Φθηνά σπίτια στα νέα ζευγάρια: Πώς θα δοθούν – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Κοινοποίηση:
AKINHTA    
 
(ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKINISSI)

Φθηνά σπίτια στα νέα ζευγάρια: Αρχές του 2023 ξεκινά το στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που έχει στόχο μέσα από 4 παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων και δη, παλαιών, να διευκολύνει τους νέους ως 39 ετών στην αγορά ή ενοικίαση σπιτιού με πολύ χαμηλό κόστος.

Για την αγορά προβλέπεται ότι θα διατεθούν 10.000 σπίτια σε ισάριθμους νέους ή ζευγάρια μέσω χαμηλότοκων δανείων από τράπεζες και ΟΑΕΔ. Για τους τρίτεκνους τα δάνεια θα είναι άτοκα.

Για τη μίσθωση θα «τρέξουν» 3 επιμέρους προγράμματα, με στόχο οι νέοι που πληρούν τα κριτήρια να τα νοικιάσουν ακόμη και μισοτιμής.

Σε διαβούλευση

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του στεγαστικού προγράμματος περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που από χθες και μέχρι 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για σχόλια και παρατηρήσεις πολιτών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση opengov.gr. Η κατάθεσή του στη Βουλή αναμένεται ως το τέλος Δεκεμβρίου και τα πρώτα σπίτια θα δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τι προβλέπει

Οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τα εξής:

1.Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για 10.000 νέους οι οποίοι θα αποκτήσουν σπίτι με χαμηλότοκο ή άτοκο δάνειο αν είναι τρίτεκνοι. Δικαιούχοι των άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων είναι άτομα ηλικίας 25-39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 ευρώ για έγγαμο, προσαύξηση 3.000 ευρώ ανά τέκνο) και οι οποίοι δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους. Τα ακίνητα πρέπει να έχουν αξία έως 200.000 ευρώ, εμβαδόν έως 150 τ.μ. και παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών.

Η αγορά του ακινήτου δεν μπορεί να γίνει από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού του αγοραστή. Το ακίνητο αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αγοραστή ή συζύγους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τα προγραμματα κατασχεσεων απο τα κορακια της νεας παιδεραστιας ποτε θα αρχισουν;;;

  2. Αρχισαν μπλεξιατα παλι οι τραπεζες ;;; Οποιος μπλεκεται με αυτες …. κακα μαντατα μεχρι τελους.Ολα τα δεινα απο αυτες ξεκινουν πχ πως βρεθηκαν και με ποιο τροπο στην κατοχη τους τοσα σπιτια ;;; Τωρα με τον τροπο αυτο για το που στοχευουν ;;;;

  3. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ 100000 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΥΦΤΑΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΕΦΑΛ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Comments are closed.