ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Πρόκληση κατά των Χριστιανών η ανάγνωση Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία

Κοινοποίηση:
ERDOGAN-AGIA-SOFIA

Για απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών
«Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος. Τέλος το υπουργείο Εξωτερικών καλεί για άλλη μια φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σταματήσει να υποτάσσει σε εσωτερικές σκοπιμότητες τον ιδιαίτερα τιμητικό της ρόλο ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού μνημείου όπως η Αγία Σοφία, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,
    ΘΑ ΠΡΗΡΩΣΗ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ , ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ , ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΤΟΥΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ , Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΕ !!!

    ΑΠΟ ΤΟ 2017 Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΟΣ , ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΖΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!

  2. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

    ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ

    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΣΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  3. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Comments are closed.