Υπεγράφη η συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Βρετανίας

Κοινοποίηση:
STRA

Υπεγράφη σήμερα στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ στην νότια Αγγλία η Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, από τους υπουργούς Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μπεν Γουάλας.

Η εν λόγω Διακήρυξη μεταξύ άλλων προβλέπει την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο πλευρών με συνεκπαιδεύσεις στρατιωτικών αλλά και επιτελικού προσωπικού.

Επίσης, προβλέπει κοινές ασκήσεις, ενώ καθορίζει και ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, όπως είναι ο υβριδικός πόλεμος και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο εμβληματικό πολεμικό πλοίο του βρετανικού ναυτικού Diamond D34. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά των εξαιρετικά ικανών αντιτορπιλικών Type 45 και ένα από τα πιο προηγμένα πολεμικά πλοία στον κόσμο. Τον Έλληνα υπουργό συνοδεύει ολιγομελής αντιπροσωπεία με επιτελείς και στελέχη του υπουργείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παλυ καλα που δεν υπεγραψαν αμυντικη συμφωνια με τους Τουρκους..προς το παρον γιατι με αυτους τους ανθελληνες προδοτες ποτε δεν εισαι σιγουρος…….

Comments are closed.