Φωτιά τώρα στην Πάτρα: Εκκενώνεται χωριό – «Οι φλόγες πλησιάζουν τα απομακρυσμένα σπίτια» λέει ο δήμαρχος – BINTEO

Κοινοποίηση:
patra2872125

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Πάτρα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει από τις 11 το πρωί στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Την ίδια ώρα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση». Σύμφωνα με το pelop.gr: «H εστία έχει απομακρυνθεί και κατευθύνεται προς τον Ερύμανθο ενώ σε λίγο οι φλόγες θα έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια που είναι απομακρυσμένα στον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη όμως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της φοράς των ανέμων που μεταβάλλεται συνεχώς. Αποφασίσαμε απομάκρυνση των μόνιμων κατοίκων. Τους συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο που υπάρχει ασφάλεια…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η Ελλάδα καίγεται καί ό γουρλομάτης χτενίζει τό γιόνι τής Μαρέβας.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.