Υποψία πνευμονικής εμβολής έδειξε η νεκροψία του 43χρονου που πέθανε στην καρέκλα του «Παπανικολάου»

Κοινοποίηση:
ΕΜΒΟΛΗ

Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του 43χρονου άνδρα που τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου άφησε την τελευταία του πνοή σε καρέκλα έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα μετά το εξιτήριο που είχε λάβει από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο μηχανισμός θανάτου είναι ακόμη υπό διερεύνηση και από την διενέργεια της νεκροψίας προέκυψε η υποψία πνευμονικής εμβολής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτά που θα διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα.

«Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος έφυγε από το νοσοκομείο και του επετράπη να επιστρέψει σπίτι του χωρίς να υπάρχει διάγνωση της κατάστασής του», τονίζει ο έμπειρος ιατροδικαστής, εξηγώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο των ΤΕΠ ότι ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο χωρίς να υπάρξει διάγνωση, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο 43χρονος επέμενε ότι πονάει και ότι χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Αναφορά του νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες το νοσοκομείο «Παπανικολάου» αναμένεται να παραδώσει λεπτομερέστατη αναφορά στο Υπουργείο Υγείας και στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, με την οποία θα εξηγεί όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο 2 Απριλίου. Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει στα βιβλία του ΤΕΠ, φαίνεται ότι ο ασθενής εισήχθη και ότι οι γιατροί έκριναν πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ούτε συνέτρεχαν λόγοι για περαιτέρω εξετάσεις. Ως εκ τούτου, του ζήτησαν να φύγει με αποτέλεσμα να καταλήξει δύο ώρες αργότερα στην καρέκλα του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοίκηση του «Παπανικολάου» έχει ζητήσει να ελεγχθούν τα προγράμματα εφημεριών και έχει ξεκινήσει εσωτερική διερεύνηση για το περιστατικό θανάτου.

«Πέθανε στις 2 τα ξημερώματα, τον βρήκαν στις 11:30 το πρωί» λέει ο αδερφός του 43χρονου

Όπως αναφέρει ο αδελφός του, Ανδρέας Καμπάκας, ο οποίος περιγράφει τις τελευταίες δυο ώρες της ζωής του άτυχου 43χρονου, κανένας δεν περίμενε πως από τους πόνους που αισθανόταν εκείνη την ημέρα στο πόδι του, θα κατέληγε να τον δουν στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου για αναγνώριση.

«Δεν του πήραν καν την πίεση ή να του μετρήσουν το οξυγόνο του. Σε ένα τέτοιο συμβάν θα φαινόταν ο κορεσμός που αισθανόταν. Τα πνευμόνια του δεν γίνεται να γύρισαν τόσο πολύ, όπως λέει ο τεχνικός μας σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αν έβλεπαν τον κορεσμό θα καταλάβαιναν πως έπρεπε να του δώσουν οξυγόνο».

Το χρονικό του θανάτου του 43χρονου

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευή 1η Απριλίου, όταν ο Μενέλαος Καμπάκας άρχισε να υποφέρει από πόνους στο πόδι. Αμέσως ειδοποίησε τον αδελφό του Ανδρέα, ο οποίος βρισκόταν εκτός Θεσσαλονίκης.

«Είναι τραγικό όλο αυτό που ζούμε και που έχει συμβεί, διότι ο αδελφός μου έφυγε πραγματικά αβοήθητος, καθώς κανένας δεν του έδωσε σημασία. Κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στα επείγοντα και κατέληξε λίγες ώρες μετά, που τον βρήκαν νεκρό, να τον βάλουν μέσα σε μια σακούλα» αναφέρει αγανακτισμένος και προσθέτει: «Ο Μενέλαος αισθάνθηκε αφόρητους πόνους στο πόδι του. Με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 22:30 και με ενημέρωσε. Του είπα να καλέσει ασθενοφόρο γιατί ήμουν εκτός εκείνη την ώρα και να πάει στο νοσοκομείο. Όντως στις 23:00 κάλεσε το 166 και μισή ώρα μετά τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” γύρω στις 23:45. Εκεί τον εξέτασε ένας χειρουργός και του λέει “είσαι καλά, φεύγεις”. Αυτό σύμφωνα με τα χαρτιά που έχουν την υπογραφή του γιατρού συμβαίνει στις 12:30. Εκείνος όμως πονούσε, ήξερε ότι κάτι δε πάει καλά και του λέει του γιατρού “Δεν φεύγω”. Ο γιατρός αντί να κινήσει τις διαδικασίες και να του κάνει εξετάσεις, θεώρησε σωστό να καλέσει τον σεκιουριτά του νοσοκομείου να τον βγάλει εκτός».

Με τους πόνους να συνεχίζουν να είναι έντονοι ο 43χρονος καταφέρνει να βγει εκτός επειγόντων, ωστόσο αρνείται να φύγει από το νοσοκομείο: «Με τον σεκιουριτά έφυγαν από τα ιατρεία των επειγόντων περιστατικών, όμως ο αδελφός μου δεν ήθελε να φύγει εκτός νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να καθίσει σε μια καρέκλα έξω. Τελικά εκεί που καθόταν, πέθανε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο ιατροδικαστή, που έχουμε ορίσει Δημήτρη Γαλεντέρη. Σημασία έχει ότι τον βρήκαν το πρωί της επόμενης ημέρας γύρω στις 11:30 νεκρό. Αναρωτιέμαι τόσες ώρες δεν πέρασε κανένας από εκεί για να τον δει ή κανένας δεν του έδωσε σημασία;»

Ο 43χρονος δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. «O Μενέλαος δεν είχε προβλήματα υγείας, αλλά απ’ ότι φαίνεται τον χάσαμε από θρόμβωση. Ήταν 43 ετών και θα μπορούσε να είχε σωθεί. Εγώ έμαθα τον θάνατό του όταν με κάλεσαν από την αστυνομία για να πάω για αναγνώριση. Μετά από έξι ώρες μας επέτρεψαν να τον δούμε γιατί μετά θάνατον βρέθηκε, λένε, θετικός στον κορωνοϊό. Με χίλια ζόρια μας άφησαν και τον είδαμε και τελικά με χαρτί εισαγγελέα διατάχθηκε εκ νέου η εξέταση για τον ιό. Στο νοσοκομείο δεν ήθελαν να του κάνουν νέα εξέταση, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει την απομάκρυνση του από το νοσοκομείο. Στη νέα εξέταση που του έγινε πέντε μέρες μετά προέκυψε πως δεν είχε κορωνοϊό».

Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Καμπάκας, ο 43χρονος δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ λάτρευε την φύση: «Δεν είχε δική του οικογένεια αλλά ήμασταν συνεχώς μαζί. Εργαζόταν για μένα, τον είχα κοντά μου. Του άρεσε να παίρνει το ποδήλατο του και να πηγαίνει στο βουνό να κάθεται. Ήταν άνθρωπος της παρέας, του καλού φαγητού και της φύσης. Δεν αξίζει σε κανέναν αυτό το τέλος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Σίγουρα ηταν εμβολιασμένος. Στα καλά καθούμενα 43 ετών να πάθει θρόμβωση και πνευμονική εμβολή. Έλεος!! σχεδόν καθημερινά πεθαίνει ο κόσμος για πλάκα αλλά οι τηλε-λοιμωξιολογοι της πλάκας λενε αισχρά ψέματα Δεν πέθαιναν τόσοι πολλοι άνθρωποι σε τοσο μεγάλη συχνότητα.

  2. Κάποιος λαλιστατος τηλεγιατρος τηλεειδικός της φαπας ονόματι Καπραβελος που βρίσκεται να βγει στο γυαλί;

  3. Ότι εμβολιαστηκε ούτε λόγος .Το μόνο που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να τον βγάλουν ότι νοσούσε από κορονοιο. Να τα βλέπουμε εμείς οι εμβολιασμενοι τι πλεκτάνη στήθηκε εις βάρος της υγειας μας μήπως και
    γλιτώσουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας

  4. Μηπως η διοικηση του παπανικολαου ειναι το αφεντικο στο νοσοκομειο; Μπουχτησαμε απο την υπερβαλουσα υποκρισια σας . Πως καταντησατε ετσι Ανθρωπακια χωρις ανθρωπια τιμη συνειδηση φανταζομαι θα εχετε μεγαλωσει και παιδια με τετοιες αρχες . ντροπη σας να ξερετε οτι θα τα βρειτε μπροστα σας η ζωη δεν ξεχνα .

Comments are closed.