Φωνή Λαού, Οργή Θεού: Ο Άλεξ Τζόουνς ξανά στο X καθώς ο Μάσκ βάζει τέλος στην λογοκρισία

Κοινοποίηση:
alex-jones

Ο ιδιοκτήτης του X, Ήλον Μάσκ, επανέφερε τον παρουσιαστή του InfoWars, Άλεξ Τζόουνς, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

Ο Μασκ επικαλέστηκε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν υπέρ της επαναφοράς του Τζόουνς, σύμφωνα με το Associated Press (AP).

” Να επαναφέρουμε τον Άλεξ Τζόουνς σε αυτή την πλατφόρμα; Vox Populi, Vox Dei”, έγραψε ο Μασκ στην ανάρτησή του το Σάββατο:
Σύμφωνα με το Merriam-Webster, η λατινική ρήση σημαίνει “Η φωνή του λαού (είναι) η φωνή του Θεού”.

Σε μια επόμενη ανάρτηση στις 12:20 π.μ. της Κυριακής, ο Μασκ ανέφερε: “Ο λαός μίλησε και έτσι θα γίνει”:
Μετά την επαναφορά, αυτό που φαίνεται να είναι ο λογαριασμός του Τζόουνς μοιράστηκε διάφορες αναρτήσεις στο χρονολόγιο. Το προφίλ αναφέρει ότι εντάχθηκε στην πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2010.

Το δημοσίευμα του AP συνεχίζει:

Ο Musk, ο οποίος έχει περιγράψει τον εαυτό του ως απόλυτο υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αφορούσε την προστασία αυτών των δικαιωμάτων. Απαντώντας σε έναν χρήστη που έγραψε ότι “οι μόνιμες απαγορεύσεις λογαριασμών είναι αντίθετες με την ελευθερία του λόγου”, ο Musk έγραψε: “Μου είναι δύσκολο να διαφωνήσω με αυτό το σημείο”.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε επίσης στο Twitter ότι εάν χρειαστεί το Community Notes – η υπηρεσία ελέγχου γεγονότων του X από το πλήθος – “θα ανταποκριθεί γρήγορα σε κάθε δημοσίευση του AJ που χρειάζεται διόρθωση”.

Η επαναφορά έγινε αφού ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Jones στην εκπομπή του X για περισσότερο από μιάμιση ώρα, ανέφερε την Παρασκευή το Breitbart News.

‘Είμαστε εδώ με τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου. Τον πιο λογοκριμένο άνθρωπο στην αγγλική γλώσσα. Αλλά ειλικρινά, όταν τον βάλεις μπροστά σε μια αποθήκη στο δάσος δεν φαίνεται και τόσο επικίνδυνος”, είπε ο Κάρλσον ενώ στεκόταν δίπλα στον Τζόουνς

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Μασκ επανέλαβε την άρνησή του να αφήσει τον Τζόουνς να επιστρέψει στην πλατφόρμα, “κατηγορώντας τα σχόλια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τους πυροβολισμούς στο Sandy Hook για την μόνιμη απαγόρευσή του”, σύμφωνα με το Breitbart News.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι “ο Μασκ ανακοίνωσε πρόσφατα την επιστροφή στην πλατφόρμα πολλών λογαριασμών Twitter που είχαν ανασταλεί μόνιμα, όπως ο συγγραφέας Τζόρνταν Πίτερσον, η αριστερή κωμικός Κάθι Γκρίφιν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: