Φωτιά Βαρυμπόμπη: Κοντά στους βασιλικούς τάφους η φωτιά – Κινδυνεύουν τα κειμήλια που είναι στα κοντέινερς

Κοινοποίηση:
vasilikoi tafoi

Στο εσωτερικό στα πρώην βασιλικά κτήματα βρίσκονται πλέον οι φλόγες από την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης στην ΕΡΤ, η φωτιά είναι μέσα στο κτήμα και είναι πλέον επικίνδυνα τα πράγματα, αφού οι φλόγες έχουν φτάσει δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει ένα μέρος της δασικής περιοχής που περιβάλλει το βασιλικό κοιμητήριο ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερα κοντέινερς γίνεται. Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης κάποια συσκευασμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο χώρο από την Πολιτική Προστάσία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε o Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτίρια τα οποιία βρίσκονται εντός κινδυνεύει πλέον άμεσα να καταστραφεί. «Τα πράγματα είναι τραγικά. Ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς μέσα στη δασική έκτασ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη εστία πίσω ακριβώς από βασιλικό κοιμητήριο ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά και τα κοντέινερες με τα κινητά αντικείμενα» υπογραμμίζει ο ίδιος με βαθιά απογοήτευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.