Τώρα τον πιστέψαμε! Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πρόθεση επέκτασης της υποχρεωτικότητας για το εμβόλιο»

Κοινοποίηση:
μητσοτακης

Στην έναρξη της συνέντευξης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι βλέπει αποκλιμάκωση του πανδημικού κύματος κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες.

«Έμοιαζε σαν καλοκαιρινό μπουρίνι», είπε για την Όμικρον και τόνισε ότι μπορεί η μετάλλαξη να δείχνει πως έχει σημαντικά χαμηλότερη νοσηρότητα αλλά υψηλή μεταδοτικότητα.

«Δεν είναι γριπούλα, οι ανεμβολιαστοι κινδυνεύουν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Δεν κατέρρευσε και δεν θα καταρρεύσει το ΕΣΥ», είπε στη συνέχεια ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι η μελέτη Τσιοδρα «δεν μας είπε κατι που δεν γνωρίζαμε , μας έδωσε χρόνο να ενισχύσουμε τις ΜΕΘ».

«Όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση και επισήμανε ότι η απόφαση που λήφθηκε για την υποχρεωτικότητα αφορούσε τις ευάλωτες ηλικίες. Επιβεβαίωσε, δε, ότι το πρόστιμο για τους 60 ετών και άνω θα τεθεί σε εφαρμογή.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «κάποια στιγμή ίσως η πανδημία γίνει ενδημία, σαν τη γρίπη και είναι πιθανό να εμβολιαζόμαστε ετήσια».

Αντιπολιτευτική υστερία
Αντέκρουσε τα αντιπολιτευτικά βέλη και έκανε λόγο για «αντιπολιτευρική υστερία». «Το τελευταίο μίλι το είπα τον Φεβρουάριο, πριν από την μετάλλαξη Δέλτα, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τουρισμό και υψηλή ανάπτυξη που θα ξεπεράσει το 7%, αλλά ναι θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς».

Δεν θα υπάξει lockdown
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι, όπως είχε ξεκαθαριστεί από το φθινόπωρο, δεν υπήρχε στο τραπέζι το lockdown και αυτό ισχύει και σήμερα.

Για τις τιμές των τεστ, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες στο testing.

Τρεις φορές την εβδομάδα έχω συναντήσεις με τον κ. Τσιόδρα για την πανδημία, «τον συμβουλεύομαι», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο καθηγητής τραβήχτηκε από το προσκήνιο εξαιτίας του «μπαράζ χυδαίων επιθέσεων» που δέχθηκε.

Δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν τα σχολεία, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Απλά επειδή φοβάται τη μαζική αντίδραση θέλει να μας αντιμετωπίσει λίγους – λίγους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συνεργάζεται με τους πολίτες χωρίς να ακούει ξένες φωνές. Αν όμως ξεκινήσει μια φωτιά σε ένα σπίτι που είναι κολλημένο με άλλα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και από όλους θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα. Αυτό είναι διάσπαση της συνοχής της κοινωνίας και διχασμός. Αν το χάσουμε αυτό οι Έλληνες είμαστε αδύναμοι! Η τιμωρητική πολιτική είναι λάθος σε ένα τέτοιο θέμα και δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Comments are closed.