ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 100: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 1,5 ΕΤΟΣ – ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κοινοποίηση:
kosmos-athina1

Κατά 1,5 έτος αναμένεται να αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μετά το 2027. Αυτό προβλέπει το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο κύριος λόγος που ασκεί πίεση στη σταδιακή αύξηση είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού. Η αυστηρότερη πρόβλεψη κάνει λόγο για 2,5 έτη.

Η πηγή επικαλούμενη διεθνείς οργανισμούς αναφέρει πως εκτιμούν ότι το 2030 η χώρα μας θα πρέπει να αυξήσει κατά ενάμιση έτος το έτος συνταξιοδότησης, στα 63,5 για όσους έχουν 40 χρόνια πλήρους ασφάλισης και στα 68,5 για όσους έχουν 15 έτη ασφάλισης.

Μάλιστα, σημειώνεται πως για τις γυναίκες, λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής, υποδεικνύουν αύξηση του ορίου ηλικίας το 2030 κατά ένα μήνα περισσότερο, στα 63,6 και στα 68,6, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η νομοθεσία προβλέπει μηχανισμό αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021, που θα προσαρμόζει την ηλικία συνταξιοδότηξσης ανάλογα με το προσδόκιμο όριο ζωής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Λέτε οι λάθρο θα δουλέψουν και θα πληρώνουν τους φόρους τους για να πάρουμε εμείς σύνταξη;
    Εφόσον τα παίρνουν όλα τζάμπα θα μας αποκεφαλίσουν να πάρουν καί τα ρέστα!
    Όσο δουλεύουμε εμείς ζούνε αυτοί μια χαρά στην τσέπη μας!
    Καί ξανά τα ίδια θα ψηφίσουν οι ελληνάρες.

  2. Aν συνεχισετε να ψηφιζετε τους Μαφιοζους,απο το 2030 θα το πανε στα 70.
    Στη γαλλια ξεσηκωθηκαν οι γαλλοι,επειδη τους πηγαν το οριο στα 63 αλλα στο ελλαδισταν περα βρεχει.
    Αυτοι που ψηφιζετε,με δυο τετραετιες παιρνουν συνταξη,αλλα εσυ ραγια,δουλεψε σα σκλαβος 40+ χρονια.
    Αν δε παψετε να ψηφιζετε τους Μαφιοζους,οχι συνταξη δε θα δειτε,αλλα θα δουλευετε σα σκλαβοι για ψιχουλα μεχρι τα 70 σας και μετα κατευθειαν στον ταφο.

  3. Θα ζείτε για να δουλεύετε ραγιάδες,ξαναψηφίστε τους σωτήρες σας,βόδια,φάτε δημοσκατία να χορτάσετε

  4. ….ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ Μ@Μ@ΝΕ….ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ….ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ….ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΚ@Τ@ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ …ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΩΒΑ…ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ…

  5. ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΣΩΣΤΑ.. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΥΨΗ….ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ (ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΕΡΑ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ) ,ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ; ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ; ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,,, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ….

  6. Δουλειά και Δουλεία μέχρι θανάτου!!!! Στο νέο κράτος του Ελλαδιστάν αν είσαι λάθρο βουλευτής η πλούσιος του συστήματος είσαι κομπλέ. Οι άλλοι να πάνε να πνιγούν!!! Μετά κλαίγονται γιατί η νεολαία είναι παρατημένη και πάει κατά διαόλου. Πώς να γίνει μαζεμένη στο σπίτι να μάθουν κανόνες και αξίες όταν οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φέρουν ένα κομμάτι ψωμί. Πάρτε το χαμπάρι!!!! Αυτοί έχουν ένα εγχειρίδιο που γράφει πως να καταστρέψεις μια χώρα και το εφαρμόζουν κατά γράμμα δεν εξηγείται αλλιώς!!!! Πείτε μου εμείς οι νέοι που θα βρούμε δουλειά;;; Και αν βρούμε ποτε θα κάνουμε οικογένεια και πώς;;; Με τρείς και εξήντα. Λοιπόν έχουμε πάρει την κατηφόρα και δεν πατάμε φρένο!!!! Ας μην κρυβόμαστε πια…..

  7. για εμάς στα 65+ για τα κοπρόσκυλα της βουλής 2 τετραετίες.Στα 40 χρόνια δουλειάς ενός εργαζόμενου παίζει να έχουν βγει στη σύνταξη 1500 βουλευτές

  8. Οι συντάξεις πρέπει να κοθορίζονται βάση ηλικίας και κρατήσεων στα ταμεια συνταξεων. Εδώ στις ΗΠΑ όσοι εχουν δουλέψει πάνω απο δέκα χρόνια μπορουν να πάρουν μειωμένη σύνταξη ( ψίχουλα ) στα 62 την πλήρη σύνταξη στα 67 και την αυξημένη κατα 24% πάνω απο την πλήρη στα 70 Εγώ πήρα σύνταξη στα 69 Στην Ελλάδα οι νέοι θα πληρώνουν τις αμαρτίες γονέων. Μία φίλη μου εργάστηκε σαν δασκάλα για 15 μόνο χρόνια και πήρε σύνταξη στα 40 γιατι ήταν εργαζώμενη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.το Ελληνικό κράτος της προσφερε δωρεαν σπουδές για να εργαστεί λίγα μόνο χρόνια και να πέρνει σύνταξη για 60 χρόνια

    1. Αυτά έχουν κοπεί φιλαράκο από πολύ καιρό πριν.Η γνωστή πήρε την σύνταξη προ αμνημονεύτων χρονων

  9. αφού είδαμε σαρωτική ακρίβεια στα πάντα …μα στα πάντα και μεγάλο ποσοστό του κόσμου δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα και έχει χρέη , αφού τσακίζουν λίγο λίγο τις μικρές επιχειρήσεις, λουκέτα χαμός, για να πάει ολόκληρη η πίτα στους μεγάλους ντόπιους και ξένους τώρα να δουλεύεις και μέχρι τα γεράματα μην τυχόν και σηκώσεις κεφάλι …τομάρια

  10. Εμ πως να μην ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης όταν δίνουν συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες, σε στρατιωτικούς αστυνομικούς κλπ στα 50 τους, τεμπελχανάδες χωρίς ενσημα, σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων 400 ευρώ το μήνα, σε αλλοδαπούς με ψεύτικα χαρτιά κλπ. Ετσι όπως πάει οι νέες γενιές΄δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ούτε στα εκατό. Νομοιμοποιούν τους λαθραίους και κανένας η έστω λίγοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Οι περισσότεροι δουλεύουν μαύρα η ζουν από την παρανομία. Με τέτοιους αλήτες που ψηφίζεται πάμε για φούντο σύντομα.

  11. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

  12. OΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ πολλες χιλιαδες νεοτατοι 50ρηδες συνταξιουχοι.γνωριζει καποιος τον ακριβη αριθμο τους? ποιος θα τους ταιζει? βεβαιως καποιοι ΠΟΛΛΟΙ αλλοι.

  13. Δεν είναι σχόλιο. Είναι πρόταση προς σωστό άρθρο. Κάντε μια έρευνα γιατί γίνεται αυτό. 1. Γίνεται γιατί στρατιωτικοί αστυνομικοί πυροσβέστες ΔΕΗ ψεη κτλ παίρνουν σύνταξη στα 45. 2ον. Πόσοι δουλεύουν στο σπίτι Ελλάδα κ πληρώνονται από δουλειές στο εξωτερικό. Και είναι κ Έλληνες κ ξένοι. Τελικά σε αυτή την χώρα μόνο τουρίστας πρέπει να είσαι γ να ζεις καλά. Μια σωστή έρευνα θέλει. Γ αυτό όχι 70 αλλά 150 πρέπει να είναι το όριο για να μπορεί το κράτος.

  14. Όχι στα 100 σηκωστε και τους αιωνόβιους να δουλέψουν.. Τι λέτε πάτε καλά; Ακόμα δεν έχουν επιστραφεί οι συντάξεις στις προ 2000 τιμές και μάλλον από ότι φαίνεται τα φάγανε μόνιμα.. Τόσα κύματα και φουρτούνες με σαπιοκάραβα για να ρημάξουν το νατ… Ρωτήστε οποίο παλεμαχο θέλετε εκτός το πρόεδρο. Γιατί δε γίνεται δήμευση της περιουσίας τους να βρεθούν τα λεφτά μόνο οι ανώτατοι δικαστικοί ξέρουν να βγάζουν αντισυνταγματική τη σύνταξη τους; Ναι γιατί είναι λαμόγια θα μου πεις.

Leave a Response