Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Συκά Υπάτης

Κοινοποίηση:
syka

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα, και γρήγορα το ένα από αυτά πήρε πόλη μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΠΥ από τη Λαμία, το Αργυροχώρι και τη Μακρακώμη, ενώ ταυτόχρονα στη μάχη από αέρος ρίχτηκαν τα δυο PZL από Λαμία και ένα ακόμη ελικόπτερο που ήρθε για βοήθεια.

Τελικά οι συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων έφεραν αποτέλεσμα και λίγο μετά τις 4:00΄ η πυρκαγιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο, παρά την πυκνή βλάστηση που είχε η περιοχή και τον δυνατό αέρα, που φυσούσε.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι ρίψεις νερού, για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πιθανών αναζωπυρώσεων.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμε και ο Δήμος Λαμιέων με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος Πολίτικης Προστασίας Κώστας Ξεφλούδας.

Την προσοχή των δημοτών επέστησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά.

«Ήταν μια πυρκαγιά που ξέσπασε πολύ κοντά στο χωριό Συκά, Από τέσσερις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στο δρόμο Συκά Σπερχειάδα. Αμέσως οι φλόγες επεκτάθηκαν σε δασική περιοχή με πουρνάρια και άλλη δασική βλάστηση. Ευτυχώς ήταν άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αρχικά του πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυροχωρίου και στη συνέχεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φθιώτιδας, με πυροσβεστικά οχήματα και με εναέρια μέσα PZL και ένα ελικόπτερο Ericsson, οπότε πολύ γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. Θέλω να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαμιέων, που συνέδραμαν με υδροφόρα οχήματα προμήθειας νερού τα πυροσβεστικά οχήματα….»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: