ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ – «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Κοινοποίηση:
nosokomeio

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προσφεύγουν στο ΣτΕ για τα απογευματινά χειρουργεία – «Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» κάνει λόγο η ΟΕΝΓΕ

Την ώρα που τα απογευματινά χειρουργεία εξακολουθούν να αποτελούν πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους, προχωρώντας σε σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των “απογευματινών” επί πληρωμή χειρουργείων, ενάντια στον τιμοκατάλογο της ντροπής, ενάντια στην απογείωση της εμπορευματικής λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων, τη μετατροπή τους σε οίκους εμπορίου που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο την ώρα της αρρώστιας και μετατρέπουν την σχέση γιατρού – ασθενούς σε απλή εμπορική συναλλαγή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό η ΟΕΝΓΕ, από κοινού με 30 Ενώσεις – μέλη της, κατέθεσε την Τρίτη 16/4/24 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης».

Στην αίτηση ακύρωσης των απογευματινών χειρουργείων, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι «το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών και ότι οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιμα σε κάθε πολίτη, μέσα από το ενιαίο και αποκεντρωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Ήτανε μπου@@ελο και το κάνανε κωλ@@@νειο.
    Το θέμα του λαδωματος των γιατρών το έχουν λύσει οι Ευρωπαίοι εδώ και πολλά χρόνια. Μια απλή αντιγραφή του συστήματος χρειάζεται.

  2. Κανενας γιατρος δεν τιμωρειται γιατι εχουν το ακαταδιωκτο. Κρατος εν κρατει ειναι γιατι απλουστατα κορακας κορακου ματι δε βγαζει.Χιλιαδες παθοντες ταλαιπωρουνται στα δικαστηρια απο εγκληματκα λαθη γιατρων.Ου μπλεξεις με γιατρους και δικηγορους που λεγανε και οι παλαιοτεροι.Ολοι αυτοι ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΛΩΜΕΝΟ!!!!!

  3. Ξέρει κανείς να μου πει αν έχει τιμωρηθεί κάποιος γιατρός για το εγκλήματα που κάνει εγώ δεν ξέρω κανέναν ξέρω όμως γιατρό εγκληματία στο νοσοκομείο του πύργου

  4. Και γιατί να μην αρπάζουμε φακελάκι ?? Κακό είναι ??
    Μα για αυτό τον λόγο δεν γίναμε γιατροί ??
    Για να κονομανε χρήμα και να δίνουμε καμία αντιβίωση και κάνα αντιπηκτικό .

  5. Πολυ φοβαμαι, οτι το χαστουκι θα το φανε, αυτοι που προσφευγουν στο ΣτΕ! Ειπαμε! Δικαιοσυνη! Γιοκ!

  6. Θέλετε να πληρώνετε οπωσδήποτε, δηλαδή;
    Γιατί υπάρχουν και οι έντιμοι γιατροί.

  7. νομιζω η μαρουπα ειχε πει οτι ο λογος που κανουν τα απογευματινα χειρουργεια ειναι…το ξεπλυμα χρηματος!που τα βρηκαν τα λεφτα για να τα ξεπλυνουν?…μα φυσικα απτον κοβιντ που σκοτωσαν/σακατεψαν τοσο κοσμο…σημερα στο λεωφορειο ηταν μια κοπελα πουλεγε οτι μετα τα 2ο-3ο εμβολιο απεκτησε φλεγμονες στα ματια και εχει σκιες στην οραση της…

  8. Ας ξεκινήσουν να κάνουν χειρουργεία χωρίς φακελάκια και να μειώσουν την αναμονή των ταλαιπωρημενων ασθενών. Ολοι τότε θα είναι δίπλα τους.

  9. Οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί ιατροί ιδιωτεύουν επι σειρά ετών. Γιατί δεν προσφεύγει κάποιος εναντίων αυτού; Μου κάνει εντύπωση ότι δεν αναφέρεται από κανένα η διάκριση αυτή μεταξύ των ιατρών.

    1. Έχεις δίκιο, ειδικά αυτό το αίσχος με τους καραβανόγιατρους πρέπει να κοπεί. Πούστικη διπλοθεσία.

  10. Για το πως εγινε Υπουργος ενας κατηγορουμενος για απατη στο ιδιο Υπουργειο δεν θα καταφυγουν στο ΣΤΕ ;; Πειτε μου μια Χωρα που θα γινοταν κατι παρομοιο κ δεν θα ειχαν Σπασει στο Ξυλο τον Υπουργο . Σε Χωρα αυτα δεν γινονται , σε Χωρο μονο .

  11. Στο Σ.τ.Ε. πότε θα πάνε… τα γιατρουδάκια για τα φακελάκια… και τις εκβιάσεις ασθενών;

      1. καλα τα λεει. οι γιατροι οταν εκβιαζαν κοσμο για φακελακι για να κανουν τα χειρουργεια ηταν καλα;

        1. Κάτσε περίμενε πέντε ώρες αναμονή τώρα στα δημόσια επδ είναι μπροστα σου δέκα Πακιστανοί κα βουλ,ωνε το τσουτ,σεκια που θα μιλήσετε για αυτούς π φροντίζουν για την υγεία σας. Στον υδραυλικό όμως τα σκατε τα 50αρικα άνετα

Leave a Response