Υπουργείο Οικονομικών: Αυστηρές ποινές για όσους χτυπούν εφοριακούς

Κοινοποίηση:
eforiakoi-kulo

Την επίθεση σε βάρος κλιμακίου ελεγκτών της ΑΑΔΕ καταδικάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας λόγο για απρόκλητη και άνανδρη επίθεση.

«Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.

Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. δε πεπρει να τους χτυπανε okay αλλα ομως πρπεπει να σκεφτει και η πατριδα οτι με τα μνημονια πολυ κοσμος εγινε ανυμπορος να πληρωνει δε τα ξερει αυτα η κυβερνηση ? να γιατι χτυπανε γιατι δε εχουνε να πληρωσουνε νομιζω εγω

  2. Όποιος έχει μαγαζί έστω και μικρό ξέρει στο πετσί του ότι βγάζει 100 και το κράτος του παίρνει 120. Βάλε φορολογία 27%, προκαταβολή φόρου άλλα 27%, ασφαλιστικές εισφορές, νοίκι, ΔΕΗ, τηλέφωνα,κλπ. δεν σου μένει μία. Δουλεύεις για το κράτος. Αν δεν κόψεις αποδείξεις και δεν φοροδιαφύγεις απλά θα το κλείσεις. Κι έρχεται ο κάθε λιμοκοντόρος εφοριακός και βάζει πρόστιμα λές και είναι μαρουλόφυλλα. Στην ουσία είναι ένας ακήρυκτος πόλεμος. Ή θα κλείσεις το μαγαζί σου ή θα δουλεύεις για το κράτος και θα είσαι και χρεωμένος. Καλά κάνουν και τους δέρνουν και καλά θα κάνουν να αρπάξουν τις καραμπίνες. Στον πόλεμο είναι όποιος φάει τον άλλον. Όσο για το κράτος που θέλει να γεμίσει τα ταμεία να κόψει τον μισθό των βουλευτών από 7000 σε 2000 ευρώ και από 300 να γίνουν οι βουλευτές 150.

  3. Οι εφοριακοι εχουν κλείσει σπίτια με εξοντωτικά και άδικα πρόστιμα και εκβιασμούς για συμβιβασμούς. Έχουν μάθει να ζούνε με παχυλούς μισθούς κι επιδόματα και θεωρούν ότι τα λεφτά βγαίνουν εύκολα, όλοι είμαστε εκατομμυριούχοι και τα κρύβουμε. Ελέγχους κάνουν κατα κορο στον φουκαρα μικροεπαγγελματια. Εκ του ασφαλούς. Σε νύχτα, κυκλώματα κλπ δεν τολμούν να ελέγξουν για να μην πάθουν αυτό που επαθε η Δώρα κι έπεσαν πιέσεις να βγει μπροστά το βαπορακι ως φονιάς λόγω δόσης.
    Δεν τους λυπάμαι. Όταν πας να κλείσεις σπίτια, να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπισεις την απελπισία του ελεγχόμενου.

  4. Οι πιο διευθαρμενες δημοσιες υπηρεσιες ειναι οι Εφοριες, οι Πολεοδομιες και τα Τελωνεια!!!!!!!!!! Ελεγχο λοιπον σ’ αυτους στα περιουσιακα τους στοιχεια, νυν και πρωην σε βαθος 20ας και μετα κοψτε τα ποδια των εξυπνακιδων που χτυπουν τους ελενγκτες, διοτι εχουν μαθει να φοροδιαφευγουν και να πληρωνουν φορους μονο τα κοροιδα!!!!!!

  5. Πριν αλλάξουν οι ποινές για τα κλωτσομπουνιδια των δημόσιων αλητων,ας ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτών και των συγγενών τους,να δούμε που έχουν βρει τα λεφτά για βίλες εξοχικά πολυτελή αυτοκίνητα κλπ.Μεχρι να έρθει εκείνη η μέρα το μπουνιδι θα πηγαίνει συννεφο

  6. Δεν δίνω… μία… για τα κρατικά αποβράσματα που πληρώνονται μπαμ… κάθε 28 μέρες κι’ εγώ τρέχω… πρωί-βράδυ για να βγάλω το τεράστιο ποσό των 600-700 ευρώ -και αν- με ενοίκιο 300 ευρώ σε έναν αλήτη για να έχω την πολυτέλεια… της 1ης κατοικίας. Ζω με 300-400 ευρώ!Σπίτι, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, 500-550 ευρώ. 150 ευρώ για μένα! Και είμαι κι’ απ’ τους τυχερούς. Δεν πάει… άλλο ρε αλήτες, θέλω κι’ εγώ να ζω καλύτερα. Θα σας η/σω να με θυμάδτε κι’ ασ πάω… κι’ ενα χρόνο μέσα… Καθίκια, αλήτες, μονιμάδες, φτιάξατε τη ζωή σας πάνω στη δική μου.

    1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  7. ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ , ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ & ΣΠΙΤΙ , ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ , ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ , ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ & ΞΕΣΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΙΑ.

    1. Ναι ρε φιλο τα δικα μας παιδια που λενε συνεχεια και οι Νεοδημιοκρατισες,τα ιδια κανετε και σεις.

Comments are closed.