ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΤΡΙΟΛΙ: 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΖΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΕΦΗ ΚΑΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ – ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ Σ. ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Κοινοποίηση:
3113531

Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα όχι σε ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη που ζήτησε να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Αρνητικά πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ο οποίος είπε πως, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο. Επισήμανε ωστόσο πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης τόνισε ακόμη πως η αναγνώριση ελαφρυντικού στην 37χρονη, είναι αβάσιμη αφού αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Για την ποινή ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης των 15 ετών: “προτείνω 15 έτη ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απόπειρρας ανθωρποκτονίας και έξι μήνες για απείθεια”.

«Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης», δήλωσε ο Σ.Κεχαγιόγλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ-“ΤΙΜΩΡΙΑ” ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ! Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΩΣ ΒΑΡΕΙΑ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ!! ΟΧΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ!!! ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΦΕΤΕΙΟ…

  2. Οτι και να εκανε η ιωαννα,τετοια απανθρωπη επιθεση με βιτριολι δεν την αξιζε.Σε τετοια περιπτωση δις ισοβια ειναι το λιγοτερο για τον δραστη.

  3. Τώρα, εγώ φταίω να πω να την περιχύσουν κι αυτή με βιτριόλι; Να αποκτήσει κι αυτή διαχρονική ομορφιά.

  4. Ντροπή σε όλους όσους αποκαλούν το θύμα με αυτές τις λέξεις. Νέα κοπέλα είναι ότι θέλει κάνει. Κανένας τρόπος ζωής δεν δικαιολογεί αυτό το ειδεχθές έγκλημα , γιατί περί εγκλήματος πρόκειται. Αν ήταν συγγενής σας η Ιωάννα τα ίδια θα λέγατε; Όσο κι για αυτόν που λέει για τα ρούχα της , είναι το μόνο που απέμεινε στην κοπέλα να κάνει για να νιώσει λίγο καλύτερα. Σκεφτείτε ότι εμείς μείναμε για λίγο διάστημα μέσα λόγω της καραντίνας και κοντεψαμε να λαλησουμε ενώ η Ιωάννα βγαίνει μόνο για το νοσοκομείο και για το δικαστήριο και θα συνεχίσει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Και να είστε σίγουροι πως εάν είχε επιλογή θα προτιμουσε να ήταν όπως πριν και ας ήταν ρακένδυτη και αφραγκη.

  5. Νομοι της Μπανανιας για γελια!!!!!Κατεστρεψε την ζωη ενος ανθρωπου η ελεεινη και η Μπανανια προβλεπει μονο 15 χρονια ποινη στα λογια και εξι μονο χρονια στην φυλακη!!!!!!!! Αντε ρε γελοιοι αλλαξτε τους σκατονομους σας, που ευνοουν τους εγκληματιες και στελνουν τους αστυνομικους που εκαναν το καθηκον τους με τους γυφτους, με χειροπεδες στο δικαστηριο, πολιτικαντηδες της κακιας ωρας!!!!!!!

  6. Λιγα χρονια της εριξαν.Ισωβια επρεπε να παει.Ρωτατε την κοπελα τι τραβηξε και τι εχει να τραβηξει απο ολες τις πλευρες μεχρι να πεθανει;

  7. Θα ήταν ανόητο και αφελές λόγω κάποιου νωντα να πιστέψουμε ότι δεν υπήρξε οικονομικο κίνητρο και κάποιος δυνατός χορηγός που έγινε μήλο της εριδος στην υπόθεση με το θείικο οξύ…

  8. Στη Αμερική όταν η αστυνομία ζητάει πληροφοριοδότες από τους πολίτες για να λύσει μια δύσκολη υπόθεση χωρίς πολλά στοιχεία που να την δένουν δεν την νοιάζει αν το καρφί η ο πληροφοριοδότης είναι μορφωμένος πρεζόνι η καταζητούμενος η έγκλειστος φυλακισμένος .Την νοιάζει οι πληροφορίες που παιρνει να έχουν βάση σχέση με την υπόθεση ώστε να τις διερευνήσει με τη σειρά της κ να δει αν ευσταθούν .ολόκληρες δικές έχουν αλλάξει πορεία σου μια τέτοια μαρτυρία κατάθεση .Δεν πιστεύω ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα δώσει βάση στη έρευνα του Χίου κ τις μαρτυρίες τόσο του πρώην σωφρονιστικόυ υπαλλήλου όσο κ των συγκρατουμενων της Έφης οι μάλιστα κ της ίδιας της παραδοχής του Κεχαγιογλου στο κύριο Χίο ότι δεν πιστεύει ότι αυτό είναι το κίνητρο της επίθεσης κ ότι αυτό που λέει ο Χίος δεν απέχει πολύ από τη. Πραγματικότητα .τώρα που τελείωσε η Έφη θα αρχίσει δεύτερος γύρος για τη. Βιομηχανισσα .κ οκά χαρη στο Χίο .

  9. Και αυτή η ιωάννα καλή τσουλάρα είναι. Καλά κάνατε στο μακελειό και τη βγάλατε στη σέντρα γιατί τα άλλα μμε τα έκρυψαν. Άν δεν είχε το πρόσωπο κατεστραμένο τώρα θα ήτανε με πλούσιους γκόμενους μέσα στη χλιδή στην καλοπέραση και στις ηδονές.

  10. 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ. ΕΔΩ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ Θ ΑΕΙΝΑΙ ΕΞΩ Η ΒΥΖΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑ ΣΤΑΦΙΔΑ. ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΒΙΤΡΙΟΛΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙΣ.

  11. ναι γιατι η αλλη δεν ειναι βυζιτα… ας αφησει την αγορα ρουχων και ας φτιαξει το προσωπο μ αυτα που μαζευει απο βλακες που κανουν ερανο.

  12. Τα ισοβια πηγανε περιπατο επειδη δεν πεθανε το θυμα απο τα εγκαυματα? Ελαφρυ το χερι της δικαιοσυνης και θα οδηγησει σε επαναληψη του περιστατικου συντομα@

    1. Σωστά .απλά ο επόμενης επόμενη που θα φάει βιτριόλι δεν θα περιμένει την δικη του για βία του.θσ πάει η μάνα κ αδερφός του να τον κανονίσουν με το ίδιο νόμισμα κ θα γίνει η Ελλάδα μια βιτριολαδα κ μετά θα μιλάμε για Πακιστάν κ τριτοκοσμικές χώρες .η Έφη έπρεπε για παραδειγματικό να έτρωγε τα 15 εις 3 4 25 η όσα χειρουργεία θα κάνει το θύμα .τώρα για την βρωμιά που κρύβει η υπόθεση αυτό θα το βγάλει το μακελειό .όμως όντως για να μην έχουμε τα ίδια η τιμωρία έπρεπε να ήταν πιο αυστηρή

  13. Δεν σε σεβόμαστε Κεχαγιόγλου. Υπερασπίζεσαι εγκληματίες. Εσυ είσαι που δεν σέβεσαι. Άντε για κοψίδια τώρα και παραδέξου την ήττα σου, που ήταν αναμενόμενη.

    1. Καί οι εγκληματίες έχουν δικαίωμα στήν υπεράσπιση, ΝΟΜΙΖΩ;;; Δέν πρέπει λοιπόν κάποιος νά τούς υπερασπισθή;; Αυτό πρεσβεύει η δημοκρατία. Εκτός άν δέν τήν πολυγουστάρης…

  14. Υπο αλλαες περιπτωσεις θα γελουσε και το παρδαλο κατσικι που ενας δικηγορος εμβελειας Κεχαγιογλου αγορευσε χειροτερα απο ενα χασοδικη δικηγορακι των 100 ευρω , ομως τωρα ολοι το βουλωνουν λεγοντας αλλα ντια λα και μαλιστα αφηνοντας υπονοουμενα για την δικη σου ερευνα δηλ οτι την επικροτουν δηλ οτι δεν αγορευσε οπως θα επρεπε και θα αρμοζε σε ενα τεαρστιο δικηγορη που εβγαλε καθαρη πελατισσα με κοκαινη στο σκληρο χονγκ κονγκ αλλα εδω το βουλωσε και αφησε την Μεγαλοβιζιτα να φαει 15 χρονια. Χιο αν εχεις περισσιο κουραγιο ξεσκισε την υποθεση να μπουνε ολοι μεσα συμπεριλαμβανομενων ολων ! στην κυριολεξια.. γιατι πολυ θεατρο παιχτηκε εισβαρως την ελληνικης νοημοσυνης παλι

  15. Εισα ο μοναδικος που τομλαει να αποκαλεσει την Κυρια ”μεγαλοβιζιτα” και εισαι ο μαναδικος που εφερες στο φως στοιχεια που μπορει να μην χρησιμοποιηθηκαν στη δικη ωστοσο εκαναν ακομη και το πιο ανοητο να κατανοησει τι παιζεται.

  16. Και μεγάλο κακό που την βρήκε! Σε 5 άντε 6 χρόνια, θα είναι ωραία και πιθανά μαύρα αρκετά χρήματα. Γιατί αν δεν παίζει καθόλου χρήμα και άλλη αιτία, ε! τότε είναι μεγάλο βλήμα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ξανά ελεύθερη και ωραία σε σχέση με την άλλη που την έκανε σαν τον μπάρμπα Στάθη!
    Κι άμα βρει και κανένα γαμπρό … ούτε θα θυμάται κανένας, και διαφορετικά θα την λένε.

  17. Μεγαλοβιζιτα η μια μεγαλοβιζιτα και η αλλη και ζησαν αυτη καλα και εμεις καλυτερα! Να εισαι καλα και το εννοω απο την καρδια μου Χιο που μας αφυπνησες παλι. Βεβαια θα ηταν πολυ δυνατο να καθαριζες μεχρι τελους την υποθεση και να τους εβγαζες ολους εκτεθειμενους. Και εννοω και την βιονηχανισσα και γιατι το θυμα δεν μιλαει.. αλλα και παλι χαρη σε εσενα τους σιχαθηκαμε.. ολους

Comments are closed.