Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Live η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

Κοινοποίηση:
mitsotakis

Στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την επέκταση της άυλης συνταγογράφησης και στις αντιρετροϊκές θεραπείες, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για το AIDS. «Θα βελτιώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οροθετικών συμπολιτών μας» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφέροντας την καθιέρωση δωρεάν αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για την έγκαιρη ενημέρωση και περιορισμό μετάδοσης του AIDS.

«Και μία εκκρεμότητα η οποία έρχεται από το παρελθόν. Αναγνώριση της δυνατότητας τεκνοθεσίας από γονείς οροθετικούς εφόσον αυτοί λαμβάνουν κανονικά τη θεραπεία τους» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως όλα αυτά αποτελούν «ενέργειες που εναρμονίζουν τη χώρα μας με όσα ισχύουν στην Ευρώπη, αίροντας απαράδεκτες διακρίσεις. Τιμούμε στην πράξη και όχι στα λόγια την παγκόσμια ημέρα AIDS».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή αναγκαία. «Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος από τον όρο υποχρεωτικός. ‘Αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν στους γύρω τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως αυτό «Αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται σε κάποιο ουδέτερο χρόνο αλλά έρχεται ενόψει της μετάλλαξης “Ο”» εξήγησε.

«Αποτελεί μία επιλογή επίκαιρη και στοχευμένη την οποία διαπερνά και η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα και η αποφασιστικότητα» είπε συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός. «Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα ότι η συγκεκριμένη απόφαση με βασάνισε. Είμαι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και οποιαδήποτε έννοια υποχρεωτικότητας μου είναι αρκετά δυσκολοχώνευτη. Αισθάνομαι βαρύτερη την ευθύνη για το κοινό καλό. Αντίθετα με άλλους που αναλάμβαναν το ρίσκο να διασπούν το υγειονομικό μέτωπο, προτιμώ να αποδειχθώ πρόσκαιρα αυστηρός και να αποδειχθώ υγειονομικά σωστός» συμπλήρωσε.

«Τα δεδομένα είναι αδυσώπητα. 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για εκείνους που αναντίρρητα κινδυνεύουν περισσότερο. Παραμένοντας απροστάτευτοι πολιορκούν το σύστημα υγείας». Και απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί τώρα;» είπε: «Διότι τώρα η απειλή είναι μεγαλύτερη. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις συνέπειες της μετάλλαξης “Ο”. Γνωρίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς τόσο καλύτερα προστατευμένοι θα είμαστε. Τον τελευταίο μήνα οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας επέδειξαν σχετικά απροθυμία να εμβολιαστούν. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους, μόλις 70.000 έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού για α’ δόση. Η μικρότερη ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές κατηγορίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόστιμο των 100 ευρώ. «Μήπως το οικονομικό μέτρο των 100 ευρώ είναι πολύ αυστηρό; Η απάντηση είναι απλή. Μόνο το πρόστιμο προσδίδει στη ρύθμιση το γνήσιο υποχρεωτικό της χαρακτήρα. Δεν αποτελεί παρά ένα αντίτιμο υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Είναι πολύ εύκολο να μην καταβάλει κανείς το πρόστιμο, αρκεί να εμβολιαστεί. Είναι τόσο απλό. Το πρόστιμο το οποίο επιλέξαμε είναι μακριά από πρόστιμα της τάξεως των 7.000 ευρώ στην Αυστρία ή έως 1.000 για παράβαση νομοθεσίας covid στην Ιταλία. Είναι όμως τα 100 ευρώ ένα σημαντικό ποσό, ένα σοβαρό αντικίνητρο για την πορεία προς την αρρώστια και τον πόνο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Και δυστυχώς θα πάμε πολλοι….
    Το χρηματικό θέμα είναι γάγγραινα,μας τρώει χειρότερα….
    Τελικά κι ο κορονας είναι ταξικός….
    Αν έχεις λεφτά ,πληρώνεις και ξεμπλέκεις…..

  2. Υποχρεωτικό πρέπει να είναι και το τέλος του Μητσοτάκη απο την εξουσία. Το άτομο είναι σχιζοφρενής. Έχει όλα τα στοιχεία, της έλλειψης συναισθήματος, των αξιών και του σεβασμού προς τους άλλους, είναι σαδιστής, υπεροπτικός, άπληστος και ανώμαλος. Μπορεί να γουστάρει να τον μαστιγώνει η Μαρέβα για να ηδονίζεται (μπλιάχ), όπως έκανε ο Χίτλερ.
    Καλιγούλα Κούλη μάθε πως όλοι οι τύραννοι είχανε κακό τέλος.

  3. Μέχρι τον Απρίλιο θα είναι υποχρεωτικός για όλους……..Εσύ πόσο έτοιμος είσαι για να το δεχτείς!!!!!!!!!

  4. Αν ο λαός δεχθεί αυτό το ναζιστικό μέτρο του Κυριάκου Χιτλεράκη τότε να είναι έτοιμος για τα χειρότερα. Θα του ζητήσουν ότι γουστάρουν στο μέλλον.

  5. Ανά τετράμηνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ποιος θα πήγαινε εθελουσίως,μόνο με πρόστιμα και αποκλεισμούς θα πάνε όσοι πάνε.

Comments are closed.