Φοβερός Πασχαλάκης κράτησε το 0-0 στο ντέρμπι της Τούμπας!

Κοινοποίηση:
Αλέξανδρο Πασχαλάκης

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική της Super League. Σε μία αναμέτρηση όπου κυριάρχησαν τα νεύρα και οι πολλές δυνατές μονομαχίες ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος, ωστόσο έπεσε στον εξαιρετικό Πασχαλάκη. Ο 33χρονος πορτιέρο στην πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις τους γηπεδούχους, όντας ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

«Φουριόζος» μπήκε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά έχοντας ως σαφή επιδίωξη ένα γρήγορο γκολ. Με τον «Δικέφαλο» να έχει δοκάρι στα 18 δευτερόλεπτα! Σουτ του Νάρεϊ από πολύ δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή, το αριστερό δοκάρι της εστίας και ο Πασχαλάκης απέκρουσαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία  Γύρισμα μέσα στην περιοχή του Νάρεϊ, ο Ζίβκοβιτς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ στην κίνηση που βρήκε τον Πασχαλάκη ξανά σε ετοιμότητα. Στο 5’ νέα κλασική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, ο Κωνσταντέλιας  επιχείρησε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού που με εντυπωσιακή εκτίναξη μπλόκαρε τη μπάλα. Ο γηπεδούχοι συνέχισαν να φτάνουν με μεγάλη ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Στο 19΄έπειτα από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Πασχαλάκης προ του επερχόμενου Κωνσταντέλια.

Έπειτα το δύσκολο πρώτο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22’ είχε την πρώτη του σπουδαία φάση, όταν το βολέ του Χάμες έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι!

Στο 29’ και μετά από λάθος του Ντάντας έκλεψε ο Μασούρας και πάσαρε στον Χουάνγκ, με τον Πορτογάλο μπακ να σώζει την τελευταία στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αρκετά ο ρυθμός, ωστόσο δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες, το πάθος, αλλά και οι εκατέρωθεν φάσεις.  Ο Μίτσελ βλέποντας τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στην μετάβαση έριξε στο ματς τον Κανός, με τον Ισπανό νεοαποκτηθέντα εξτρέμ να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Η είσοδος των Σβαμπ και Τόμας έδωσε περισσότερη ώθηση στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που συνέχισε να υπερέχει και στο 72’ έχασε νέα τρομερή ευκαιρία. Με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί φοβερή επέμβαση σε εξ επαφής σουτ του Αουγκούστο και ενώ ήταν εκτός θέσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ομαδουλα ο γαυρος για 3 γκολακια ήταν… Από τύχη πήρε ισοπαλία…

Comments are closed.