Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη

Κοινοποίηση:
unnamed

Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη
Επιβατικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη - RIA Novosti, 1920, 05/10/2024
Επιβατικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη, άλλοι τέσσερις επιβάτες βρίσκονται σε κλινικό θάνατο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
«Οι διασώστες έβγαλαν εννέα άτομα από το βυθισμένο λεωφορείο, ενώ τέσσερις βρίσκονται σε κατάσταση κλινικού θανάτου. Τρεις άνθρωποι πέθαναν το λεωφορείο από το νερό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρίνισε ο κυβερνήτης της πόλης Αλεξάντερ Μπεγλόφ , στα θύματα παρέχεται άμεση βοήθεια. Στάλθηκαν σε ιατρικά ιδρύματα. Στο σημείο βρίσκονται διασώστες, ασθενοφόρο, καθώς και υπάλληλοι της διοίκησης της πόλης και της υγειονομικής επιτροπής.
Το όχημα ανασύρθηκε από το νερό με τη χρήση γερανού.
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο όταν στρίβε από την οδό Bolshaya Morskaya στη γέφυρα Kisses στην Αγία Πετρούπολη. Το όχημα προσέκρουσε σε φράχτη και έπεσε στο νερό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στην καμπίνα βρίσκονταν περίπου 20 άτομα.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο 44χρονος οδηγός συνελήφθη και ανακρίθηκε ως ύποπτος. Σύμφωνα με την κοινή υπηρεσία τύπου των δικαστηρίων της πόλης, το λεωφορείο ανήκει στην εταιρεία Ταξί, η οποία έχει τεθεί σε διοικητική ευθύνη 23 φορές από τον Ιανουάριο του 2022.
Δύο ποινικές δικογραφίες σχηματίστηκαν με τα άρθρα «Παραβίαση κανόνων οδικής κυκλοφορίας και λειτουργία οχημάτων» και «Εκτέλεση εργασιών ή παροχή υπηρεσιών που δεν πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας».
Ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, ανέλαβε τον έλεγχο της έρευνας.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response