Χάιλαντ Παρκ: Ο μακελάρης είχε ντυθεί γυναίκα για να μην αναγνωριστεί

Κοινοποίηση:
αστυνομια ηπα

Ο21χρονος Ρόμπερτ Κρίμο ο Τρίτος που διέπραξε το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ των ΗΠΑ, ανήμερα της 4ης Ιουλίου, όχι μόνο σχεδίαζε επί εβδομάδες την επίθεση του, αλλά μεταμφιέστηκε και σε γυναίκα, ώστε να μην τον αναγνωρίσουν.

«Αναμίχθηκε αμέσως με όλους τους άλλους, καθώς έτρεχαν να φύγουν, σαν να ήταν και ο ίδιος ένας αθώος θεατής», είπε ο Κρις Κόβελι, ένας εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Λέικ. Ο Κρίμο πήγε στο σπίτι της μητέρας του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και αργότερα δανείστηκε το αυτοκίνητό της.

Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιο ήταν το κίνητρό του για την επίθεση σε αυτή τη συνοικία, οι κάτοικοι της οποίας είναι στην πλειονότητά τους Εβραίοι. Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι έδρασε με βάση κάποιο αντισημιτικό ή φυλετικό κίνητρο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο που είχε γυρίσει, τα οποία περιέχουν βίαιες εικόνες.

Ο ύποπτος χρησιμοποίησε ένα τουφέκι, παρόμοιο με το AR-15, το οποίο στη συνέχεια άφησε στο σημείο της επίθεσης. Είχε ένα ίδιο τουφέκι στο αυτοκίνητο της μητέρας του, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς την Δευτέρα, καθώς και άλλα όπλα στο σπίτι του. Όλα τα είχε αγοράσει νόμιμα στην Πολιτεία του Ιλινόι.

Οι αρχές ανέφεραν αρχικά ότι ο ύποπτος ήταν 22 ετών, όμως διόρθωσαν την ηλικία του στα 21, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Κρίμο δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την πράξη του. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από οκτώ μήνες, εμφανίζεται ο ίδιος στο δωμάτιό του και σε μια σχολική τάξη, με αφίσες ενός ενόπλου και ανθρώπων που έχουν πυροβοληθεί στο φόντο. «Απλώς έχω ανάγκη να το κάνω» ακούγεται να λέει μια φωνή. «Αυτή είναι η μοίρα μου. Όλα με οδηγούν σ’ αυτό. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, ούτε εγώ ο ίδιος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κλασικος τιγκινταγκας νεοταξιτης ,έτσι θέλουν να κάνουν τους άντρες οι φεμηνηστριες και λοιπές παπατζες.

  2. Ο ΚΡΙΣ Ο ΚΟΒΕΛΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΡΑΒΕΛΙ

Comments are closed.