ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ ΑΠΟ… ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Κοινοποίηση:
μακελειο

 Σάλος με τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, με κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού να απολαμβάνουν πλούσιο γεύμα, μαζί με… κινητά τηλέφωνα

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία 6 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού απολαμβάνουν το πλούσιο γεύμα τους και τις μπύρες τους την ημέρα των Χριστουγέννων μέσα στη φυλακή ενώ πάνω στο τραπέζι διακρίνεται ένα κινητό, την ίδια ώρα που άλλος κρατούμενος αποθανάτιζει με το δικό του τηλέφωνο τη στιγμή.

Η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτήματα για το κατά πόσον τηρούνται οι νόμοι και οι περιορισμοί εντός του καταστήματος κράτησης με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να ζητά την Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους. Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκή διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Αν και δεν έχω κάνει στη μπουζού αλλά φαίνεται πως ειναι σε διάδρομο και όχι σε κελιά. Αυτό ποιός το επέτρεψε και πόσα πήρε ώστε να κάνουν γλέντι οι φυλακόβιοι;;;. Δεν μπορεί να μην έδωσαν το οκ κάποιοι.

  2. Όταν έχεις χρήματα, πληρώνεις και κάνεις ότι θέλεις, όπου κι αν βρίσκεσαι.
    Αξιοκρατική Επιτελική Ελλάδα.

  3. Αντε και τοτυ χρονου 3πλοι παιδια με περισσοτερα καλουδια και κινητα….

  4. Χρονιάρες μέρες είπαν τα παιδιά να το ρίξουν έξω, ποιο το μεμπτό???
    ,,

  5. Αυτο μας μαρανε! Καλη τους ορεξη! Διυλιζουμε τον κωνωπα και καταπινουμε την ουσια!

  6. Μπυρα και φαι υπηρεσιας. Τι τσιμπουσι και μαλακιες.

  7. Λαδιαρηδες δημόσιοι λειτουργοί…. Μόνο ο Λιάκος είναι δίχως κινητό…..

  8. Ενοχλησε οτι φυλακισμενοι κανουν ρεβεγιον,αλλα δεν ενοχλει οτι ενα σωρο κλεφτες,πολιτικοι που εχουν βαλει μυρια στην τσεπη ,απατεωνες πολιτικοι ,ειναι εξω και ζουν ζωαρα.
    Βαλτε πρωτα αρκετους πολιτικους στα σιδερα ,γιατι εκει τους αξιζει να βρισκονται ,με τοσα ποθυ εχουν κανει και μετα κρινεται τουςεγκλειστους.

  9. Και ο Νορβηγός είπε ότι η Ελλάδα είναι μπουρδελο.
    Σαν δε ντρέπεται ο ψεύτης.

  10. θρεφταρια… κακοπερνανε :))

  11. # τα σπιτια ειναι χαμηλα.. σαν ερημοι στρατωνες

  12. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες! Χρόνια πολλά ! Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους ρε.

  13. ΖΩΑΡΑ….ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ….ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Comments are closed.