Χάος στις ΗΠΑ: Φλέγεται η Μινεάπολη – Επεισόδια για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Κοινοποίηση:
minneapolis-4-1-2048x1105

Οργή προκάλεσε η δολοφονία του Αφροαμερικανού, George Floyd, από έναν αστυνομικό στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα κόσμος να βγει στους δρόμους και να προκαλεί επεισόδια.

Νέες εικόνες από τους δρόμους της Μινεάπολης δείχνουν τεράστιες φλόγες να έχουν τυλίξει κτίριο στην πόλη, έπειτα από έκρηξη.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στη Μινεάπολη.

Το βίντεο που τράβηξαν περαστικοί τη Δευτέρα το βράδυ δείχνει τον 46χρονο George Floyd με το πρόσωπο στο έδαφος, δεμένο με χειροπέδες, να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω” την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός έχει το γόνατό του πάνω στον λαιμό του.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν λεηλασίες, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που φαίνεται να κρατά με τη βία τον George Floyd στο έδαφος.

Συγκρούσεις και οδοφράγματα

Το πλήθος που έφτασε τις χιλιάδες μεγάλωνε καθώς έπεφτε η νύκτα και η διαδήλωση εκτραχύνθηκε σε επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση είχαν στήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Η αστυνομία, κάποια μέλη της οποίας έλαβαν θέση στις στέγες γειτονικών κτιρίων, έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι έριχναν τα κάνιστρα των δακρυγόνων πίσω στους αστυνομικούς.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο που έδειχναν δεκάδες ανθρώπους να λεηλατούν ένα κατάστημα Target. Ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων πυρπολήθηκε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται όταν λευκός σκοτώνει μαύρο στην Αμερική να καίγεται το σύμπαν και η κάλυψη από τα ΜΜΕ να είναι τεράστια και όταν μαύρος σκοτώνει λευκό η αντίδραση των ΜΜΕ να είναι “Σήμερα είναι Πέμπτη”? Κάθε μέρα μαύροι κλέφτες μπαίνουν στα σπίτια λευκών για να τους κλέψουν και τους σκοτώνουν. Ακούσατε να πουν τίποτε? Μήπως υπάρχει κατευθυνόμενος ρατσισμός κατά των λευκών? Δεν υπερασπίζομαι βέβαια την δολοφονία του οποιουδήποτε ανθρώπου αλλά γιατί αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ όταν το θύμα είναι μαύρος? Μήπως γιατί είναι θύμα αστυνομικής βίας? Δεν νομίζω. Όποιος έχει δει περιπολίες αστυνομικών στην Αμερική που δείχνει το CBS Reality πρέπει να έχει καταλάβει ότι οι κακοποιοί στην Αμερική δεν έχουν καμία σχέση με τους κακοποιούς στην Ελλάδα και οι Αμερικάνοι αστυνομικοί κυριολεκτικά βγάζουν το μεροκάματο του τρόμου. Αν φερόντουσαν στον κάθε κακοποιό με το σεις και με το σας, την άλλη στιγμή απλά δεν θα ζούσαν.

  2. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΓΡΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΕΓΡΟΕΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ;

Comments are closed.