Φθιώτιδα: Επιδρομή λύκων μέσα σε χωριό! Ξεκλήρισαν κοπάδι από πρόβατα

Κοινοποίηση:
likos

Οι λύκοι κατέβηκαν χαμηλά και επιτέθηκαν. Σε κατάσταση σοκ ο κτηνοτρόφος στη Φθιώτιδα, από τις σκληρές εικόνες που είδε…

Εικόνες που δεν είναι συνηθισμένες τόσο χαμηλά και μάλιστα πριν πιάσουν τα κρύα, αντίκρυσε το πρωί, ένας κτηνοτρόφος στην Καρυά Υπάτης. Στη στάνη που διατηρεί στην άκρη του χωριού μετά το τελευταίο σπίτι βρήκε σκοτωμένα 4 πρόβατα, ενώ 2 ή 3 ακόμη φαίνονται δαγκωμένα στο λαιμό και πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν κι εκείνα.

Ο τρόπος που είναι χτυπημένα τα ζώα, μαρτυρά ότι επρόκειτο για επίθεση από λύκο, καθώς το πανέξυπνο αυτό ζώο όταν πέφτει σε κοπάδι προκαλεί πανικό και επιτίθεται στα ευαίσθητα σημεία του ζώου ώστε να τα εξουδετερώσει αμέσως και να φύγει επίσης πολύ γρήγορα πριν φτάσει άνθρωπος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κτηνοτρόφου, κάτοικος του χωριού είχε πει στους συγχωριανούς του ότι είδε λύκαινα με 2-3 μικρά λυκόπουλα να τριγυρίζουν περιμετρικά του χωριού, όλοι όμως υποστήριξαν ότι θα είδε λάθος, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το ζώο θα πλησίαζε τόσο κοντά στους ανθρώπους και μάλιστα μέσα στον κάμπο του Σπερχειού τέτοια εποχή.

«Βρήκα τα πρόβατα σκοτωμένα σε διάφορα σημεία του χώρου, ενώ τα υπόλοιπα ήταν μουδιασμένα σε μία γωνία. Συνήθως όταν πλησίαζα για να τα ταΐσω, άκουγα τα βελάσματα μόλις πλησίαζα το φράχτη. Αυτή τη φορά δεν ακουγόταν τίποτα και αμέσως υποψιάστηκα ότι κάτι είχε συμβεί και έτσι βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα με σκοτωμένα και χτυπημένα πρόβατα που δείχνει ότι είναι δουλειά λύκου»,  λέει ο κτηνοτρόφος που δεν πίστευε ποτέ ότι στον κάμπο και τόσο κοντά στα σπίτια θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Πηγή: lamiareport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Σοκαρίστηκε.. αλλά να τα σφάζει απο μόνος του κάθε Πάσχα για να κονομήσει δεν σοκάρεται τότε..τα λεφτά είναι καλά?

  2. Εδώ αμολούσαν φίδια οι ηλίθιοι, πρέπει να προστατεύουμε τη φύση και όχι να επεμβαίνουμε.

  3. Ο αρκτούρος εκθρέφει και τον ελληνικό ποιμενικό που προστατεύει τα κοπάδια από τους λύκους και τον διαθέτει δωρεάν για τους κτηνοτρόφους που έχουν πρόβλημα.
    Αυτός αλήθεια δεν είχε τσομπανόσκυλα στο κοπάδι του ?

    1. περαν του οτι χρησιμοποιουν λαθος σκυλια οπως καυκαυσια κτλ αλλα κυριος γαιδουρονταμαροσκυλα ενω χρειαζονται ελληνικο πιμενικο που εχει ο αρκτουρος οπως λες αλλα με την προυποθεση να κρατησεις καθαρη την ΦΥΛΗ ομως και αυτοι λενε σιγα μην ασχοληθω γιαυτο το σιγα μην ασχοληθω λοιπον και ελληνικο ποιμενικο να εχουν παλι δυσκολα να κανει κατι γιατι θα ειναι παρατημενος και ανεκπαιδευτος αλλα ο αρκτουρος φιλε κανει τεραστεια ζημια για να λεμε την αληθεια και κρυβονται πολλα απο πισω αλλα στεκομαι στο οτι αυτοι που τα ταιζουν τα ταιζουν με τα χερια τα παιρνουν αγκαλιες τα μηλαν και διαφορες χαριτομενιες με αποτελεσμα τα αγρια ναι μεν αγρια αλλα εξικειωμενα με την μυρωδια του ανθρωπου αρα τον ψαχνει τον ανθρωπο και την βαση του συν αμολανε σε μια περιοχη μαζεμενα τα 2 3 σε ενα σημειο η διαφορα 1 2κμ δεν εχει να λεει αυτα περπατανε πολλα χιλιομετρα την ημερα οπως και τα φιδια ενα τσουβαλι φιδια αδειασμα εκει επι τοπου αναποδα το τσουβαλι και γεια σας γεμιζει ο τοπος φιδια αλλα μονο εκει αυτο ειναι και λαθος και εγκληματικο δηλαδη δεν παει το μυαλο δεν λειτουργει το ρημαδι αυτο να πηστεψω οι τυποι ειναι στα αρχιδια μας να κανουμε να λεμε και να δειχνουμε να πεφτουν οι επιδοτησεις για τα παιδια που κανουν ολη την δουλεια δεν λεω μπραβο τους προφανως ομως δεν γνωριζουν καποια πραγματα τα αγρια απλα τα πετας φαγητο και απο μακρια δεν τα χαιδευεις δεν τα παιρνεις αγκαλια δεν βρησκεσαι σε ζωολογικο κηπο που θα παραμεινουν αιχμαλωτα αυτα τα μεγαλωνεις για να τα ελευθερωσεις εσενα η αρκουδα που επερνες αγκαλια και ταιζες αμα σε πετυχει στο διαβα της οι πιθανοτητες να μην σου συμβει κατι αν μεινεις ψυχραιμος ειναι πολες περισσοτερες απο εναν αλλον λογο και μονο μυρωδιας το να σε θυμηθει ειναι σχεδον καραντι ασε που συγκεκριμενα οι αρκουδες τον ψαχνουν να τον βρουν πλεον γιαυτο και μπαινουν τετοιες εποχες στα σπιτια και οχι γιατι δεν βρησκουν φαι αλλα βαριουνται και παν στο ευκολο που ειναι η βαση του ανθρωπου απο εκει που τον απεφευγε γιατι φοβοταν κμ μακρια πριν την πλησιασει γιαυτο και ηταν δυσκολο να δεις αρκουδα τωρα; πανε στασου στο βουνο και θα ρθει αυτην σε σενα σε μενα σε ολους ανθρωπος=φαι

  4. Ιστορια οικολογιας.
    Το 85-95οικολογικεςοργανωσεις φροντισαν για την επανεισαγωγη του λυκου στη κεντρικη -νοτια ελλαδα.
    Λυκους πρμηθευωνταν απο κυνοκομοια στη βουλγαρια.
    Επειφη ειχε κονομα η υποθεση (ευρ. Προγρμτα)οι βουλγαροι εκτροφοις(σπ τους καλυτερους στο κοσμο για διαφορες ρατσες) εβαλαν κ αιμα σκυλου για περισσοτερες γεννεςκ περισοτερακουταβια.
    Τα ιβριδια αυτα (για ιβριδια προκειτε)εχωντας αιμα σκυλου δεν φοβουνται τον ανθρωπο κ τα τσοπανοσκυλα κ δεν εχουν καμια συμπεριφορα λυκου υο λυπηρο εινε οτι αρκτουρος δασαρχεια ολοιξερουν κ κανουν το κινεζο με αποτελεσμα να εχουν περαση δωθε την παρνηθα να τρωνε σκυλια κ οτι βρουν ειμε απο φωκιδα κ τα υβριδια αυτα κανουνθραυση τα τελευτεα χρονια επιτηθενται κ σε γελαδια συνεχεια παλια αυτο ηταν πολυ σπανοιο .τα τσοπανοσκυλα για ενα μυστυριο λογο ενω τους λυκους δε τους φοβουντε σ
    αυτα εδω λουφαζουν κ δε κανουν κιχ
    Οι οικολογοι εινε μεγαλη πληγη τελικα

    1. Ρε φιλε καλα τα λες, αλλα σκεψου οτι ο ανθρωπος καιει τα σπιτια τους (δαση), σκοτωνει και εξαφανιζει οτι μπορουν να φανε τα ζωα και το χειροτερο ειναι οτι ο χωρος που τους αναλογει για να ζησουν ολο και στενευει. Οπως εχει δικαιωμα στη ζωη ο ανθρωπος ετσι εχουν και τα υπολοιπα πλασματα του πλανητη.

    2. να συμπληρωσω βεβαια οτι οι συγκεκρημενοι λυκοι υβριδια οταν ηταν στο καταφυγιο ταιζονταν με σκυλια οποτε ο σκυλος ειναι τροφη γιαυτον γιαυτο και τα τρωει τα σκυλια και δεν τα σκοτωνει απλα και δεν τα φοβαται

    3. Οι Βούλγαροι (και άλλοι φυσικά) δεν εκτρέφουν υβρίδια λύκου για να τα ελευθερώσουν στην φύση αλλά εκτρέφουν λυκόσκυλα (μείξη σκύλου-λύκου, όχι τον γερμανικό ποιμενικό που αποκαλούμε) κυρίως για κυνομαχίες ή έτσι για φιγούρα.

      1. φιλε αμα δεις τον λυκο απο μακρια θα νομιζεις οτι ειναι γαιδαρος ειναι αφυσικα τεραστιος για λυκος

Comments are closed.