Υποχρεωτικό από αύριο για τους δημόσιους υπάλληλους το self test

Κοινοποίηση:
τεστ

Η αρχή έγινε με τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς ως ένα μέσο για την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, η συνέχεια ήρθε με τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εστίαση και μεταφορές.
Ο σχεδιασμός για τα self test προχωρά και επόμενοι στη σειρά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιο συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός, με ένα self test την εβδομάδα. Πρακτικά αυτό αναμένεται να γίνει μετά την εβδομάδα του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται οι κάτοχοι ΑΜΚΑ να παίρνουν όλα τα τεστ του μήνα σε μια επίσκεψη στο φαρμακείο.

Οι αλλαγές από τα self test στο Δημόσιο
Από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Αριστοτέλους, σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων που θα εργάζεται με τηλεργασία.

Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Στην κατηγορία που ξεκινά η διάθεση των self-tests την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό που ασχολείται στους τόπους λατρείας όλων των θρησκειών.

Ειδικά για την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου, θα διατεθούν στις κατηγορίες που αναφέρονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δυο τεστ που θα καλύψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την επόμενη.
Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Τα αποτελέσματα μετά από δύο εβδομάδες self test

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 2 εκατομμύρια ατομικές συσκευές self-tests έχουν διατεθεί σε περισσότερο 1 εκατομμύριο πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μαθητές, εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι και κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους στρατιωτικούς δικαστές, υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το ποσοστό των ατόμων που προσέρχονται για έλεγχο επαγγελματία υγείας, για οποιονδήποτε λόγο εντός τριών ημερών μετά από self- test, είναι εντός της αναμενόμενης κλίμακας, δηλαδή περίπου 1,2% επί του συνόλου των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας είναι 2.507, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερα από 80% των θετικών ηλεκτρονικών δηλώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ακόμα δεν άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα και κανένα φαρμακείο δεν δίνει τεστ σε δημόσιο υπάλληλο. Δεν θέλει αύριο κανένας να έχει το τεστ. Από τις επόμενες ημέρες θα θέλει να έχουν το τεστ, και χαπάκια ύπνου γιατί περισσότεροι παίζουν στο διαδίκτυο σε σχέση με αυτούς που εργάζονται και μας ξοδεύουν.

Comments are closed.