Χάος και στο Αγρίνο με τους Ρομά – Πυρπόλησαν κάδους και προξένησαν φθορές σε Δημοτικό Σχολείο

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Ένταση επικρατεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου Ρομά πραγματοποιούν διαμαρτυρίες για την αιματηρή αστυνομική καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου.

Το βράδυ της Τρίτης (26/10) σημειώθηκε κινητοποίηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στο Αγρίνιο, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrinionews.gr, φέρεται να υπήρξαν εμπρησμοί κάδων στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων και στις Εργατικές Kατοικίες Δοκιμίου.

Φωτιά έβαλαν και σε διάφορα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκαν και φθορές από πέτρες στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. Στην οδό Αιγαίου υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας.

Η κατάσταση γρήγορα ομαλοποιήθηκε, πάντως, αφού προηγουμένως μετέβη μεγάλη αστυνομική δύναμη στα σημεία που συγκεντρώθηκαν οι Ρομά για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του νεαρού.

Υπενθυμίζεται ότι, κλειστή είναι αυτήν τη στιγμή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο 39ο χιλιόμετρο, στα Μέγαρα. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί Ρομά που πετούν πέτρες, δίνοντας συνέχεια στα γεγονότα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.