μειώσει τα σημάδια αλλεργίας. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητές του, το χαμομήλι είναι κατάλληλο για άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές σε φλεγμονώδεις καταστάσεις δέρμα, όπως η ροδόχρου ακμή. Επίσης, η εφαρμογή ελαίου χαμομηλιού στο δέρμα, μπορεί να μειώσει τα σημάδια αλλεργίας.

Μειώνει τα σημάδια του χρόνου

Πλούσιο σε φλαβονοειδή, το χαμομήλι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες ενισχύοντας τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και οι κηλίδες του δέρματος να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: