Φωτιά στη Σάμο: Καλύτερη η εικόνα χωρίς ενεργό μέτωπο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
samos-1_0

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Μεσόκαμπος στη Σάμο που ξέσπασε φωτιά, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα ξενοδοχεία.

Σήμερα ο πρωί άρχισαν από νωρίς ρίψεις νερού από δυο ελικόπτερα ενώ σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής σήμερα παρουσιάζει καλή εικόνα. Οπως τονίστηκε δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αρκετές εστίες. Και αυτές θέλουν να σβήσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να ελεγχθεί πλήρως η μεγάλη φωτιά.

Να σημειωθεί πως χθες μαζί με τους ενοίκους των ξενοδοχείων στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου μεταφέρθηκαν και κάτοικοι του Μεσόκαμπου.

Σπίτια δεν απειλήθηκαν αλλά ο καπνός ήταν τόσο έντονος  που αλλοίωσαν τις προσόψεις κάποιων κτισμάτων.

Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου με λεωφορεία στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου.


Τελικά αργά το βράδυ όταν η φωτιά δεν απειλούσε πια, επέστρεψαν όλοι στα ξενοδοχεία και στα σπίτια τους με ασφάλεια. Μεγάλη βοήθειά δια θαλάσσης υπήρξε από το λιμενικό σώμα,τη frontex και ιδιωτικών σκαφών, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από παραλίες κοντά στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρα από στύλο της ΔΕΗ.


Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δυο ελικόπτερα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές,  εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι τουρίστες και κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Κούλης ΦΟΒΑΤΑΙ μπας και γίνει κάτι σαν το Μάτι, αυτό που κατηγορούσε τους άλλους (πάντα έτσι γίνεται οι άλλοι φταίνε αυτός ποτέ), του γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί φίλοι μου οι Έλληνες έχουν κοντή, μικρή μνήμη δεν θυμούνται τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και δη στην Ζαχάρω που κλάψαμε θύματα, εκεί έφταιγε ο αέρας και οι διάφοροι εμπρηστές, Θυμηθήκαμε την Ζαχάρω Ηλείας από το μνημόσυνο που έγινε. Δώδεκα χρόνια μετά τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, οι συγγενείς των δεκάδων αθώων θυμάτων , συγκεντρώθηκαν και σήμερα στον τόπο που μαρτύρησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στην Αρτέμιδα Ζαχάρως, για να προσευχηθούν Οι Βουλευτές της λάμψανε με την απουσίας τους.

Comments are closed.