Χάνουν το επίδομα των 800 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι – Τι συμβαίνει

Κοινοποίηση:
Xrimata10-630x400

Χάνουν το επίδομα των 800 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι.

Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα προκύπτουν με χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει εργοδότης να τους βάλει σε αναστολή.

Ταυτόχρονα, μηδενική στήριξη παίρνουν οι περίπου 470.000 μακροχρόνια άνεργοι, καθώς όπως επισημαίνει και η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με την οποία ζητεί την άμεση λήψη μέτρων, παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους.

Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους.

Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Προβλήματα έχουν και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό και μένουν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και τα γενικότερα μέτρα στήριξης, προς το παρόν, αποκλείονται:

-Όσοι λήγει η επιδότηση ανεργίας τον Δεκέμβριο η τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

-Όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση.

-Όσοι είναι με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρατζήδες)

-Όσοι πέρυσι ήταν η πρώτη τους σεζόν κι αυτή την στιγμή δεν έχουν εισόδημα αλλά ούτε έχουν και προοπτική εργασίας για φέτος όπως όλοι

-Όσοι δούλευαν σε ξενοδοχεία από γραφεία ενοικιάσεως εργαζόμενων

-Όσοι ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης

-Όσοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις shop in shop και η επιχείρηση που έχει επινοικιάσει τον χώρο δεν έχει αναστείλει την δραστηριότητα της γιατί δεν είναι στους πληττόμενους ΚΑΔ είτε γιατί η κύρια επιχείρηση έχει μετατραπεί σε take away και φυσικά,

-Όσοι μετέχουν σε τμήματα μετεκπαίδευσης που η λύση που δόθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη είναι αποδεκτή αλλά δυστυχώς δεν νομίζουμε πως θα λύσει το πρόβλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

37 Σχόλια

  1. παιδια πειτε κατι στην κυβερνηση και για αυτουσ που μια δουλευουν και εξι καθονται στην ζωνη του περαματος………αυτοι πως θα κανουν πασχα……

  2. Γιατί σκοτωνομαστε…για ένα άλλο είδος χρυσής αυγής …τι δεν λαταλαβενετε;;;
    Θα μάθουμε να ζούμε με ελάχιστα…οι εξελίξεις θα τρέχουν αλλά θα τα μάθουμε εκ των υστέρων…και ένα πρωί θα βγούμε σε ένα καινούργιο κόσμο..

  3. Κατσε να τα πάρουμε να κάνουμε Πάσχα γιατί ούτε για κουλούρι δεν θα χουμε παιδιά !! Αν τα δώσει θα ναι θαύμα!!

  4. γεωργιαδης: Τι να τα κανετε τα λεφτά; Αφού είστε κλεισμένοι σπίτι.

  5. Οι συμβολαιογράφοι όμως -με το κλειστό επάγγελμα σε σχέση με τους λοιπούς δικηγόρους- πήραν 600 ευρώ. Ντροπή σας κύριοι της ΝΔ.. Ούτε εισοδηματικά, ούτε περιουσιακά κριτήρια.

  6. Αγαπητά γκοιμια σας ταιζουμε σανό και μακαρόνια.

  7. οι ελληναράδες, που γράφουν το νόμο εκεί που πιάνει μελάνι, ζητάνε τώρα από το Κράτος ορθή και φιλολαϊκή εφαρμογή νόμων/ Μητσοτάκη. Στα σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή γίνεται το έλα να δεις και ξοδεύονται τρελά λεφτά, που τα βρίσκετε ρε ελληναράδες, αφού 2 μήνες υποτίθεται είστε χωρίς έσοδα, ιδίως οι του ιδιωτικού τομέα ? το υπουργείο έχει υπολογίσει ότι κατά μέσο όρο από τις αρχές Μαρτίου κάθε σπίτι έχει αφήσει 1.300 ευρώ σε σούπερ μάρκετ ! και αυτά τα στατιστικά μόνο από τις ΚΑΡΤΕΣ χρεωστικές ή πιστωτικές !

  8. Μερικη απασχόληση δε το παίρνουν οι εργαζόμενοι?

  9. Οι λαθρο και οι γυφτοι ομως τα πηρανε βλέπεις το μελλον της ελλαδας ειναι κολοσιωνοεβραιοι θα μας πουνε σε λιγο παρτε το εμβολιο, σφραγίσμα πονηρα για να εχεται τα παντα εκει το πανε ξυπνηστε ελληνες ηρθε η ωρα τους

  10. Καλά ούτε ντροπή ούτε τίποτα για ποιο λόγο να χάσουν αυτοί που δούλευαν πρώτη φορά σεζόν το επίδομα δεν είναι άνθρωποι αυτοί σαν δεν ντρέπονται λίγο φιλότιμο να υπάρχει πως θα ζήσουν έστω και με τα 800€ είναι μια ανάσα για κάποιους

  11. Τα 800 ευρώ είναι το μικρότερο επίδομα βοήθημα σε όλη την Ευρώπη για το θέμα του covid-19.Ακόμα και η Αλβανία δίνει μεγαλύτερα ποσά.Με 800 ευρώ τώρα να πληρώσουμε τι.Δυο μήνες ενοίκιο καταστήματος δύο μήνες ενοίκιο οικίας κοινόχρηστα τηλέφωνο ηλεκτρικό η να φάμε και να επιβιώσουμε.Με 800 ευρώ ο Κούλης προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο.

  12. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ.
    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΘΑΣΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΩΣ ΤΩΡΑ.
    ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΕΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΙΣΑΧΘΕΙΑ ΙΔΙΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΔΩΤΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΩΓΝΩΡΑ. ΟΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.
    ΚΟΥΛΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ Γ` ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    ………………………………………………………………………

  13. Χαλαρώστε λίγο μερικοί μερικοί. Μπράβο στον προθυπουργο μας είναι πολύ πιο άξιος απ’ τον καθένα, και περισσότερο από τον Τσιπρα. Να δώσει και στους ανέργους υπέρ είμαι αλλά όταν μπορέσει. Τώρα έχουν προτεραιότητα άλλοι. Νομίζω πως μέσα σε λίγους μήνες που είναι Προθυπουργος είναι πυ πρόθυμος… Και τα καταφέρνει πολύ καλά ως τώρα. Δόξα το θεό να λέτε που έχουμε στην Ελλάδα τέτοιον ηγέτη.!!!! ❤️❤️❤️

    1. μου δινεις την εντυπωση πως πισω απο το Βαλαντης κρυβεται ο ιδιος ο Μητσοτακης και απλα επαινει τον εαυτο του..εισαι αληθεια ο Κουλης;

    2. Κούλη κόψε το τρολάρισμα και κοίτα να κάνεις καμιά δουλειά. Μέχρι τώρα τίποτα δεν είδαμε. Ίδιος με το κολητάρι σου τον Τσίπρα.
      Κλείστε σύνορα, απελάστε οσους φέρατε παράνομα και μετα δώστε δουλειά στον κόσμο!!!!!

  14. καλο ειναι να ακούγονται ολες η απόψεις και ο καθε ενας να βγάζει τα συμπεράσματα του

    εχω γνωστό που δουλεύει σε τουριστική επιχείριση 5 μηνες τον χρονο και μου λεει οτι με τα λεφτα που βγάζει και το επίδομα απο τον ΟΑΕΔ εχει την δυνατότητα να κανει τους υπόλοιπους μηνες διακοπές και μάλιστα 1 μήνα τον χρόνο θα παει κάποιο υπερατλαντικο ταξίδι
    ο περισσότεροι , αν οχι ΟΛΟΙ την έχουν δει ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ και καλα κάνουν αρκεί να μην κλαψουρίζουν τώρα που ήρθε ο χειμώνας ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

  15. Πουστη κουλη γαμημενε οι οικοδομοι που δεν εχουν μεροκαματο πως θα κανουν πασχα κολοπολιτικοι ευχομαι να σας πιαση ο κορονοιος να δειτε την γλυκα βολεμενα σκουπιδια ..χρυση αυγη ρε γαμημενοι μεχρι να βγη ο ηλιος απο την δυση….χρυση αυγη πουστηδες..μ

    1. Μα ήδη πήραμε μια γεύση από χρυσή αυγή εδώ και 20 μέρες.

    2. Βρε παπαρα μουλε να μιν δουλεβος μαβρα για να εισαι σε ολα υα προγραματα που ανακινονι η κιβερνιση

  16. Να βγει άμεσα απόφαση για όλους τους ανέργους επίδομα 800 ευρώ χωρίς εξαιρέσεις! Δεν ντρέπονται οι οι υπουργοί εργασίας, οικονομικών να κοροϊδεύουν αυτούς που τώρα έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους τους άλλους! Ντροπή.

  17. Να πάτε στα χωράφια κύριοι άνεργοι. Ζητούνται χέρια εκεί. Καλοπερασάκηδες.

    1. Και πως να πάνε; Με τι λεφτά θα νοικιάσουν σπίτι; Πραγματικά εύχομαι ο Θεός να σε φέρει στη κατάσταση των μακροχρόνια ανέργων που “καλοπερνάνε και δε πάνε στα χωράφια” να δεις τη γλύκα.

    2. Έχουμε πάει ανιδεε .. κολλάνε ένσημα στα χωράφια,η μήπως θέλεις να μας φέρετε η ίδια η χώρα έτσι όπως έπρεπε να φέρετε σε λαθρομετανάστες..η να δουλεύουμε μια ζωή χωρίς ένσημα..εξυπνακια

  18. Τωρα ακομα κοιμουνται οι πιο πολλοι- τον υπνο τον βαθυ!!!!!
    Να δω τι θα κανουν(κανουμε)οταν θα θερισει η πεινα και θα πουμε το ψωμι ψωμακι…..
    Απο τις περιστασεις λοιπον της πεινας,σκεφτειτε ποσος κοσμος θα βγει εξω να βρει να φαει με η χωρις νομιμο τροπο!!!!εκει θα ειναι που θα παρουν με τις πετρες και τους 300!!!!προβλεπεται ζοφερο το μελλον της υποδουλωμενης ορθοδοξης πατριδας μας….η οποια δεν ειναι μας,αλλα τους….δυστυχως!!!
    Αραγε ποτε θα σταθουμε στο υψος των περιστασεων????
    Τριζουν τα κοκκαλα των προγονων μας……
    Ντροπη ΜΑΣ.Ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης,αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο!!!!ομως το ξαναλεω:ΟΛΟΙ μας εχουμε μεριδιο ευθυνης!!!ακομα και η ανοχη ειναι το ιδιο ενοχη με τις κακες πρακτικες των ηγετων…σορυ των ηκετων ηθελα να πω….

  19. ουστ λαμογια δημοσιο εντολοδοχων ρουφιανων γερμανοτσολιαδες

  20. Οχι οτι με τα 800 θα σωζομασταν αλλα ουτε κ αυτα κοροιδευουν οπως κ με το μερισμα που δεν δωσαν το θυμαται κανεις πριν 2 μηνες ? καρτα ανεργιας δεν δινουν σε κανεναν ελληνα ανεργο με κριτηρια δικα τους πουστικα τια να σε πεταει επιτηδες εξω το συστημα η καθομαστε κ τους ανεχομαστε η φωτια ξυλο σε ολο το δημοσιο κ στα κεφαλια που τους δινουν εντολες το σχεδιο τους πετυχαινει ελληνα ξυπνα κ γ@ματους……….

  21. Αυτοι οι ανθελληνες να δωσουν λεφτα ????ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΥΦΤΑΡΙΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    1. Έφτασες σε σημείο να ζηλεύεις τους μετανάστες και τους Ρομά; Είσαι αξιολύπητος!

      1. Όταν το μποrdelo κράτος μας αρμέγει, μας κλέβει και μας μαντρώνει ενώ οι λάθροι σαν και σένα κυκλοφορούν με τσάμπα μισθό και άνετοι, δεν είναι θέμα ζήλειας αλλά πρέπει να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.

      2. Βλέπεις ότι θέλεις… ρατσισμό κατά των Ελλήνων στραβε δεν βλέπεις;η μήπως είμαι αξιολυπητος;

          1. Εσύ ο από κάτω, κοίτα τι δουλειά κάνεις εσύ και άσε τι δουλειά κάνει η μάνα μου. Εκτός κι αν σου αρέσει να ασχολείσαι. Τότε πάω πάσο.

      3. Άντε γαμησου παρταλι που βγαίνεις με τον αεραυπεδοχης σε παρακολωθω καιρό τώρα έτσι γουστάρει έτσι γράφει έχεις πρόβλημα άλλη αλι αι σιχτιρ σκουπιδι την .πλακα αλλου . Κατάλαβες????????

        1. Αγαπητέ φίλε Περικλή, αφού με παρακολουθείς καιρό τώρα (το εκτιμώ αυτό) θα έπρεπε να μου απαντήσεις με επιχειρήματα και να με στείλεις αδιάβαστο. Με βρισιές και με χαρακτηρισμούς, ούτε οι Ρομά δεν απαντούν έτσι.

          1. Η είσαι ΡΟΜΑ Η δεν έχεις συναντήσει ποτέ ΡΟΜΑ χαχαχαχαχα…

Comments are closed.