ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! «Μόλις ανοίξει ο δρόμος για την ΕΕ θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» – Θα απαντήσει η Αθήνα;

Κοινοποίηση:
skopaaa

Η άρνηση των Ευρωπαίων να βάλουν τα Σκόπια στην ΕΕ τίναξε στον αέρα τη «στιβαρή» Συμφωνία των Πρεσπών των Τσίπρα-Κοτζιά.

Αποτέλεσμα; Να υπάρχει κυβερνητική κρίση στα Σκόπια και με βάση τις δημοσκοπήσεις το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να βάλει θέμα ονομασίας των Σκοπίων. Με λίγα λόγια να καταργήσει τη Συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων) αφήνοντας την Ελλάδα ξεκρέμαστη, αφού θα έχει χάσει το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πιέζεται από τους «συμμάχους» της για την ΕΕ.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα Αποτύπωμα που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα o γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη “Μακεδονία”σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης το οποίο η συμφωνία των Πρεσπών μας αρνείται» σημείωσε ο κ. Μιτσούνσκι.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα».«Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.

«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.

Δηλώνει μάλιστα «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. «Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’». Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα».

Την στιγμή που εκπρόσωπος των Σκοπίων κάνει αυτούς τους «τσαμπουκάδες» η ελληνική εξωτερική πολιτική επιλέγει να μην απαντάει αλλά να στέλνει μηνύματα συμπάθειας προς την τωρινή κυβέρνηση.

Νωρίτερα σήμερα, ερωτώμενος σχετικά με την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Σκόπια και Αλβανία και τυχόν προεκτάσεις που μπορεί να έχει με την erga omnes χρήση του ονόματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει ανίσχυρη ή αδιάφορη.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ένα «εργαλείο», στο οποίο η Ελλάδα από την πλευρά της έχει ήδη δώσει αυτό που όφειλε από τη Συμφωνία «αλλά για να πάρουμε την αντιπαροχή εξαρτάται από το αν θα συμφωνήσουν οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι όποιοι άλλοι και μετά μας κάνουν και κριτική από πάνω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το εργαλείο που μας έδωσε είχε μια προϋπόθεση, την ενταξιακή διαδικασία, διότι μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα μπορούσαμε και να πετύχουμε αυτά τα οποία υποτίθεται είχε πετύχει η προηγούμενη πλευρά, διότι αν τα είχε εγγράψει σωστά δε θα χρειαζόταν να παλεύουμε μέσα από την ενταξιακή διαδικασία».

«Μιλάμε με όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το θέμα, εγώ έχω ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων. Μιλάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους [..] Θα προσπαθήσουμε να θέσουμε όλη αυτή την ιστορία στο πλαίσιο μια ευρωπαϊκής προοπτικής και ενός αμοιβαίου συμφέροντος προστατεύοντας και τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδος, είτε αυτό είναι το erga omnes, είτε είναι τα ονόματα των επιχειρήσεων, είτε είναι η παράδοσή μας».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η «Νέα Δημοκρατία δεν ήταν εναντίον μιας συμφωνίας, ήταν εναντίον συγκεκριμένων διατάξεων και προβλέψεων αυτής της συμφωνίας».

«Εμείς δε λέμε ότι δεν θα έπρεπε να είχε βρεθεί συμφωνία, δε λέμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την αλλαγή του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας, βεβαίως θα προτιμούσαμε να μη λέγεται καθόλου Μακεδονία, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε λεχθεί. Όμως λέμε ότι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία», σημείωσε.

Δυστυχώς η Ελλάδα κατέληξε να κάνει Lobbying υπέρ των Σκοπίων στην ΕΕ επειδή φοβάται πως η καινούργια σκοπιανή κυβέρνηση θα βγει και θα καταργήσει τη συμφωνία, κάτι που δεν έχει το θάρρος να κάνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Άλλωστε η Ελλάδα ξεκίνησε χθες κιόλας τις υποχωρήσεις αποφασίζοντας να μετονομάσει αυτή τα προϊόντα της σε «MAKEDONIA».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. βρε μανια οιΣΛΑΒΟΙ.!! Eπειδη ΠΡΙΝ απο 500 χρονια ,περασαν απο την περιοχη θελουν να ονομαζονται και ΙΤΑΛΟΙ.

  2. νεα προδοσια 39,85

    ισλαμ τα κεφαλια συριζα 31,53

    κινημα κλοπης 8,10

    κκε παμπλουτοι βιοπαλεστες 5,30

    κολλημενος εγκεφαλος μερα 25 3,44

  3. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΑΙΔΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΑΚ= ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΙΔΩΣ= ΑΙΣΧΡΟΣ ΟΝ= ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑ ΜΑΚΑΙΔΩΝ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΙΣΧΡΟΣ ΕΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ= ΕΛΛΑΣ= ΕΛ=ΨΗΛΟΣ ΛΑΣ=ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΖΕΥΣ = ΜΑΚΕΔΟΝ ΜΑΚ =ΑΙΩΝΙΟ ΕΔΟΣ=ΕΔΡΑ ΘΡΟΝΟΣ ΟΝ=ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΖΕΥΣ ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ =ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΑΙΔΩΝΕΣ !

  4. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΑΙΔΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΑΚ= ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΙΔΩΣ= ΑΙΣΧΡΟΣ ΟΝ= ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑ ΜΑΚΑΙΔΩΝ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΙΣΧΡΟΣ ΕΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ= ΕΛΛΑΣ= ΕΛ=ΨΗΛΟΣ ΛΑΣ=ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΖΕΥΣ = ΜΑΚΕΔΟΝ ΜΑΚ =ΑΙΩΝΙΟ ΕΔΟΣ=ΕΔΡΑ ΘΡΟΝΟΣ ΟΝ=ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΖΕΥΣ ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ =ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΑΙΔΩΝΕΣ

  5. ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ , ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ
    ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ , Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ (1) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ
    ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ , ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ , ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΕΛΟΣ.

  6. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ !!!
    ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥ !
    Το όνομα στα ξένα είναι για να το καταλαβαίνουν οι ξένοι.
    Όλη η διεθνής βιβλιογραφία, Aρχαιολογική, Iστορική, Eμπορική κλπ αναφέρονται στην Μακεδονία ώς MACEDONIA.
    Επί Βυζαντίου επίσης αναγράφεται με C.
    Ξαφνικά εμείς θα αλλάξουμε σε Κ και θα χαρίσουμε τα πάντα στους Σκοπιανούς???!!!!!
    Ποιό ζώο το σκέφτηκε και ποιοί ανθέλληνες και αγράμματοι το αποδέχθηκαν ????
    Κούλη ή θέλουν το κακό σου οι συμβουλάτορές σου ή εσύ θές το κακό της Ελλάδος.

  7. Αυτα να τα δουν ο Τσιπρας και ο Κοτζιας, που εδωσαν τα παντα στους γυφτοσκοπιανους!!!!!!!! Και αν μπορουν να την καταργησουν την συμφωνια οι γυφτοσκοπιανοι, γιατι δεν μπορουμε εμεις;;;;;;; Μηπως επειδη εχουμε κυβερνητες πολιτικαντηδες της φακης, οι οποιοι μονο υποστηριζουν την Ευρωπαικη προοπτικη των Σκοπιων, της Αλβανιας και της Τουρκιας, χωρις ποτε να διεκδικουν τιποτα τα χουβαρντοπαιδα, για τετοιους καραγκιοζηδες μιλαμε!!!!!!!!! Και επρεπε να βρεθει η Γαλλια και η Ολανδια και η Δανια για να ασκησουν βετο για τους κατσαπλιαδες, διοτι οι δικοι μας εμειναν βουβοι στο συμβουλιο!!!!!!! Μια ζωη δουλοπρεπεις και καρπαζοεισπρακτορες!!!!!! Αυτο θσ πει καταντια χωρας με τετοιο πολιτισμο να γινεται παντα αυτο που θελουν οι κατσιβελοι γειτονες μας!!!!!!!!!!!!

    1. ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ.ΡΕ ΚΑΤΖΑΠΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.,;??
      ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.
      ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ.
      ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΧΤΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.
      ΥΓ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ .ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΛΟΓΟΔΩΤΙΣΕΤΑΙ

  8. Ακομη με αυτο το αποκομα κρατιδιου ασχολουμαστε,δεν αξιζει ουτε για κλα@@μο.

  9. αφού ο υιός μου λέει ότι δεν καταργείται η συμφωνία

  10. Σιγά το νέο, αυτό ήταν αναμενόμενο και το γνώριζαν όλοι
    όσοι διαθέτουν κάποια νόηση και γνώση του θέματος.
    Η συνέχεια?
    Θα είναι αυτό που είπε ο πατήρ δράκουλας ότι σε δέκα χρόνια θα
    το έχουμε ξεχάσει, οι Μακεδόνες θα έπρεπε όλοι να είναι με
    την Χρυσή Αυγή, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται
    στην κλοπή της Μακεδονίας και στην εισβολή λαθρων.

Comments are closed.