Τώρα θυμήθηκαν την οικονομική καταστροφή! Σύψας: «Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, αλλά αν κλείσει ο τουρισμός θα φτωχοποιηθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας»

Κοινοποίηση:
1

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας, ανέφερε πως αν κλείσει ο τουρισμός και φτωχοποιηθεί ένα μεγάλο της κοινωνίας, θα είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα.

Δεν έχουμε αμφιβολία πως θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, επεσήμανε ωστόσο ότι πως αν κλείσει ο τουρισμός και φτωχοποιηθεί ένα μεγάλο της κοινωνίας, θα είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα και σε ό,τι αφορά τον υγειονομικό τομέα.
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος είπε ότι θα υπήρχαν στην Ελλάδα 13.685 νεκροί αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα τα μέτρα, εξήγησε πως αυτό ήταν το μέτριο σενάριο.
Κάλεσε δε όσους αμφιβάλλουν για την ανάγκη του «lockdown», να κοιτάξουν τα στοιχεία στην Ιταλία και άλλες χώρες.

«Καινούριος ο ιός»
Ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι ο ιός είναι καινούριος και παρατήρησε πως οι μελέτες για θεραπεία εναλλάσσονται και μερικές φορές είναι αντικρουόμενες.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι πολλές φορές χρειάζεται να ανακληθούν προηγούμενες αποφάσεις.

«Ιδανική εποχή να ανοίξει το σχολείο»
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εκεί το παιδί μπορεί να μάθει να συμπεριφέρεται κατά του ιού.

«Είναι η ιδανική εποχή να ανοίξει τώρα το σχολείο» επέμεινε και συμπλήρωσε ότι «το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο, δεν είναι το σπίτι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εννοει τα εισαγομενα κρουσματα τουρισμου των λαθροεισβολεων
    απο τους οποιους θα καταποντστει η οικονομια του κρατους

Comments are closed.