Φανάρια: Έρχεται και τέταρτο χρώμα – Πώς θα λειτουργεί

Κοινοποίηση:
dromoi-4-1536x864

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα, μίλησαν στη Sun πως στο νέο σύστημα σηματοδότησης της κυκλοφορίας αναμένεται να ενταχθεί το λευκό φως το οποίο θα φέρει δραστική μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις.

Η λειτουργία του νέου χρώματος θα προειδοποιεί τους οδηγούς να «ακολουθούν απλώς το αυτοκίνητο μπροστά τους».

Το τέταρτο φως θα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτόνομων οχημάτων – και θα συγχρονίζεται με τα υπολογιστικά τους συστήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Ali Hajbabaie.

Ο Hajbabaie και η ομάδα του δοκίμασαν την ιδέα του «λευκού φωτός» σε πολύπλοκους προσομοιωτές μικρο-κυκλοφορίας, οι οποίοι ήταν ρυθμισμένοι ώστε να προβλέπουν τις ποικίλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν στο δρόμο.

Το νέο χρώμα θα ενεργοποιείται όταν αρκετά οχήματα πλησιάζουν σε μια διασταύρωση, με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να συμβάλλει στη δημιουργία της πιο αποτελεσματικής ακολουθίας για την κυκλοφορία, αποφεύγοντας τη συμφόρηση και τα μποτιλιαρίσματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Στην Ελλάδα οποιοδήποτε και να βάλουν, πάντα πράσινο θα είναι, τσάμπα πεταμένα λεφτά θα δώσουν. Γιατί δεν αποφασίζυν να αλλάξουν το ανθρωπάκι στους πεζούς; Έτσι κι αλλιώς, σε 3 δευτερόλεπτα που το έχουν, ποιος να προλάβει να διασχίσει τη λεωφόρο;
    Αντί να κάνουν διάνοιξη των πεζοδρομίων ώστε να μπορείς να περπατάς σαν άνθρωπος, τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπου θέλουν.
    Η σάρα και η μάρα βγαίνει όποτε θέλει. Οι παππαίοι όλη μέρα στο τιμόνι, κίνδυνος θάνατος αντί να είναι στο σπίτι.
    Δεν πρόκειται να αλλάξει η Αθήνα ένα δισεκατομμύριο χρόνια να περάσουν.

  2. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ.

    1. Καραγκιοζη και εμεις σε γραφουμε στα δικα μας, αμορφωτε και βρωμερε.

Comments are closed.