Χαλκιδική: «Με χτυπούσαν και με έβριζαν ταυτόχρονα» λέει ο δημοτικός υπάλληλος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Κοινοποίηση:
astynomia-peripoliko

Ο 42χρονος δημοτικός υπάλληλος περιέγραψε τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε στα Μουδανιά της Χαλκιδικής αργά το βράδυ του Σαββάτου και εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, από άτομα που δε δίστασαν να τον ξυλοκοπήσουν μέχρι και με φτυάρι στο κεφάλι.

Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες, με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, όταν εργαζόμενοι του Δήμου, παρουσία του δημάρχου Νέας Προποντίδας, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία ενός αντιπλημμυρικού έργου ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως εξηγεί ο 42χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης, μόλις ξεκίνησε το σκηνικό του καιρού να «αγριεύει» έτρεξαν για να βάλουν σε λειτουργία τις αντλίες από το νέο αντλητικό σύστημα που εγκαταστάθηκε στην περιοχή που σημειώνονταν σχεδόν πάντα πλημμυρικά φαινόμενα. Φτάνοντας εκεί, είδαν να παρασύρονται φερτά υλικά και ο 42χρονος υδραυλικός έσπευσε για να ελέγξει τα φρεάτια ούτως ώστε να μη βουλώσουν.

Τότε, όπως λέει, ήταν η στιγμή που κάποιοι υπεύθυνοι επιχειρήσεων που είδαν το νερό να φτάνει στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, τον αναγνώρισαν και ξεκίνησαν να τον απειλούν πως θα του επιτεθούν, κάτι το οποίο έπραξαν λίγα λεπτά αργότερα. «Μόλις έφευγα, ένας με χτύπησε με φτυάρι στο κεφάλι. Πρόλαβα και έβαλα τα χέρια μου για να προστατεύσω. Μετά ήρθαν άλλοι δύο και με χτυπούσαν όλοι μαζί», περιγράφει, τονίζοντας ότι έφτασαν στο σημείο να τον πετάξουν στα νερά της βροχής που είχαν συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να πνιγεί.

«Με έριξαν κάτω και με χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο μου το σώμα. Σταμάτησαν όταν έτρεξαν δύο παιδιά από κατάστημα εστίασης για να με βοηθήσουν και έτσι κατάφερα και σηκώθηκα. Με χτυπούσαν και με έβριζαν ταυτόχρονα» αναφέρει.

Σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης, ο 42χρονος εξηγεί ότι του επιτέθηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος αφού δεν τους είχε προκαλέσει ούτε καν γνώριζαν ποιος είναι. «Δεν υπήρχαν καταστροφές, ούτε πλημμύρες. Ήταν νευριασμένοι από την κακοκαιρία και επιτέθηκαν στον άνθρωπο του δήμου όταν με είδαν μπροστά τους».

Ο δημοτικός υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά και τον αντιδήμαρχο Χάρη Σαρόγλου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα και αναρρωτική άδεια από τους γιατρούς.

Ο Καρράς, είπε ότι ότι ο 42χρονος υδραυλικός – δημοτικός υπάλληλος, πέρασε μπροστά από ένα μαγαζί που ενδεχομένως να πλημμύριζε αν δε λειτουργούσε το αντιπλημμυρικό έργο και τότε του επιτέθηκαν.

«Στην αρχή του επιτέθηκαν με ένα φτυάρι, μετά με γροθιές και στη συνέχεια τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν στο σώμα. Ήμασταν όλοι εκεί, εγώ, οι Διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας Ποιότητας Ζωής, ο υδραυλικός, αλλά και μηχανήματα του Δήμου, συνέργεια κλπ και χτύπησαν έναν εργαζόμενό μας. Πρόκειται για τριτοκοσμικό γεγονός. Προφανώς και καταδικάζουμε το περιστατικό και ήμαστε δίπλα στον υπάλληλο» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ύστερα από την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του 42χρονου, συνελήφθη 51χρονος που φέρεται να επιτέθηκε με φτυάρι στο θύμα ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία 25χρονου που φέρεται να τον χτύπησε με γροθιές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Σημειώνεται, ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθουν και τα στοιχεία των υπόλοιπων ατόμων που, σύμφωνα με την καταγγελία, συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 42χρονου υδραυλικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response