Υπουργείο Παιδείας: Ποινή φυλάκισης για τους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Κοινοποίηση:
sxole

Τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή κατέθεσαν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Τροπολογία για τους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο επικαλούμενοι τον κορονοϊό ή άλλους λόγους κατέθεσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Κεραμέως: Ενδεχόμενες επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει  το παιδί του στο σχολείο
Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει στα τέλη Νοεμβρίου τη διάταξη που αφορά σε ποινικές κυρώσεις για τους γονείς αρνητές, τονίζοντας ότι «μπορεί ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει  το παιδί του στο σχολείο».

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Πλέον αυτό που εφαρμόζεται, γιατί είναι θέμα Δικαιοσύνης, είναι ότι ο Εισαγγελέας εξετάζει αυτό το πλαίσιο  της επιμέλειας δηλαδή μπορεί ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο επιπλέον αυτού όμως έχουμε συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έρθει το επόμενο διάστημα μια διάταξη η οποία θα προβλέπει και ποινικές διαστάσεις δηλαδή και ποινή φυλάκισης  δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς οι οποίοι  αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Γύφτους γιατί τους ενοχλούν αν στέλνουν τα παιδιά του σχολείου αλλά παίρνω μόνο τα επιδόματα όταν βάζουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν γιατί δεν τους είδαμε να τους πάρουν την επιμέλεια μόνο τους Έλληνες κυνηγάνε αυτούς μισούν αυτούς θέλει να εξοντώσει το καθεστώς της Ελλάδας

  2. Δυσλεκτικοί γραφειοκράτες που έναν εκβιασμό της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν: Ή μας δίνετε τα παιδιά σας ή θα σας τα πάρουμε με το ζόρι.
    Κεραμέως, προχώρα όπως σε έχουν προγραμματίσει, πάρ’ τα όλα και κάνε τα Hitlerjugend για να προκόψουν όπως εσύ.

  3. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ , ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΠΟΙΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ.

  4. Και φυσικα αυτα ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΥΑΛΩΤΗ” ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ παρα μονο για τους φορολογουμενους και νομιμοφρονες πολιτες …..Ε ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ ?

  5. μην ανησυχείτε εδώ δεν θα κάνουν τίποτα οι γελοίοι γιατί θα πρέπει να φυλακίσουν όλους τους ρομά που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο ποτέ…..

  6. Γ@φτο με γυαλιά μυωπίας και γ@φτακια με σχολική τσάντα δεν έχω δεί ποτέ.

  7. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Comments are closed.